Nigeriansk spiss inn på deadline day

Den nigerianske 20-åringen Uche Great Sabastine har signert for klubben.

Annonse:

I går signerte vi spissen Oleksiy Khoblenko, men sportssjef Torgeir Bjarmann gir seg ikke der. Nå helt på tampen av vinduet, har også den nigerianske spissen Uche Great Sabastine signert. Også han kommer på lån frem til 30. august, med opsjon på kjøp. 

[Sett inn et Great ordspill her!]
[Sett inn et Great ordspill her!]

Bjarmann trekker frem at spilleren er fysisk sterk.
- Han har bra fart, er kraftig og har tyngde i boks.

Videre forteller sportssjefen at Sabastine er signert med et håp om å bidra fra dag én, men at han med opsjon på kjøp - også er en potensiell signering for fremtiden. 
- Det er veldig spennende. Jeg har hatt folk nede som har sett på han og gitt gode rapporter, så det blir spennende å se hvor fort han tilpasser seg norsk fotball. 

Forholdene i verden har gjort at Bjarmann har måttet jobbe på en helt annen måte enn da han har signert afrikanske spillere tidligere. 
- Uche er scoutet for en god stund siden. Vi har egentlig bare ventet på en mulighet for å få han inn. For vi har god tro på at han kan forsterke oss med én gang, men samtidig må vi se han i et litt lengre perspektiv. 

20-åringen har levert veldig bra i den nigerianske toppserien, sier Bjarmann.
- Det er et godt tegn når det kommer til modenhet og hans spillerforståelse som man trenger for å lykkes i Norge.

Likevel maner sportssjefen til tålmodighet og at spilleren har mye han må venne seg til. Når han først lander i Norge, så venter karantenehotell på Gardermoen før han etterhvert kan bli en del av spillerkohorten. 

Vi gleder oss til å få Uche på plass. Velkommen! 

Hør hva Bjarmann har å si om overgangen - og hvordan han oppsummerer overgangsvinduet som helhet her:

Annonse fra Eliteserien: