Skadeplaget Stabæk med samme resultat igjen

Men på papiret er det større grunn til å være fornøyd med dagens resultat

Stabæk stilte som en svært redusert utgave av seg selv mot Viking i kveld:

Kasper Junker, Ola Brynhildsen, Jonathan Tortol Lumanza og Vadim Demidov - alle disse viktige Stabæk-spillere var skadet til kveldens kamp mot Viking på Nadderud.

Selv om skadelisten var lang, fremstod likevel aldri Stabæk som særlig preget av det. Noe som derimot preget kampen i dag, var dommeren.

Det er en sportslig klisjé, men dog riktig: dommeren var den første omgangens hovedrolleinnehaver.

Han trådde for alvor inn i rampelyset etter 27 minutter, da Stabæk-angriper Daniel Braaten ble forhindret i å komme alene med keeper etter en takling fra Vikings bakerste mann. Slike situsjoner resulterer ofte med gult eller rødt kort til forsvarsspilleren, men dommeren lot bare spillet gå. Stabæks spillere, supportere og trenere var rasende.

Man kan dessuten si at underholdningsverdien stod i stil med dommeravgjørelsene i den første omgangen: det ble få store sjanser, og mange av de såkalte "nesten-sjansene".

Men den andre omgangen stod i stor kontrast til den første.

Vi fikk se store sjanser i begge ender av banen. Vår største var signert av innbytter Oliver Edvardsen kun minuttet ut i omgangen, mens Viking klinket en ball i tverrliggeren like før slutt.

Sluttresultatet ble 0-0 - akkurat som i Stabæks forrige Eliteserie-kamp mot Sarpsborg 08. Likevel hører det til historien at mens vår forrige motstander lå under oss på tabellen, er Viking et medaljejagende lag – noe som sørger for at dagens resultat er en hakket større pretasjon på papiret.

Med tre uavgjorte på de fire siste kampene er det for gjort å overanalysere - men det mest fornuftige vil være å se fram til kampen mot rivalen Vålerenga 19.oktober i Oslo. Da forhåpentligvis med flere viktige Stabæk-spillere tilbake fra skade.

72722008_436102420425889_1009568741945507840_n
HOLDT NULLEN IGJEN: For andre kamp på rad holdt Stabæks Marcus Sandberg "buret rent". (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Kampfakta Stabæk-Viking 0-0

Eliteserien runde 24, Nadderud Stadion, 3127 tilskuere

Stabæk: Marcus Sandberg – Ronald Hernandez, Yaw Amankwah, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe – Kristoffer Askildsen, Emil Bohinen, Sammy Skytte, Hugo Vetlesen (Luc Kassi) – Youssef Toutouh (Oliver Edvardsen), Daniel Braaten

Benken: Simen Lillevik Kjellevold, Steinar Strømnes, Luc Kassi, Kosuke Kinoshita, Oliver Edvardsen, Nicolas Pignatel Jenssen, Peder Vogt

Gule kort: Emil Bohinen, Sammy Skytte (Stabæk), Runar Hove (Viking)

Publisert: 06.10.2019
Skrevet av: Sebastian Hassfjell / Forsidefoto av: Ole-Walter Sundlo