Hegardt
  • 22
  • 21

Slik var kampen:

Vinge leverte kampens første avslutning like etter kampuret bikket tre minutter. Fra hjørnet av 16-meteren forsøkte han seg på en markkryper mot Åsane-målet, men vertenes målvakt Kjellevold klarte å plukke opp skuddforsøket. Under tre minutter senere prøvde Roberts seg fra 30 meter, et skudd som gikk noen meter over Åsane-målet.

Åsane fikk en gavepakke da en blokkering fra Veum gikk til en helt ledig Didrik Fredriksen. Sistnevnte styrte heldigvis ballen godt over Stabæk-målet på skuddforsøket innenfor 16-meteren.

Etter elleve minutter burde det vært en Stabæk-scoring. Ihvertfall var vi svært nære ved Olderheim og Wendt. Først var det Olderheim som fyrte av fra 16-meteren, men i stolpen og ut. Da hadde Diabate klart å lure vekk det meste av forsvaret med løpet sitt som skapte helt åpen plass for vårt unge talent. Like etter var det Vinge som tredde inn fra spiss vinkel på høyresiden, og på bakre ventet Wendt som var uheldig da han skulle styre ballen i mål. Dessverre gikk avslutningen over målet fra ca. seks meter.

Diabate = mål!

Etter kvarteret spilt tok vi ledelsen mot Åsane. Veum forserte langs høyresiden og la inn til Roberts. Sistnevnte tredde opp til Diabate like utenfor 16-meteren. Vår nye målmaskin vendte ut mot høyre og fikk lurt av to Åsane-forsvarere, før han plasserte ballen kontant nede ved motsatt stolperot. Spissen lovet to scoringer før kampen, nå var han alt halvveis.

Rasmus Eggen Vinge

Åsane-utligning

På en corner til vertene havnet ballen til slutt på motsatt side ved kanten av vår 16-meter. Der ventet Ole Kallevåg som fikk lagt ballen til rette og fyrt av med et vristskudd som ga en lei skru for Rossbach i mål. Rett før Rossbach skulle plukke ballen skiftet ballen retning – skuddet gikk via klypene til vår sisteskanse og i mål. Etter 22 minutter stod det dermed 1-1 i oppgjøret.

Åsane viste at de skulle utfordre oss i kampen. Åsanes Strand fanget ballen på midten og stormet mot målet vårt. Like før straffefeltet la han ut til Larsen. Sistnevnte forsøkte å plassere ballen i lengste krysset med en buet avslutning, men heldigvis gikk ballen på riktig side av tverrliggeren – sett med blaa øyne.

Åsane la seg dypt i kampen når vi hadde ball, og vertene satset alle kortene på kontring ved brudd. Når bruddene kom stormet de fram med minst fem spillere hver gang som skapte overtallssituasjoner mot oss. Et hardtarbeidende forsvar hos oss bidro til at det ikke ble noe mer ut av de alle kontringene.

William Wendt leverte en frekk pasning fram til Vinge etter 42 minutter – nok til å lage ubalanse i Åsanes forsvarsarbeid. Vinge fikk seg løs på høyre side og avsluttet mot mål. Ballen ble klarert til en corner.

Åsane-ledelse

På overtid av førsteomgangen tok Åsane ledelsen etter nok en kotring. Kallevåg spilte fram Myklebust i bakrommet på vår høyreside. Sistnevnte skar over på motsatt side og satte ballen nede til venstre i mål. En liten kalddusj der for oss å ta med i garderoben etter første omgang. Åsane ledet dermed 2-1 mot oss før de siste 45 minuttene.

Andreomgangen åpnet med en megasjanse til Vinge. Christensen fikk spilt i bakrom fra egen banehalvdel til Vinge. Sistnevnte hadde autostrada opp mot Åsane-målet, men da han skulle finte av en Åsane-forsvarer så forsvant fotfeste under ham. Vi klarte likevel å få en corner ut av angrepet.

Til tross for at det var Åsane som ledet, var det vi som var suverene på supportersiden. En stor gruppe tilreisende Stabæk-supportere bidro til bra trøkk fra tribunen, og overdøvde både trommen og megafonen til dem på ståfeltet til Åsane.

Vår danske dynamitt Pedersen var ikke langt unna å sette inn utligningen på en corner etter 63 minutter. Roberts skrudde ballen inn mot første stolpe. På femmeter vant Kasper Pedersen hodeduellen, men ballen endte på feil side av motsatt stolpe. Like etter kontret vi hvor Diabate førte ballen framover. Han tredde ut til høyre side til Fardal Opseth. Sistnevnte la ballen til rette og fyrte av mot nærmeste krysset. Kjellevold i mål klarerte ballen til corner.

Åsane bød opp til en Fredrikstad-taktikk ved flere ganger i løpet av andreomgangen. Det ble veldig mye stopp i spillet med Åsane-spillere sittende på gresset – til stor frustrasjon for våre tilreisende supportere. Dommer slo ned der han kunne, og innbytter Bruun-Hanssen fikk gult kort for drøying av tiden – da han skulle sette igang spillet etter å ha blitt byttet inn.

Åsane var svært nære å øke ledelsen etter 79 minutter. Åsanes Nygards innlegg fra høyre gikk i tverrliggeren. Returen skjøt vertene høyt over målet. Vi svarte umiddelbart med svært stor sjanse da Diabate styrte en pasning ut på motsatt side av Åsane-målet. Få minutter senere var det Spiten-Nysæter som fyrte av fra 16 meter. Et hardt skudd som dessverre Åsane-målvakten rakk å fange.

Stabæk kjørte kampen fra 80 og ut. Det ble var flere cornere til oss, men det ble ikke nok uttelling til å snu det før ordinær tid. Dommer la til minst syv minutter, og vi presset på med innlegg etter innlegg. Og det skulle gi uttelling!

Overtidsmål av Pedersen

På overtid endte ballen til slutt hos vår danske kjempe Pedersen. Fra 10 meter satte han ballen kontant i mål med venstrefoten, til venstre i mål. Hans tredje mål for sesongen, og en viktig en for Stabæk i oppgjøret borte mot Åsane.

Det ble ikke flere scoringer, og kampen endte med et 2-2-resultat borte mot Åsane.