Øya debuterte med scoring da Stabæk 2 vant

Vår nyervervelse Jon Haukvik Øya debuterte for Stabæk 2 søndag ettermiddag mot Orkla – og kronet debuten med hans første seniormål!

Orkla 0-2 Stabæk 2 (0-0)

Vi åpnet med en svært god mulighet etter ni minutter da vi stormet frem i overtall. Ballen endte hos Andreas Victorio innenfor 16-meteren til Orkla, men skuddforsøket ble blokkert til corner. Knappe to minutter senere hadde Ferrington en avslutning i stolpen fra svært spiss vinkel.

Etter 26 minutter prøvde Hegardt seg med et skudd fra 16 meter, et skrudd skudd som gikk centimetere over tverrliggeren.

Ferrington dro til med et skudd som hadde retning høyre kryss, ballen hadde en perfekt bue, men Meidal viste dessverre klasse i Orkla-målet da han på mirakuløst vis fikk ledet ballen til corner.

Ikke lenge etter fikk Victorio avslutte fra ca. elleve meter etter å ha blitt spilt igjennom av Buki, men en Orkla-forsvarer klarte å få blokkert skuddforsøket.

Stabækledelse etter debutantscoring

I andreomgangen skulle scoringen endelig sitte for oss. På en corner endte ballen til slutt hos nysigneringen, og dagens debutant, Jon Haukvik Øya. Fra høyre side inne i 16-meteren prikket midtstopperen ballen opp i lengste kryss. Hans første mål på seniornivå! Øya kom forøvrig fra Bærum til oss i mars, og står blant annet med 25 kamper for Bærums førstelag i andredivisjon 2023: JON HAUKVIK ØYA (19) KLAR FOR STABÆK

Like etter scoringen til Øya forsøkte Orkla seg ned et skudd langs bakken fra vår 16-meter, men Marius Ulla hadde ingen problemer med å fange ballen.

Rødt kort

Etter 69 minutter ble vi redusert til ti spillere da Andreas Victorio fikk sitt andre gule kort i kampen.

Orkla var farlig nære en utligning etter 85 minutter da en av vertenes spillere fikk avslutte med en heading fra ca. ni meter retning Stabæk-målet, men vår sisteskanse Ulla viste førsteklasses reaksjonsevne og fikk fanget ballen.

Undertallsscoring

Til tross for at vi spilte med ti mann skulle Ferrington sette inn Stabæks andre scoring i oppgjøret. Da Orkla stod med samtlige spillere godt inne i vår banehalvdel vant vi en duell hvor Jama til slutt fikk slått til Ferrington i bakrom. Sistnevnte hadde autostrada mot Orkla-målet og var kald da han skjøt Stabæk opp i en 2-0-ledelse. Amir Jama fikk muligheten fra ellevemeteren da vi ble tildelt straffespark godt inn i overtiden, men Erik Hansen Meidal i Orkla-målet leverte igjen en veldig god redning da han hindret Jama i å øke ledelsen til 3-0.

Det ble ikke flere mål i kampen, og oppgjøret endte med en sterk 2-0-seier til Stabæk 2.

Seieren gjør at Stabæk 2 klatrer opp én plass på tabellen, fra 6. til 5. plass i Norsk Tipping-Ligaen avdeling 4.