Permitterer ansatte

Stabæk Fotball har besluttet å permittere 33 ansatte, helt og delvis, etter utbruddet av coronaviruset.

Annonse:

 

Under et videomøte onsdag ettermiddag redegjorde daglig leder Jon Tunold for situasjonen Stabæk og norsk fotball har havnet i etter utbruddet av coronaviruset i Norge.

Og senere på kvelden fikk 33 ansatte i administrasjonen, i akademiene på gutte- og jentesiden og i klubbens breddeavdeling permitteringsvarsel. Flere av disse er deltidsstillinger på trenersiden.

Surrealistisk situasjon

Tunold beskriver det som en surrealistisk situasjon.

- Vi opplever noe ingen har opplevd tidligere. Vi står midt i en stor verdenskrise der liv og helse selvsagt er overordnet alt annet. Men det får også store konsekvenser for oss som arbeidsgiver og for våre mange ansatte. Det er utfordrende tider for norsk fotball og Stabæk, men det aller viktigste nå er at vi tar vare på hverandre og følger de rådene som kommer fra myndighetene. Så får vi håpe vi kan få tilbake hverdagen vår så fort som mulig, sier Tunold.

Coronapandemien har rammet næringsliv og arbeidsplasser Norge rundt hardt og brutalt. Permitteringer kom man heller ikke utenom i Stabæk Fotball.

- Vi har vært nødt til å gå til dette skrittet slik at vi kan sikre og ivareta arbeidsplassene gjennom hele dette året. Frafallet av arbeidsoppgaver p.t gjør at vi midlertidig permitterer administrasjonen og trenere, i første omgang på våre akademier.

- Vi håper at alle sammen skal komme tilbake på jobb så fort som overhodet mulig. Men situasjonen vi er i ligger akkurat nå utenfor vår kontroll. Vi følger de pålegg vi får fra myndighetene, og p.t har vi ikke lov å drive organisert idrett, presiserer Tunold.

Dialog med spillerutvalg 

Foreløpig er ikke spillerne på Stabæks A-lag berørt, men samtaler pågår.

- Vi har starter vurderingene opp mot begge våre A-lag. Når det gjelder herrene, er de for tiden sykemeldt fordi de er satt i karantene etter utenlandsreise. Der er vi i dialog med spillerutvalget. For kvinnelaget kjøres det nå en egen prosess ledet av representanter i klubbstyret, uten at noe er konkludert. Også der har vi samtaler med spillergruppen.

 

Annonse fra Eliteserien: