Første omgang var jevnbyrdig, men etter hvilen gikk det meste galt for Stabæk.

Stabæk:

Marcus Sandberg, Ronald Hernández, Madis Vihmann, Steinar Strømnes, Andreas Hanche-Olsen, Ola Brynhildsen (Aga fra 87.), Emil Bohinen, Tobias Børkeeiet, Kristoffer Askildsen, Franck Boli (Braaten fra 87.), Luc Kassi (Vetlesen fra 56.)

Innbyttere: Simen Lillevik, Oscar Aga, Raymond Gyasi, Daniel Braaten, Sun Jie, Peder Vogt, Hugo Vetlesen

Slik var kampen:

3' Franck Boli vinner ballen og brøyter seg gjennom skrått på mål. Ivorianeren prøver lykken, men Iven Austbø står stødig og stopper forsøket.

9' Resolutt inngripen av Sandberg og svensken setter hurtig i gang. Ola Brynhildsen fosser gjennom og får frispark. Det tar Luc Kassi og ballen suser i metallet. Så nær, så nær!

13' Kassi er virkelig spillesugen. Ivorianeren skyter mellom beina til en Viking-spiller og Austbø må gi retur. Den får hjemmelaget klarert.

Gult kort til Adrian Pereira hos Viking som effektivt stopper Ola Brynhildsen som er på vei gjennom på en kontring for Stabæk.

24' Zymer Bytyqi setter fart for Viking og skyter i steget. Ballen dupper like over målet til Sandberg.

Nå florerer det med gule kort på Viking stadion. Dommer Tore Hansen deler ut kort til Sandberg, Bytyqi og Tripic i samme situasjon etter tumulter i Stabæks sekstenmeter.

Like etterpå får også Tobias Børkeeiet gult.

Nå er det Tommy Høiland som havner i boka til Tore Hansen.

Gult kort til Viljar Vevatne som feller Ola Brynhildsen like utenfor kanten av sekstenmeteren.

43' Madis Vihmann rager høyest på en corner. Ballen ender opp en meter utenfor mål.

Emil Bohinen sin tur nå. Kortfest i Stavanger.

Pause: 0-0

47’ 1-0. Så er det Kristian Thorstvedt som gjør det for hjemmelaget. Får nok plass inne i feltet og hamrer inn ledermålet.

55' Tobias Børkeeiet får marsjordre etter å ha fått gult kort nummer to.

56' Stabæk gjør et bytte. Ut med Luc Kassi. Hugo Vetlesen tar hans plass.

60' Dommeren peker på straffemerket etter en duell mellom Adrian Pereira og Steinar Strømnes. Tommy Høiland setter straffesparket i mål. 2-0.

65' 3-0. Zymer Bytyqi setter inn hjemmelagets tredje mål for kvelden.

71' Der er vi nære. Hugo Vetlesen skyter, via en Viking-spiller, til corner.

73' Viking er nære å gå opp til 4-0. Tommy Høiland treffer stolpe ut.