Reaksjoner og høydepunkter etter cupseieren

Vi er videre i NM etter seier mot Asker på Føyka kunstgressbane. Sebastian Olderheim og Diabate scoret målene som sikret avansementet.

Kaptein Nicolai Næss var greit fornøyd med gjennomføringen og retter fokus mot Vålerenga på søndag.

Bli med på bortefeltet! Billetter til Vålerenga-Stabæk finner du her

Hør fra Nicolai Næss etter Asker-kampen her:

Se høydepunktene fra kampen her:

Slik var kampen:

Vi var først ute med å skape noe foran mål. Etter seks minutter fyrte Hegardt av fra spiss vinkel, men Asker-målvakt Erik Hejer klarerte til corner.

Asker viste at de ville kjempe om plassen i neste runde av NM, og hadde tre store muligheter i førsteomgangen til å ta ledelsen.

Etter 39 minutter forserte Andresen oppover venstresiden og slo kort pasning til Spiten. Sistnevnte utnyttet muligheten til å fyre av fra spiss vinkel mot Hejer i mål, men også denne gangen fikk målvakten avverget scoringsforsøket.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, i det som kan beskrives som en jevnspilt affære etter de første 45 minuttene.

Stabæk skrudde opp giret fra starten av andreomgangen og produserte flere gode overganger uten at Asker skapte noe i åpningsminuttene.

Blaa ledelse!

Innsatsen i andreomgangen bidro til resultater også på måltavlen. Vi tok ledelsen i kampen etter 72 minutter ved Sebastian Olderheim. Vinge tredde igjennom til Olderheim innenfor 16-meteren, og sistnevnte vendte opp og avsluttet med et skudd på innsiden av motsatt stolperot. Nydelig plassering fra Olderheim, og elegant pasning fra Vinge.

Like etter trodde alle at vi hadde gått opp til tomålsledelse da Næss satte ballen i mål, men assistentdommer signaliserte for offside.

Diabate viste fram tekniske ferdigheter da han økte ledelsen til 2-0 for de blaa etter 89 min. Han mottok et innkast innenfor 16-meteren til Asker, og nesten alene fikk han forsere langs dødlinjen. På utrolig vis klarte han å plassere ballen høyt i mål fra nesten død vinkel!

Kampen endte dermed med en 2-0-seier for oss og vi kan glede oss til ny kamp i NM!