gatelaget

Ønsker flere jenter til Gatelaget  

Stabæks Gatelag ble etablert i 2013 og har siden den gang vært under rask utvikling. Etter 10 år med rent herrelag er det nå to damer som har vært med oss fast i cirka ett år. Nå ønsker vi enda flere jenter på laget.

Annonse:

Sommeren 2022 ble Therese ansatt som prosjektleder for jentesatsningen som går ut på å rekruttere flere jenter til Gatelaget.

Gjennom nettverksbygging, prøvespilling, møter med andre lavterkseltilbud og kommunen har Julia og Maija blitt faste spillere på Stabæk Fotballs gatelag. 

Therese har besøkt både Fontenehuset hvor hun møtte Julia og Frelsesarmeen sitt Gatelag hvor hun møtte Maija. 

– Jeg har jo ikke rusproblemer selv og trodde derfor ikke at dette var noe for meg, sier Julia.

Gatelaget til Stabæk består av spillere med problematikk innen både rus og psykisk helse. Både Maija og Julia synes gjengen var veldig hyggelig og inkluderende fra første trening.

Noe Maija bet seg merke i var at alle hilste på hverandre når de kom til frokost, noe som ga inntrykk av en varm og åpen gruppe. I tillegg følte de at alle var velkomne og kunne være seg selv. 

Hvorfor ble du værende på Gatelaget?

Julia har aldri deltatt på organisert idrett før og tenkte at dette var en gylden mulighet til å prøve. Da dette var et lag med stor forståelse og aksept så hun på det som et fint sted å starte på tross av lite fotballinteresse fra før. 

– I tillegg ble jeg frista med nye fotballsko, så da kunne jeg nesten ikke si nei, ler hun.

Maija derimot har en del erfaring med fotball og har spilt i mange år selv. Grunnen til hun ville bli med på laget var fordi det er ganske høyt sportslig nivå og det var kult å kunne utfordre seg selv. 

Både Julia og Maija har ganske fulle timeplaner med jobb og aktiviteter stort sett hver dag.

– Det er fullt mulig å kombinere med jobb dersom man har mulighet til å jobbe på kveldstid, sier Maija.

Julia er for øyeblikket utenfor jobb og fyller derfor tiden sin med mange ulike aktiviteter for å finne ut av hva hun vil videre. Gatelagstreningene har blitt en av disse aktivitetene og hun sier det er noe hun har fått mye ut av med tanke på både trening og det sosiale. På grunn av den gode opplevelsen de har med Gatelaget har det blitt en prioritet for begge to.

Både spillerne og støtteapparatet har selv utrykt hvordan dynamikken, holdningene og humøret har bedret seg ved å ha jenter på laget.

– Det gir en god atmosfære og balanse i gruppa både på og av banen, sier trener Johannes Bech.

Dersom du har spørsmål knyttet til Gatelaget eller prosjektet med jentesatsing kan du kontakte prosjektleder Therese Håndlykken.

Mail: [email protected] 

Mobil: 99437131 

Eller Espen Lindmark på

Mail: [email protected] 

Mobil: 92464924

Annonse fra Obos-ligaen: