Nye Nadderud idrettspark: Tusen takk for tilliten

Etter mange år med ulike prosesser, politisk drakamp og debatt er det nå endelig besluttet at Bærum skal få en ny idrettspark med en storstue for fotball.

Annonse:

Dette er en beslutning med voldsom betydning for oss i Stabæk Fotball. Vi er svært ydmyke for at det vært en vanskelig beslutning å fatte.

Stabæk Fotball ønsker å takke alle som har støttet prosjektet og som til slutt har sørget for at det nå blir en realitet.

For det må jo kunne sies at dette ble en langdryg affære. Da Stabæk motvillig måtte forlate Telenor Arena høsten 2011 gikk klubben og Bærum kommune straks i gang med å vurdere mulighetene på Nadderud. Fotballforbundet hadde sine krav til en toppfotballarena, vi hadde våre og Tyrving sine. Kommunen stod i spagaten og kunne vanskelig gjøre alle til lags.

Friidrettens krav og ønsker ble innfridd med et fantastisk anlegg på Rud, men plassering av fotballbanene, skateparken, flomutfordringene og generell modernisering og forskjønnelse av anlegget på Nadderud ble mer enn krevende. I tillegg ble det diskusjoner rundt privat eller kommunalt eierskap. Kommunen har gått mang en runde med alle «stakeholders» og andre med synspunkter på anlegget og vi er mektig imponert over den standhaftighet Kommunedirektøren og hans medarbeidere og ikke minst politisk ledelse har vist gjennom alle disse årene. Vi har sett en vilje til å finne gode løsninger vi alle skal være meget stolte over.

Det er med stor glede vi registrerer et stadig økende engasjement rundt Stabæk Fotball. Rekrutteringen av to av landets største trenerprofiler Jan Jönsson og Bob Bradley bærer bud om optimisme og framgang. På de 30 årene siden Stabæks herrelag rykket opp til øverste divisjon i 1995 har vi kun vært 4 sesonger utenfor det gode selskap. Stabæks kvinnelag har preget norsk toppfotball de siste 15 årene og hevdet seg godt med en 5. plass senest i fjor. Med dette kan man uten forbehold si at Stabæk er en etablert klubb i norsk toppfotball.

Vedtaket om ny stadion forteller om en ambisjon og et ønske om fortsatt å ha en møteplass for toppfotball i Bærum kommune. Sannsynligvis fordi man ser hvilken kraft fotballen har for å skape felleskap og identitet i samfunnet. Fotballklubber eksisterer av og for folket og supporterne.

Med Nye Nadderud idrettspark får vi en arena for å samle opptil 8000 mennesker til fotballfest.

— Stabæk Fotball

Med Nye Nadderud idrettspark får vi en arena for å samle opptil 8000 mennesker til fotballfest.

Nye Nadderud Idrettspark er en enorm inspirasjon for Stabæk Fotball. Her skal Bærums største frivillighetsbevegelse, supportere, spillere og administrasjon gjøre sitt ytterste for å begeistre hele Bærum kommune.

Nye Nadderud Arena ble vedtatt med et solid og tverrpolitisk flertall bestående av partiene Høyre, Frp, SV, Krf, og INP. AP, Venstre, MDG, Rødt og PP var også positive til ny arena, men ønsket et lavere budsjett. Det er lett å skjønne, men vi skal gjøre vårt for å bevise at investeringen i Nye Nadderud idrettspark vil betale seg mange ganger som et fyrtårn i Bærum med fokus på idrett som gir gode oppvekstsvilkår for våre barn og unge. Vi skal bevise at forebygging er bedre og billigere enn reparasjon, at topp avler bredde og omvendt slik at Bærum fortsetter å fremstå som den foregangskommunen vi alle ønsker oss.

Så med disse ord sier vi igjen tusen takk for tilliten. Den skal forvaltes godt, og alle 51 kommunestyrerepresentanter er herved invitert til åpningskampen våren 2026.

Espen Moe

Anders Bergh-Jacobsen

Stian Sunde

Annonse fra Obos-ligaen: