Ordinas: - Får ikke hjelpen han trenger

Her er reaksjoner fra begge lags trenere etter gårsdagens kamp.

Annonse:

I første omgang skapte de blaa knapt nok en sjanse. Mot et kompakt Sandefjord-forsvar, ble Ohi passet på av minst to mann, og alene på topp ble det vanskelig å skape noe som helst. I tillegg til lavt balltempo og mye pasninger på tvers, fikk vi flere feilpasninger på egen banehalvdel som skapte farlige overganger for gjestene. Det kunne fort stått mer enn 0-1 til pause.

I andre løftet Stabæk seg litt, og da hjemmelaget fikk straffe, øynet man mulighet for å snu kampen. Men en svak straffe av Ohi ble reddet av Sandefjord-keeperen. I stedet satte gjestene inn 0-2 på et frispark, og håpet synes å være ute. Men så dukket Håkon Skogseid opp på en corner og satte inn 1-2. Stabæk fortsatte å presse på for å utligne enda en gang, men på overtid fikk vi en kontring i mot, og Sandefjord kunne enkelt fastsette resultatet til 1-3. 

Toni Ordinas var ikke fornøyd med verken spill eller resultat. 

– Første omgang var svært dårlig. Vi mister ballen i farlige situasjoner, og skaper lite offensivt. Det blir ikke flyt i spillet vårt og Ohi blir altfor alene på topp, uten den hjelpen han trenger. Det blir noe bedre i andre omgang. Da skaper vi i hvert fall mer offensivt. Vi får dessverre ikke utligningen til 1-1 på straffe som vi hadde trengt for å komme tilbake i kampen. Vi jager utligning mot slutten, men til slutt vinner Sandefjord fortjent, innrømmer Ordinas. 

- Det er synd at vi ikke greier å hente frem det vi leverte i treningskampen mot Sogndal, og vi har hatt en god treningsuke bak oss. Men sånn er det enkelte dager, så vi får riste dette av oss, restituere og se frem til viktig cupkamp mot Aalesund på onsdag. Da må vi opp og frem, og levere en bedre prestasjon enn vi gjorde i dag, erkjenner Stabæk-treneren. 

Sandefjord-sjef Lars Bohinen var langt mer fornøyd med sitt lag.

– I dag er vi effektive og spiller tidvis god fotball. Vi er gode på kontringer og slapp vel ikke Stabæk til med en eneste sjanse i første omgang, og burde ha ledet mer enn 0-1 til pause. Så står vi godt defensivt og pakker inn Ohi, og godt defensivt spill er nøkkelen for oss. Når vi har god og stram struktur i laget så er vi vanskelige å spille mot. Det fikk Stabæk erfare i dag, avslutter en fornøyd trener.

Stabæk slet i 80 minutter mot et godt organisert Sandefjord lag, som i perioder spilte i en 5-4-1 formasjon. Da blir det vrient å være spiss på topp uten nevneverdig støtte. Da kreves det mer balltempo, mer bevegelse og pasninger i bakrom enn det vi greide å skape i dag. Heldigvis er det en mulighet for å reise kjerringa allerede på onsdag, når Aalesund kommer på besøk i cupen. Det er bare å møte opp og heie på de blaa!

Annonse fra Obos-ligaen: