Nusa solgt til Club Brugge

En av de største overgangene i klubbens historie.

Annonse:

16 år gamle Antonio Nusa tok Eliteserien med storm tidligere i sommer. Akademiproduktet fra Langhus scoret et perlemål mot Bodø/Glimt og fulgte opp med to nye fulltreffere borte mot Viking. 

Rask prosess

Da ble det noen anrop inn til sportssjef Torgeir Bjarmann - og i slutten av dette overgangsvinduet ble interessen veldig konkret. Nå er det altså klart at Nusa forlater Stabæk til fordel for den belgiske storklubben Club Brugge. 

- Det har gått veldig fort. Club Brugge kom på banen og viste ekstrem interesse, noe som gjorde at salgsprosessen ble satt i gang veldig raskt. Det er en god avtale for Stabæk, sier Bjarmann til Stabak.no. 

I dag er det mange som har god grunn til å være stolte. 

- Det er helt sikkert. Det er mange som fortjener ros, aller mest Antonio selv. Han er en ydmyk, fin gutt som kommer til å nå veldig langt. Jeg har fulgt han lenge, også før jeg begynte å jobbe i Stabæk. Han har hatt god utvikling hele veien, og vi er sterke i troen på at han skal lykkes ute i den store verden. 

- Veldig glad

Hovedpersonen selv er naturlig nok veldig lykkelig etter at overgangen gikk i orden. 

- Det er stas og veldig gøy. Jeg føler at jeg er klar for å ta steget. Jeg er spent og veldig glad nå, sier Nusa til Stabak.no. 

NUSA I NY DRAKT. Foto: Club Brugge
NUSA I NY DRAKT. Foto: Club Brugge

16-åringen drar til Brugge på søndag, og begynner å trene med førstelaget umiddelbart. 

- Det er et høyt nivå og nå får jeg muligheten til å ta enda noen steg som spiller, sier Nusa. 

- De spiller i Champions League. Plutselig kan det komme muligheter der også. Det er litt vanskelig å skjønne. Det er en drøm. Tanken på at jeg kanskje kan få spille i den turneringen, gjør meg bare enda mer spent. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. 

Takker Stabæk

Men unggutten synes samtidig det er vemodig å forlate Stabæk, en klubb han har fått et veldig nært forhold til. 

- Jeg kommer alltid til å være takknemlig overfor klubben, for måten jeg ble tatt imot på, både i akademiet og på A-laget. Jeg følte meg raskt velkommen og det har betydd mye. Jeg har mye å takke Stabæk for, sier Nusa. 

- Jeg vil takke Gaute (Larsen), han har hjulpet meg veldig mye, kommet med tips og passet på meg. Han er en spesiell person for meg. Jeg vil også takke Janne, Eirik og alle i trenerteamet for tilliten. Jeg ønsker også å takke Stephen Ravnaas i akademiet. Han er en veldig bra trener som hjalp meg veldig mye i starten. Takk til hele klubben, fansen som har ropt navnet mitt og alle spillerne, sier Nusa. 

Vi ønsker Antonio masse lykke til i Belgia! 

Annonse fra Eliteserien: