Ohi scoret igjen i etterlengtet Stabæk-seier

De blaa gikk seirende ut av en spennende batalje i Sandefjord.

Annonse:

Bohinen Senior vs Bohinen Junior, formlaget Sandefjord mot formsvake Stabæk. På papiret var Sandefjord sterkest for øyeblikket, men de blaa spiller ikke fotball på papiret, og tok en sterk trepoenger i Sandefjord.

Kampens mest voldelige situasjon stod Erik Mjelde bak, da han etter fem minutter smalt støvelen opp i ansiktet på vår kaptein Morten Skjønsberg. Til tross for blodet som rant fra midtstopperens tinning og enorme protester fra kapteinen vår, ble det intet gult kort på Sandefjord-spilleren.

Dommeren syntes derimot at en frustrert El Hadji Ba som sparket vekk ballen da den ikke var i spill, fortjente et gult kort.

Etter 34 minutter utnyttet vår Luc Kassi en forsvarstabbe i motstanderens forsvar, og Kassi var meget nærme scoring. Kun to minutter senere var Ohi nærme en frekk scoring som avslutning på et godt, blaatt angrep.

Sandefjord angrep andreomgangen offensivt – men det var Stabæk som skulle ta ledelsen, og det tidlig i den andre omgangen. Sandefjord har ikke sluppet inn mål de tre siste hjemmekampene, men den nullen sprakk Luc Kassi etter 50 minutter.

Ohi slapp ballen ut til Raymond Gyasi, som sendte ballen gjennom til en fremadstormende Luc Kassi. Ivorianeren har vært Stabæks assistkonge denne sesongen, men denne gangen fikk ha bekle rollen som målscorer – Kassi klinket ballen i mål!

Og drøye ti minutter etterpå satt den igjen for de blaa.

Dødball har vært Stabæks defensive akilleshæl denne sesongen – men denne kampen var det vår tur til å hente mål fra dette.

Jeppe Moe slo et frispark på foten til en umarkert Ohi som klinket ballen i kassa, stormet jublende mot egen benk og så at Stabæks ledelse ble doblet på måltavla. 

Etter kampen uttalte Ohi til Eurosport at slike frisparktrekk var noe som var blitt jobbet med på trening den siste uken.

Med 2-0-ledelse hadde Stabæk tilsynelatende full kontroll.

Men spenning skulle det likevel bli. Sayouba og Stabæk fikk straffe imot seg etter en situasjon i feltet og straffen satte Sandefjords Kastrati i mål. Etter dette satte Sandefjord en ball i stanga, mens Stabæk hadde en meget stor sjanse ved Lumanza.

Med dét tok Stabæk sin første seier i Eliteserien siden 16.mai. Vi tør ikke å si vi er helt ute av den dårlige formkurven allerede, men som Ohi utalte til Eurosport etter kampen; vi ser ut som et lag igjen, slik vi så ut som i starten av denne sesongen.


Kampfakta:


Sandefjord-Stabæk 1-2


Komplett Arena

 

Mål:

Luc Kassi (50)

Ohi Omoijuanfo (63)

Kastrati (84)

 

Stabæk:

Sayouba Mande, Jeppe Arctander Moe, Andreas Hanche-Olsen, Morten M. Skjønsberg, Håkon Skogseid - El-Hadji Ba, Tonny Brochmann, Luc Kassi, Jonathan Tortol Lumanza Lembi, Raymond Gyasi (Daniel Granli)- Ohi Anthony Omoijuanfo

 

Innbyttere

Gurpreet Singh Sandhu, Daniel Granli, Emil Bohinen, Ola Brynhildsen, Hugo Vetlesen, Sebastian Pedersen, Alex Tchuimeni-Nimely

Gule kort:

El Hadji Ba, Tonny Brochmann, Raymond Gyasi (Stabæk)

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 02.07.2017
Skrevet av: Sebastian Hassfjell / Helene Kvilvang Lindtvedt