Nok et topplag beseiret på Nadderud

Blaa råskap ble nøkkelen til atter en hjemmeseier. To magiske Stabæk-minutter utgjorde forskjellen

Lite er så godt som å vinne på hjemmebane. På vårt eget fort er vi ubeseiret etter tre kamper - til tross for at to av de besøkende motstanderne har vært topplag.

Bodø/Glimt har overrasket alle i 2019; de har seiret over storklubber som Rosenborg og Molde, de har innehatt tabelltoppen i flere uker og de har vært ubeseiret i de fire første rundene av året Eliteserie.

Men på Nadderud gikk topplaget Bodø/Glimt på sin første smell.

Stabæk gikk, som i forrige hjemmekamp, respektløst til verks. Kreftene Stabæks unge mannskap brukte i hver duell gjorde inntrykk på både supporterne og motstanderen. Innsatsen ga resulater.

Badet i vårsol bevitnet Nadderud to magiske minutter.

Stabæk kontret etter 25 minutter, Hugo Vetlesen leverte ballen presist til Franck Boli som kastet fram foten. 1-0 til Stabæk. Bodø/Glimt fikk ikke mye tid til å omstille seg.

Stabæk kontret (atter en gang) etter 27 minutter, denne gangen resulterte det i et straffespark til Stabæk som Boli satte i mål. 2-0 til Stabæk. På to minutter var kampbildet brutalt endret for Bodø/Glimt.

Og det kunne vært mer.

Stabæk ble muligens snytt for et straffespark da Boli ble felt etter en times spill. Det er vanskelig å peke ut en fasit - diskusjonene raser nok i både fotballstudio og på supporterfora i skrivende stund.

Dessuten hadde toppspissen alle tiders sjanse til å innta overskriftene omtalt som "hat trick-helt", men helt på tampen bommet han mutters alene med Bodø/Glimts målvakt.

Det endte 2-0 til Stabæk. Topplaget Bodø/Glimt er påført sitt første tap for sesongen. Stabæk er fortsatt ubeseiret på Nadderud.

I kampens siste minutter reiste publikum seg applauderende og jublende, noe som fremkalte mangt et smil på banen. Ikledd svette, blaa drakter feiret verdens blideste gjeng ivrig med supporterne etter kampslutt. Disse scenene bekrefter spillernes ønske om å underholde hver eneste som finner veien til vårt kjære Nadderud.

Sesongen er likevel ung, og flere topplag skal kjenne Stabæks enorme potensiale når råskapen våkner i oss. Vi ses på Nadderud.