Portugiser ny assistenttrener: - Spennende CV

Assistent med bakgrunn fra øverste nivå i Portugal inn i trenerteamet.

Annonse:

Torsdag er vår nye assistenttrener Hugo Vicente på feltet. Vicente er en portugisisk UEFA Pro Lisens-trener. Hans siste jobb var som assistenttrener i Boavista F.C. som spiller på øverste nivå i portugal, Primeira Liga. 44-åringen jobbet tidlig sin trenerkarriere med talentutvikling i Benfica og Braga. 

Hugo Vicente er kanskje et ukjent navn for mange, men han snakker norsk og har vært bosatt i Norge over fem år i perioden 2013 - 2017. Etter å ha vært Bergsøy, Follo og Viking i ulike roller ble han hentet til FC København. 

– Vicente har gjort en veldig god jobb for oss i tospann med Thomas Pereira på juniorlaget. Det er trist at han forsvinner midt i sesongen, men det er slik det er. Gjør du en god jobb ett sted, kan det dukke opp muligheter i en større klubb. Jeg forstår at FCK henter ham, sa Vikings utviklingsleder Mats Ullereng da til Aftenbladet.

Etter én sesong i den danske hovedstaden ble han hentet tilbake til Portugal og den nyopprykkede klubben F.C. Famalicão som for første gang siden 1994 var på det øverste nivået. Sesongen 2019 gjorde Famalicão sin beste sesong noensinne med en 6. plass. Etterfulgt av en 9.plass året etter. 

1536-10246.jpeg

Deretter fulgte han hovedtrener João Pedro Sousa videre da han gikk til Boavista F.C. i juli 2021. Da Sousa i januar valgte å fortsette trenerkarrieren i Saudi-Arabia, bestemte Vincent seg for å gå i en annen retning. Nå vender han tilbake til Norge og skal være med å løfte Stabæk tilbake der vi hører hjemme. Vicente har også en samboer som bor i Stavanger og er etter eget utsagn in love with the culture. 

Sportssjef Torgeir Bjarmann er glad for å ha Vicente på plass. 
– Med Hugo får vi inn en erfaren trener, som vi tror kan utfylle det trenerteamet vi har. Han har en spennende CV og kulturell bakgrunn. At han i tillegg snakker norsk og er integrert her er positivt. Han er fotballfaglig sterk og virker å ha et godt humør. Jeg har stor tro på at dette blir en bra tilvekst for hele klubben. 

Velkommen Hugo, vi gleder oss til å bli kjent med deg. Vi kommer tilbake med et intervju med vår nye assistenttrener i løpet av dagen. 

_________

For spesielt interesserte kan vi anbefale denne podkasten med Hugo (snakker om tiden sin i Norge fra 39:27): 

Annonse fra Obos-ligaen: