Ordinas: - Det norske folk skal ville sette seg foran TV-en når Stabæk spiller

Her er trenerens fem bud for Stabæk-spillerne.

Søndag sparker Stabæk i gang nok en sesong under Toni Ordinas' ledelse. Katalaneren er mer offensiv enn noen gang før, og har punktvis satt opp de målene han ønsker å se Stabæk oppnå denne sesongen.

- Jeg har en drøm om at når det spørres etter topp fem lag i Norge, skal Stabæk nevnes i fremtiden. For at det skal skje, må vi være et vinnerlag med vinnermentalitet.

- Vi så det allerede med laget ifjor etter å ha spilt uavgjort mot Rosenborg - vi var frustrerte og misfornøyde. Og det skal vi tørre å være, uansett hvem motstanderen er.

Toni kimser riktignok ikke av hva slags fotball kampene skal vinnes med.

- Jeg vil at folk skal respektere Stabæk, for vi spiller positiv fotball. Positiv fotball er fotball som skaper entusiasme. Folk i Norge skal ville sette seg foran TV-en fordi Stabæk spiller.

- Vi skal ikke ha noe av unnskyldninger. Vi skal se på oss selv før, for eksempel, dommeren.

Han er fast bestemt på at årets Stabæk-utgave skal være en forbedring av fjorårets:

- I år skal vi ikke la oss distrahere av et godt eller dårlig resultat. Vi må fokusere på det som er viktig. Balansen mellom optimisme og realisme er viktig.

- Vi er ambisiøse i det vi ønsker å oppnå. Vi skal bli en bedre versjon av oss selv. Både som lag og som enkeltpersoner.

Vår katalanske trener er spesielt opptatt av sistnevnte.

-  I løpet av dette året skal vi bli enda mer observante på hva det betyr å være en del av Stabæk. Det å være en del av Stabæk betyr nemlig mer enn bare to timer fotball. Det handler om gode verdier.

- Vi skal tørre å drømme stort. Stabæk i seg selv er en konsekvens av en stor drøm. Folk som Ingebrigt (Steen Jensen, journ.anm.) hadde en drøm, og med verdier kan drømmer realiseres.

- Vi mangler kanskje penger, vi mangler kanskje andre ting. Man kunne kanskje stått opp og og valgt å jamre seg, men vi ser på det som utfordring. Og i Stabæk elsker vi en utfordring.

Han understreker at tiden for ambisiøse målsetninger langt ifra er over i Stabæk, og forteller ivrig om spillerakademiet.

- Vi har Norges beste akademi. Det er et faktum. Men vi skal fortsette å utfordre oss selv. Vi elsker en utfordring i denne klubben.

Toni mener også at A-laget spiller en viktig rolle i akademispillernes liv.

- Vi skal være forbilder. Vi skal være forbilder for hverandre, og for menneskene i og rundt klubben. Det er viktig å huske på at det sitter en jente på Haslum og skulle ønske at hun var Moussa (Njie, journ.anm.) og at det sitter en gutt i Lommedalen og skulle ønske han var Hanche (kort for Andreas Hanche-Olsen journ.anm.). Vi skal speile våre verdier.

Treneren understreker også viktigheten av sponsorer, supportere og støttespillere i klubben.

- Uten sponsorer, er vi en amatørklubb. Sponsorene er en del av Stabæk-familien, og dermed er jeg også en del av sponsorene.

Og Toni minner ofte sine spillere på at det ikke bare er de som tilfører klubben penger som er avgjørende for Stabæk.

- Før en kamp i november ifjor, minnet jeg dem på at når vi møtte opp klokka til for å forberede oss den dagen, hadde det allerede vært frivillige supportere der i timevis for å måke snø og forberede stadion.

Kjøp sesongkort for 2018 her

Tonis fem bud

  • - Vi skal være et vinnerlag. Vi er på en reise mot toppen.

  • - Vi skal bli respektert for vår positive, offensive fotball. Vi spiller for å vinne.

  • - Vi skal bli en bedre versjon av oss selv, som både personer og idrettsutøvere.

  • - Vi skal speile våre verdier. Handlingene våre har mye å si.

  • - Vi skal være forbilder, spesielt for de påtroppende A-lagsspillerne i akademiet.

Spillere, supportere, støttespillere og sponsorer ønskes hjertelig velkommen til Nadderud idet vi tar fatt på en ny, uhyre spennende Stabæk-sesong under en ambisiøs, målrettet og entusiastisk Toni Ordinas' ledelse.


Annonse:

Annonse fra Eliteserien: