NTB_hZjqEDZ8kjA

PRESSEMELDING: Jan Jönsson slutter som hovedtrener i Stabæk Fotball

Stabæk Fotball og Jan Jönsson er i dag blitt enige om at Jönsson slutter som trener i Stabæk Fotball med umiddelbar virkning.

Annonse:

- Det er alltid trist når et samarbeid avsluttes før det skal. Men noen ganger er en endring nødvendig og vi mener at en endring er nødvendig nå. Samtidig er vi veldig takknemlige for det arbeidet og den innsatsen Janne har lagt ned i den perioden han har vært her, og vi ønsker han lykke til fremover, uttaler styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe.

- Prosessen med å finne en ny hovedtrener starter nå for fullt. Vi vil komme tilbake med informasjon når vi har noe konkret å fortelle, fortsetter styrelederen.

Jan Jönsson vendte tilbake til Stabæk sommeren 2019 og ledet laget til to strake åttendeplasser i Eliteserien. Stabæk avsluttet sesongen kruttsterkt etter Jannes comeback, og var topp tre i Norge i siste halvdel av sesongen.

- Det er to sterke åttendeplasser med et ganske så ungt lag. Det gjør meg glad at vi fikk til det, og det er noe for Stabæk å ta med seg videre.

Starten på årets sesong ble dessverre ikke helt som forventet.

- I årets sesong er det blitt for lite poeng. Unggutta har vært flinke og dyktige. Dessverre har vi hatt noen skader på våre eldre spillere, de som skulle være ryggraden i laget og hjelpe unggutta. Det har nok påvirket resultatene i en viss grad, sier Jönsson.

Selv om avskjeden ikke ble helt som han hadde sett for seg, ser han likevel tilbake på sin andre periode i Stabæk med stolthet.

- Jeg er glad for at jeg fikk komme tilbake og være en del av talentfabrikken Stabæk. Vi har fått frem flere store talenter og hatt noen gode salg i denne perioden. Jeg er glad for at unggutta fikk sjansen og tok sjansen, og at mange spiller utenfor Skandinavia i dag. Men også det har nok hatt litt å si for stabiliteten og resultatene, reflekterer Jönsson.

For eventuelle spørsmål, kontakt styreleder Espen Moe (90553384), eller sportssjef Torgeir Bjarmann (91670104).

Annonse fra Obos-ligaen: