Skjønsberg legger opp

Da er dagen kommet, som vi har gruet oss til lenge. Morten Skjønsberg har i formiddag informert klubben og sine lagkamerater om at han gir seg med toppfotball etter sesongen.

Annonse:

Morten Skjønsberg fullfører sesongen med Stabæk før han legger skoene på hylla - eller takker for kaffen - som han ville sagt det selv.

- Det er en beslutning jeg har tatt, og den har selvfølgelig vært veldig vanskelig. Å skulle slutte å spille fotball, slutte å være en del av gjengen inne i garderoben og slutte å være ute på Nadderud foran alle supporterne, det er vanskelig.  Men det kjennes ut som det er den rette beslutningen for meg. Jeg har blant annet et kne som er så som så, og kom fram til at dette er et godt tidspunkt å gi seg på, forteller Skjønsberg til Stabak.no. 

Overrasket seg selv

Beslutningen har modnet en tid. 

- Jeg har tenkt at jeg skulle legge opp i mange, mange år.  Men så har jeg blitt værende da og tatt nye år hele tiden. Jeg har ikke tenkt at jeg skulle holde på med fotball så lenge, så der har jeg overrasket meg selv, sier den snart 35 år gamle forsvarsbautaen.  

Trolig stopper han på 382 obligatoriske kamper for klubben. 292 av dem har vært i Eliteserien. Søndag spiller han sin aller siste hjemmekamp på Nadderud. 

- Det blir en spesiell følelse. Stabæk har betydd veldig mye, og vært en stor, stor del av mitt liv. Jeg har vært her i så mange år. Det sier seg selv. Klubben har betydd mye, gjentar kapteinen. 

Ny rolle i klubben

En ekte hedersmann takker nå for seg. Vi håper så mange som mulig har lyst å gi ham den avskjeden han fortjener mot Sogndal på søndag. Det er årets siste hjemmekamp, men enda viktigere: Morten Skjønsbergs aller siste på Nadderud. 

Vel møtt! 

NB: Det er klart at Morten vil bidra i en eller annen rolle for klubben neste sesong, det kommer vi tilbake til.


Annonse fra Eliteserien: