Setter karrierepunktum i Stabæk

Vadim Demidov har de 15 siste årene levd et innholdsrikt liv på toppnivå i fotball, i både Norge og utlandet. Nå legger han fotballskoene på hylla.

Annonse:

Demidov var 18 år gammel da han entret OBOS-ligaen for Sandefjord, på tampen av kampen mot Hødd i 2004. To år senere gikk turen til Manglerud Star før han dro til Hønefoss, som et år senere førte han til Rosenborg. 

- Da var jeg en unggutt som kom fra ingenting, sier han om overgangen til Trondheim.

Etter 3 år med gull og Europa League fotball på Lerkendal gikk ferden videre til sydeligere strøk og til en av "de fem store". Real Sociedad ble et høydepunkt i karrieren. Siden den gang har han vært innom Bundesliga, tilbake til La Liga, den gangen for Celta Vigo, FK Anzhi Makhachkala i Russland før turen gikk hjem til Norge og Brann. Det ble en snartur innom MLS før han igjen vendte hjem og denne gangen til Stabæk.

Nå takker 33-åringen for seg.

- Jeg har tenkt på det i flere år. Jeg hadde tenkt til å gjøre det for to år siden til Stabæk ringte meg og trengte hjelp i en periode hvor vi trengte en lederskikkelse i garderoben. Siden jeg allerede hadde flyttet tilbake til Oslo så var det enkelt å takke ja til det prosjektet. Nå føler jeg at jeg gir den pinnen videre, jeg har gjort mitt så er det hyggelig å se andre unggutter gjøre det bedre.

Vadim deler åpent om karrieren. Se intervjuet der han forteller at han som 20-åring kunne blitt Stabæk-spiller, hva han har lært av spansk fotballkultur og hvordan den russiske mentaliteten har formet han som fotballspiller.


Annonse fra Obos-ligaen: