Seim-Monsen til Danmark: – Kommer til å savne klubben og folkene

Stabæk Fotball og FC Nordsjælland er enige om en overgang for talentet Markus Seim-Monsen (16).

Annonse:

Seim-Monsen har gått gradene i Stabæk-akademiet og debuterte i OBOS-ligaen i fjor som 15-åring. Mot Lillestrøm i vår fikk han også sine første minutter i Eliteserien.

– Vi ønsker Markus all mulig lykke til med overgangen til Nordsjælland. Skulle ikke ting gå så bra som han håper, så vet han alltid hvor han finner oss, sier Torgeir Bjarmann etter at Seim-Monsen har spilt sine siste minutter i Stabæk.

– Trist å forlate Stabæk

Den unge angrepsspilleren spilte søndag for siste gang i Stabæk-drakt for denne gang da rekruttene møtte Skjetten i 3. divisjon.

– Det blir trist å forlate Stabæk. Det er jo klubben i mitt hjerte og jeg har vært her lenge. Jeg trives godt med folkene og klubben generelt så det blir veldig trist. Samtidig tror jeg det er en god mulighet for meg.

Og selv om han vil savne Stabæk ser han også noen likheter i sin nye klubb.

– De er også kjent for å gi unge spillere mye tillit. De har en god filosofi og er flinke til å utvikle egne spillere.

– Det blir gøy å komme ned dit nå. Jeg har vært der nede noen ganger og kjent på omgivelsene og jeg trives godt med gutta der så langt. Det er samme type miljø og mat og sånne ting, så det er ikke en veldig stor forskjell. Det blir spennende å se hvordan jeg takler det men jeg håper og tror at det skal gå fint.

2007-kullet som Seim-Monsen har vært en del av har lenge blitt snakket om som lovende. Seim-Monsen har stor tro på sine kamerater fra Stabæk og G16-landslaget. Både Oskar Spiten-Nysæter, Sebastian Olderheim og Fillip Riise har fått prøve seg for A-laget denne sesongen.

– Det er en fin gjeng og det er fantastiske fotballspillere. Ikke bare de som har vist seg frem på A-laget allerede, det kommer flere også. Så jeg kommer til å savne dem, sier Seim-Monsen.

16-åringen har scoret en haug med mål på alle nivåer i oppveksten og står også med sju mål på ni kamper for Stabæk 2. Nå venter en liten ferie for Seim-Monsen før turen går til Danmark og Nordsjælland.

Lykke til, Markus!

DSC06875.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: