Pignatel Jenssen (15) signerte proffkontrakt

15-åringen har signert en treårskontrakt med Stabæk, og blir med det den tredje spilleren født etter 2000 som har signert proffkontrakt med klubben.

- Dette er utrolig stort og noe jeg har drømt om siden jeg var liten gutt. At Stabæk velger å satse på meg er fantastisk, sier unge Nicolas aka Piggy!

Gutten er både trygg og moden, og vet godt hvor han vil og hva som skal til.

- Jeg er en smart spiller, jeg tenker mye på banen og er aggressiv når det trengs. Vi mangler en stopper så målet er å fylle den plassen etter hvert. Jeg skal kjempe på trening og bli bedre og bedre for hver dag.

Foto: Kristian Bjerke / Stabæk media
Foto: Kristian Bjerke / Stabæk media

Pignatel Jenssen skryter av trenerne i Stabæk-akademiet, som han har vært en del av i tre år.

- De er kjempeflinke! Jeg lærer noe nytt og blir pushet videre på hver eneste trening.

Han kommer forøvrig fra Lommedalen, og karieren startet i Helset.

Ønsker flere Stabæk-gull

Gutten har allerede kjent på smaken av suksess, sist i november, da Stabæk G16 kunne ta i mot gullmedaljene etter NM-finalen mot Viking i Telenor Arena.

- Klart det gav mersmak - det hadde vært utrolig stor å ta gull med A-laget! Og det har vært så gøy å spille med Stabæk G16, og vi har hatt noen fantastiske år som ble toppet med NM-gull før jul.

- Jeg skal aldri gi meg!

Det er heller ingen tvil om at gutten vet hva som skal til for å få oppleve nye høydepunkt i fotballkarrieren.

- Det er nå det starter. Jobber jeg knallhardt med fysikken og det taktiske så tror jeg det kommer til å bli bra, sier Piggy og smiler.

- Jeg ser veldig opp til forsvarsspillerne i Premier League. De er tøffe og det er sånn jeg ønsker å være. Jeg vil krige i hver eneste duell og jeg skal aldri gi meg!

Riktig tidspunkt

Sportsdirektør Inge André Olsen er fornøyd med at 15-åringen blir Stabæk-spiller de neste tre årene.

- Det var et naturlig tidspunkt nå å tilby han en avtale både for å kunne lage en langsiktig plan på hvordan vi skal utvikle han for å få han frem som A-lagsspiller for Stabæk. Det vil være interesse rundt han når vi nå begynner å fase han inn i A-lagsspillet, da er det viktig for oss å sikre rettighetene.
- Vi må ta hensyn til at han er ungdom og han fortsatt utvikler seg fysisk og mentalt. Det er ikke noe hastverk fra Stabæk sin side. Han skal få levere i eliteserien når tiden er inne for det. Det kan være til seriestart eller neste år, men det vil tiden vise, sier Olsen til stabak.no.

Nicolas Pignatel Jenssen

  • Født: 22. januar 2002

  • Kaptein for Norge U15

  • Landslagskamper: 6 kamper og 1 mål for Norge U15

  • Tidligere klubb: Helset

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: