Kevin Kabran matchvinner mot Aalesund

Scoringen sikret oss vår tredje seier i årets Eliteserie!

Annonse:

Hør fra Kevin Kabran etter kampen her:

Kampens første sjanse var det Aalesund som stod for. Lunding fyrte av fra 20 meter, og en lang tå fra Skovgaard fikk presset skuddet ut til corner.

Etter 16 minutter viste hjemmepublikummet en hyllest til vår savnede Tor-Marius Gromstad med applaus og tifo fra Stabæk Support.

Aalesund skulle få fyrt av et skudd til før Stabæk fikk satt i gang. Fra venstre side fikk Moses fyrt av et skudd som vår gulkledde svenske hadde ingen problemer med å klarere vekk fra mål. Nydelig prestasjon av vår keeperhelt.

Etter 20 minutter fikk Stabæk satt et press mot Aalesunds mål. Med offensivt spill var det til slutt Høgh som fikk satt inn en avslutning fra innenfor 16-meteren, men en blokkering fra aalesundsforsvaret gjorde det lett for Aafk-keeperen å plukke ballen.

Det var også Høgh som var sist på ballen på neste sjanse til oss. Ottesen kom på løp opp høyresiden og fant Krogstad innenfor 16, og sistnevnte leverte et hælspark ut til en ledig Høgh. Dansken prøvde å plassere ballen til høyre i mål, men skuddet fikk Grytebust fanget i grepet. Bra forsøk fra Stabæk og flott kontring.

Vi hadde en ny god mulighet hvor Pachonik fant Høgh på motsatt side. Dansken slo inn foran 16-meteren til Bakenga, og sistnevnte forsøkte å heade mot mål, men dessverre gikk ballen over tverrliggeren.

Høgh var ivrig foran mål i første omgang. Lucca fikk slått en ball fra venstre mot Høgh, og dansken stusset ballen videre mot mål, mens avslutningen strøk utsiden av lengste stolpe. Nære på for Stabæk og Høgh!

Begge lag gikk til pause på stillingen 0-0.

2. omgang

Vi åpnet showet i andreomgangen med cornere på rekke og rad, men laget hadde til gode å få satt avslutningene i mål.

Det var derimot Aalesund som først skulle være nærmest scoring da Atanga kom en mot en mot Pettersson. Sistnevnte leverte nok en klasseredning for de blaa på forsøket fra Aalesund-spissen.

Næss skulle fyre av fra skrå vinkel, men skuddet gikk rett i hodet på Fällman som gikk ned for telling. Droppen gikk utrolig nok til Aalesund, og mens vi ventet på at Aafk skulle utføre Fair Play, valgte Grytebust å slå ballen i bakrom som var nære på å gi en Aafk-sjanse.

Pettersson og Kasper Pedersen ryddet vekk det meste som kom av angrep fra Aalesund denne ettermiddagen. Og Pettersson var nok en gang riktig plassert da Aalesund igjen kom en mot en mot svensken 17 minutter før full tid.

Aalesund og Karlsbakk hadde ikke gitt opp, og i det 84. minutt fyrte sistnevnte av fra innenfor Stabæks 16-meter, men heldigvis rett i klypene til Pettersson.

1-0

Så skulle innbytter Kevin Kabran sette ballen i mål for oss etter 76 minutter! En lang ball fra Næss på egen banehalvdel nådde Kabran innenfor 16-meteren, og sistnevnte dro av en Aalesund-spiller før han knallet ballen i mål – til stor jubel fra Stabæk-publikummet!

Det ble ingen flere scoringer i kampen og vi sikret oss vår tredje seier i årets Eliteserie.

Mål:
1-0, Kevin Kabran, assist Nicolai Næss (76 min)

Laget fra start:
Isak Pettersson
Kasper Pedersen
Nicolai Næss
Andreas Skovgaard
Curtis Edwards
Fredrik Krogstad
Sturla Ottesen
Tobias Pachonik
Jonatan Lucca
Mushaga Bakenga
Kasper Høgh

Innbyttere:
Marius Ulla, Simen Wangberg, Nicolas Pignatel, Hammy, Kevin Kabran, Aleksander Andresen og Kaloyan Kostadinov.

Bytter:
Aleksander Andresen inn for Sturla Ottesen (64 min)
Kevin Kabran inn for Kasper Høgh (70 min)
Kaloyan Kostadinov inn for Curtis Edwards (70 min)
Simen Wangberg inn for Nicolai Næss (82 min)

Annonse fra Obos-ligaen: