Vi tok en tidlig ledelse, men det endte med poengdeling mot Rosenborg.

Hør hva målscorer Bakenga hadde å si etter kampen:

Hør fra Isak Pettersson som ble hyllet av et sterkt bortefelt etter kampen:

Se høydepunktene her:

Slik var kampen:

Rosenborg satte Pettersson umiddelbart på prøve fra avspark. Pereira slo en crosser inn til Sæter, men Pettersson fikk klarert til corner.

Bakenga-mål

Likevel, det var vi som skulle ta ledelsen på Lerkendal etter et glimrende angrep. Walstad fikk lagt inn fra venstre, og på bakre stolpe ventet Bakenga som stanget inn ledelsen etter bare 13 minutter.

Vi hadde også lekestue inne i 16-meteren til Rosenborg like etter scoringen. Først var det Kabran som ble stoppet av RBK-keeperen, på returen prøvde Bakenga, men Tangvik i mål fikk en finger på den avslutningen også. Stabæk fortsatte å dominere i feltet, men til slutt endte ballen hos Tangvik.

Etter 32 minutter måtte Vetti gi seg, og inn kom Fredrik Haugen.

RBK-utligning

Rosenborg utlignet etter 33 minutter. Ole Sæter satte inn sin 7. scoring for sesongen da han plasserte ballen til høyre i mål. Vi hadde ikke 100 % rett linje i forsvarsfireren da Skarsem spilte igjennom til Sæter, og sistnevnte fikk tredd ballen inn bak Pettersson.

Vi svarte umiddelbart med ny kontring. Rosenborg rotet det til i forsvaret og Kabran kom alene i bakrommet, men han var uheldig med balansen i skuddøyeblikket og det endte "kun" med corner.

Stabæk-straffe

Så skulle Vinge sende Rosenborg-forsvaret på karusell i 16-meteren, før han la ut til Haugen som fyrte av på direkten. Selnæs blokkerte med armen, og fikk snakket på seg gult kort i samme slengen, og dermed ble vi servert straffespark. Næss stilte seg opp ved ballen, og plasserte den til venstre i mål, men Tangvik var på og fikk klarert til corner.

Corneren endte hos Haugen utenfor 16-meteren, og sistnevnte fyrte av på akrobatisk vis med et tilnærmet brassespark, men Tangvik fikk klypene på ballen. Haugen fyrte av få minutter senere fra 35 meter, et så bra treff fikk han at RBK-målvakten måtte gi retur.

Det skulle likevel stå 1-1 til pause. Wangberg måtte av i pausen, inn kom Kasper Pedersen.

Vi åpnet offensivt i andreomgangen også. Næss var sist på ballen etter et frispark, men ballen gikk like til side for mål. Rosenborg svarte med en svært stor mulighet da Nelson helt upresset fikk avslutte fra 11 meter, men heldigvis styrte sistnevnte ballen til side for mål.

Kabran fikk legge ballen til rette etter 58 minutter. Fra venstre fyrte han av et skudd som dessverre fløy litt for langt over mål. Der hadde han bedre tid enn hva han selv kanskje trodde. På et frispark til Rosenborg litt senere jublet hjemmepublikummet for scoring etter dødball, men målet ble annulert for klar offside. Pettersson utnyttet muligheten til en lang ball fra annuleringen og fikk satt i gang Eggen Vinge ute på høyresiden. Sistnevnte førte innover i 16-meteren, men ble pakket inn av tre hvitkledde. Vinge fikk slått til Haugen, dessverre så skled Fredrik han forsøkte seg på skudd.

Vi fortsatte å produsere muligheter. Etter 68 minutter avsluttet Kabran fra skrå vinkel, et skudd Tangvik hadde kontroll på.

Vi hadde en periode der vi var sheldige med at det ikke ble scoringer til trønderne. Vertene hadde en svært stor sjanse da Fredriksen lurte unna Næss og skjøt fra 14 meter, men heldigvis i tverrliggeren. Så fikk trønderne en ny sjanse da Edwards ble lagt rett i bakken. Det endte med at Selnæs fikk all verdens tid og rom til å plassere ballen i mål, som også skulle bli et håpløst skudd til stor lettelse for alle blaa på Lerkendal. Fredriksen hadde ny mulighet etter 82 minutter da han curlet skuddet til side for motsatt stolpe.

Stabæk-spillerne ropte på straffe da Kjerrumgaard ble lagt i bakken. Luca prøvde å vende opp på fem-meter, men ble tilsynelatende lagt i bakken. VAR så ingen grunn til å dømme straffe. Kjerrumgaard var nære på like etterpå da han fyrte av fra høyresiden. Tangvik hadde en god kamp for trønderne og fikk klarert skuddet fra spissen.

Utvisning

Og det ble ikke noe lettere for de blaa da Cornic la seg ned i en duell med Kabran. Sistnevnte var tydelig frustrert av filmingen siden det hindret en gylden overgangsmulighet, men reaksjonen endte med hans andre gule kort og utvisning fire minutter på overtid.

Det ble ikke flere scoringer i kampen, og dermed endte det med poengdeling på Lerkendal. Vi har dermed tatt syv svært viktige poeng på tre kamper.