Skaffet straffe og seiret i debuten: -Linken med Hugo allerede opprettet

Erik Botheim debuterte i en sterk borteseier mot et offensivt Aalesund

Stabæk tok en tidlig ledelse mot Aalesund på Color Line Stadion.

Etter åtte minutter snappet Hugo Vetlesen opp en ball, tok den med seg framover i banen, slapp den videre til Kosuke Kinoshita, og kunne stå og se på at sistnevnte scoret sitt første mål for Stabæk.

Begge lag svarte på pangstarten ved å produsere scoringssjanser - det virket som at det lå flere mål i luften i Ålesund.

Det gjorde det - like før pause scoret motstanderne i kjølvannet av et frispark som først ble satt rett i Stabæk-muren. På returen utlignet de, kun få minutter unna pause.

Etter pause opprettholdt lagene det underholdende kampbildet fra den første omgangen. Men til tross for flere sjanser til begge lagene - Stabæk var mest effektive foran mål

Etter en time spilt spilte innbytter Romain Gall gjennom Oliver Edvardsen som scoret. Det stod 2-1 til Stabæk, som på dette tidspunktet gradvis overtok kontrollen i kampen.

Med en time igjen fikk også Erik Botheim sin Stabæk-debut, da han ble byttet inn. Med kun tre minutter igjen av ordinær spilletid slo Hugo Vetlesen en pasning i retning Botheim, som ble felt og skaffet et straffespark.

Det straffesparket satte kaptein Andreas Hanche-Olsen i mål, og med det jekket han sifrene opp til det som ble det endelige sluttresultatet: 3-1 til Stabæk, som i skrivende stund ligger på en femteplass i Eliteserien etter ni spilte kamper.

Målscorer og kaptein Andreas Hanche-Olsen var fornøyd med både scoring og seier i kveld.

-Ingen stor kamp av oss, men vi gjennomfører kampplanen godt. Vi står godt bakover, og kontrer dem i senk. Det er en sinnsyk "guts" i dette laget, oppsummerte Hanche-Olsen til Eurosport like etter kampslutt

Botheim, som fikk sin debut for Stabæk samme uke som han signerte for de Blaa, var fornøyd med sitt halvtimes innhopp i kveld.

-Der fikk dere jo se, linken med Hugo er allerede opprettet, den. Det er sånn vi gjør det; gjennom godt kombinasjonsspill, forklarte Botheim til Eurosport. Før kampen sa Botheim at han gledet seg til å spille med akkurat Hugo igjen

NTB_xOHDYR5vHRg
Kapteinen satte inn Stabæks siste mål fra straffemerket. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kampfakta, Aalesund-Stabæk 1-3