Ny Vetlesen-scoring i Eliteserien

Men hverken Vetlesens scoring eller en enorm økning i intensitet etter sidebyttet ga ønsket avkastning på poengfronten

Annonse:

Det at Stabæk-spiss Darren Maatsen måtte byttes på grunn av en skade kun fem minutter inn i den første omgangen, ga et tydelig signal om at Stabæk ikke kom til å få noe gratis mot Sarpsborg 08 hjemme på Nadderud.

Tempoet og intensiteten i spillet var tidvis lavt hos begge lag, og Eurosport-kommentator Jørn Sundby tillot seg å si at det var "feriefølelse" over det som skjedde ute på Nadderud-gresset. Da det gjenstod få minutter av den første omgangen, hadde Sarpsborg 08 stått for kampens eneste store scoringssjanse.

Men så våknet "Stabæk-vepsene" inne i motstanderens boks.

Kornelius Normann Hansen i duell med en Sarpsborg 08-spiller kriget ballen videre bort i beina til Hugo Vetlesen, som satte ballen bestemt og høyt i mål. 

Vetlesen, som scoret sitt tredje mål i årets Eliteserie-sesong i dag, var likevel ikke nådig i evalueringen av Stabæks første omgang i sitt intervju med Eurosport i pausen.

-Det er som om vi spiller i sirup, sa Vetlesen, og etterlyste høyere intensitet fra Stabæk i den andre omangen.

Det ble det, men ikke bare fra Stabæks side.

I likhet med de Blaa, kom Sarpsborg 08 ut av garderoben som et nytt lag. Motstanderne scoret tidlig i den andre omgangen, og derfra og ut produserte begge lag en rekke scoringssjanser - for Stabæks del ved blant annet Oliver Edvardsens kanon som fikk passere uforstyrret over Sarpsborg-målets venstre kryss.

Men det forble uavgjort omgangen ut - til tross for en enorm opptrapping i både intensitet og underholdningsverdi fra Stabæks side etter pause, måtte de Blaa nøye seg med ett poeng i Eliteseriens åttende runde.

 

NTB_30dLrHOTsbU
Ikke redd for å takle: Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 

Kampfakta Stabæk-Sarpsborg 08 1-1

Nadderud Stadion, Eliteserien runde 8

1-0 Vetlesen 43'

1-1 Soltvedt 47'

Stabæks lag mot Sarpsborg 08:

Marcus Sandberg - Jørgen Olsen Øveraas, Mats Solheim, Andreas Hanche-Olsen, Emil Jonassen - Hugo Vetlesen, Emil Bohinen, Tortol Lumanza - Oliver Edvardsen, Darren Maatsen, Kornelius Normann Hansen

Innbyttere: 

Jonas Brauti, Nicolas Pignatel Jenssen, Magnus Strandman Lundal, Filip Valencic, Romain Gall, Kosuke Kinoshita, Peder Vogt

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 16.07.2020
Skrevet av: Sebastian Hassfjell / Forsidebilde av: Fredrik Hagen / NTB scanpix