Slik var Brann - Stabæk

Stabak.no fulgte Brann-Stabæk med blaa øyne. Les deg gjennom kampen, minutt for minutt, her!

1. minutt: Brann starter med ballen. Vi vinner innkast etter 9 sekunder. Etter 20 sekunder er det Brann som har innkast.

1. minutt: Der smeller det med en gang! Heltne Nilsen får et kort utspill fra keeper, rett foran mål. Han velger å spille gjennom Azemi som ligger igjen på ca. 16 meter. Flikker videre til Haugen på løp, men avslutningen reddes. Minnet veldig om 1-0 målet mot Sandefjord, det der.

3. minutt: Ottesen kaster til Azemi som får tatt ned ballen til Bolly. Videre til Ottesen som kommer stormende langs linja. Brann takler ut til innkast 10 meter fra hjørneflagget.

4. minutt: Ottesen kaster kort til Haugen. Tilbake til Ottesen. Tilbake til Haugen. Så slås det inn foran mål, der Brann får klarert ut til corner.

4. minutt: Godt slått corner fra Moe, men Brann får klarert. Ut til Moe som slår inn igjen. Pignatel vinner, Azemi nesten på andreballen.

5. minutt: Brann kontrer. Haugen lager frispark, og dommeren vurderer innholdet i lommen, men lar det gå.

5. minutt: Farlig slått frispark, kanskje offside, der tre brannspillere sammen fomler ballen utenfor målet vårt.

6. minutt: Brann triller ball før de slår langt. Heades lett unna.

6. minutt: Kostadinov får en stygg trøkk fra Pedersen, men er på beina igjen.

7. minutt: Vi presser høyt, og med godt resultat. Keeper spiller ut til høyre, der er Wernersson og presser frem et innkast. Kaster raskt til Haugen som går mot linja, men blir stoppet.

8. minutt: Brann kontrer og kommer til et ufarlig skudd.

9. minutt: Samme plan fra Brann. Litt balltrilling, så langt. Ottesen vinner ballen lett fra Taylor.

10. minutt: Brann får frispark litt inn på vår halvdel. Kort, og triller ball igjen. Prøver å slå lang gjennom i midten. Pignatel skjermer unna Strand, og ballen inn til Sandberg.

11. minutt: Vi får innkast midt på egen halvdel. Moe roer ned, nå er det vi som triller ball. Det er lite bevegelse fremover, men til slutt slås det langt mot Jeppe.

12. minutt: Mesik vinner en duell, header ned til Moe. Han spiller gjennom Wernersson langs linja, og innlegget treffer Azemi som stuper frem. Like utenfor!

12. minutt: Brann starter kort. Til slutt blir det litt panikk og keeper slår langt. Wangberg har kontroll.

14. minutt: Vi har tatt over ballinnehavet litt. Haugen leker. Etter hvert slås det mot Wernersson som tar ned på kassa og fyrer skrått fra innenfor sekstenmeteren. Skuddet blokkeres til corner.

15. minutt: Moe slår inn, det heades ut igjen til Moe. Nytt innlegg som klareres. Haugen kommer til skudd fra ca. 20 meter, men det blokkeres også og går i bue inn til keeper som kan plukke ned.

15. minutt: Bolly går seg inn i trøbbel, ballen ut til innkast for Brann.

16. minutt: Litt frem og tilbake nå. Ikke direkte finspill fra noen av lagene, men vi har skapt mest det første kvarteret.

17. minutt: Moe neste gjennom på venstresiden.

18. minutt: Vi har ballen, men finner ikke åpninger. Mister den når Ottesen pådrar seg et feilkast.

19 minutt: Bolly krangler seg gjennom rundt midtbanen. Spiller ut høyre til Ottesen, men ballen ut over sidelinjen. Vi vinner igjen fort, før det er Haugens tur til å spille utover samme sidelinje.

20. minutt: Nytt frispark til Brann 10 meter inn på vår halvdel. De tar det kort, og ender med ballen tilbake i forsvarsleddet.

20. minutt: Azemi og Wernersson presser, og det ender med at Horn Myhre slår ut til corner fra 40 meters hold.

21. minutt: Moe slår inn. Pignatel treffes, ballen inn til keeper.

21. minutt: Brann kontrer! Nydelig stikker til Finne. Wernersson ofrer ankelen og får klarert ut til corner. Hadde det vårt taklet sånn motsatt vei hadde det blitt dømt straffe..

22. minutt: Vi klarer corneren, og etter litt rot får vi satt opp Bolly. Han utfordrer med fart, men blir dessverre stoppet.

23. minutt: Oioioi! Det var nesten for Brann! Bolly mister ballen til Taylor midt foran mål. Taylor spiller til Finne som skyter mot det nærmeste krysset fra 8 meter. Sandberg får opp en arm! Taylor er på returen, men Pignatel får slengt seg foran. Mesik tar neste retur noen centimeter foran Strand, og klareringen går i Strand og ut til utspill.

24. minutt: Haugen får frispark ute ved sidelinjen, midt på Branns halvdel. Moe løper og henter ballen. Nytt innlegg på gang.

25. minutt: Brann klarer, men Haugen plukker opp på ca. 20 meter. Etter hvert ut til moe som slår inn fra høyresiden. Ingen uttelling.

26. minutt: Vi holder presset. Nå er det Wernersson som slår opp mot Wangberg som har blitt igjen oppe. Kristiansen holder godt i skuldrene på Wangberg, så ballen går over dem.

27. minutt: Brann spiller litt i bakerste ledd. Wernersson, Azemi og Bolly presser ganske høyt.

28. minutt: Vi har senket presset litt. Brann vet ikke helt hva de skal gjøre. Til slutt spiller de gjennom Finne, men han er i offside.

29. minutt: Strand får ballen innenfor feltet. Wangberg stopper han lett, men ballen går ut til corner.

30. minutt: Ottesen header ut fra første. Vi starter en kontring før Bolly er upresis.

30. minutt: Strand slår til Taylor. Header ned til Pedersen, som skyter via Mesik ut til corner.

30. minutt: Corneren slås lavt, Moe klarerer på første stolpe.

31. minutt: Brann triller ball. Denne gangen kommer de til en sjanse. Bård Finne får ballen på 17 meter, men skyter over. I det siste har Brann begynt å nærme seg.

32. minutt: Langt fra Sandberg, men Brann vinner. Heggebo kriger seg forbi Wangberg på vår høyreside og prøver å slå inn. Ender med innkast til oss på andre siden.

33. minutt: Ottesen får slått inn. Wernersson prøver å kline til på hel volley, men treffer dårlig.

34. minutt: Moe har fått innkast på ca. 20 meter. Vi roter bort ballen, og brann kontrer.

35. minutt: Nå faller vi dypt! Brann triller ball, men nå halvveis inn på vår halvdel. En del småfarlige initiativer, før Sandberg til slutt får tak i ballen. Wangberg er nede for telling og Sandberg kaster ut til innkast.

36. minutt: Eller hva det nå var som skjedde. Dommeren bestemmer seg for å droppe ballen til Sandberg når spillet skal startes. Sandberg tar seg god tid, og pipingen på Brann stadion tiltar.

37. minutt: Ottesen og Kostadinov kombinerer på høyrekanten. Til Bolly som lemper inn. Azemi får stusset videre. Moe prøver å skyte med blir blokkert. Brann lemper ut...

38. minutt: Til Mesik, som får ballen på 35 meter. Avanserer et par og skyter et skudd som stusser like foran keeper. Det var alt som skulle til! Ballen stusser opp i hodet på keeper, og i mål. Vi leder i Bergen!

39. minutt: Moe kriger til seg ballen rundt midtbanen, men vi mister den raskt igjen. Brann spiller opp, og Ottesen ender med å gi bort en corner.

40. minutt: Wangberg header unna. Brann vinner returen, men ender med å bli feilaktig avblåst for offside.

41. minutt: Sandberg roer ned.

41. minutt: Når han til slutt tar frisparket vinner Brann ballen, og spiller raskt gjennom Finne. Som blir korrekt avvinket for offside, og Brann-fansen må nok en gang se på at Sandberg tar seg tid.

42. minutt: Moe til Kostadinov på vår venstre side. Heltne Nilsen takler ut, og får med seg innkastet.

43. minutt: Mesik lager frispark, og får gult kort for å spille bort ballen. Brann skal slå inn fra ca. 35 meter.

44. minutt: Pedersen kommer høyest, men uten kontroll. Haugen klarerer langt og høyt.

44. minutt. Finne får slått inn fra vår venstre side Moe blokkerer med hodet, og ut til corner. Den slås høyt mot første, og igjen er hodet til Moe på ballen. Rett opp i luften, og Sandberg er ute og tar imot.

45. minutt: Finne prøver å komme seg forbi Wangberg. Det går ikke, men han får slått ballen i beina til Wangberg og ut til corner.

46. minutt: På overtid får vi klarert uten problemer. Brann stresser med å få til noe.

47. minutt: Vi vinner ballen, men sliter med å holde på den. Finne spilles gjennom. Men som i resten av omgangen var han i offside, og Sandberg skal ta frispark noen få sekunder før overtiden er over.

Pause. Mesik sier til Eurosport at han var fornøyd med å score. Branns Pedersen sier like overraskende at han ikke synes det var rødt kort da han nesten brakk ankelen til Kostadinov.

Statistikken sier at Brann har hatt ballen mest i første omgang, men vi har kommet til flest avslutninger på mål. Kjønø er stort sett fornøyd i pauseintervjuet, men vil at vi skal bli bedre!

46. minutt: Pignatel byttes ut, og Kasper Pedersen kommer inn som stopper.

46. minutt: Brann gjør to bytter, og setter inn det trener Horneland omtaler som «to løpere». Finne og Pedersen har gått ut. Så fra nå av er altså vi som har en Pedersen på banen.

47. minutt: Brann kommer til første skudd i omgangen. Løst og ufarlig inn til Sandberg.

48. minutt: Omgangen begynner omtrent slik kampen var i første omgang. Det er Brann som har ballen. Vi setter presset omtrent på midtstreken.

48. minutt: Vi ligger i en snorrett 5-4-1 i forsvar. Drillo ville vært imponert over de linjene!

49. minutt: Det er vi som triller ball helt bakerst, Brann presser helt opp til Sandberg.

50. minutt: Nå har vi mer kontroll over ballen, og Brann presses bakover. Moe slår inn mot Azemi, men upresist. Brann kontrer, men Pedersen klarer til innkast.

51. minutt: Et disiplinert Stabæk-lag som forsvarer seg nå!

51. minutt: Heltne Nilsen løper rett inn i Wangberg og går i bakken. Ikke frispark.

52. minutt: Vi presser høyere, og Kostadinov får en tå på ballen foran Heltne Nilsen, med konsekvensen at Heltne Nilsen treffer klokkerent på beinet til Kostadinov. Frispark litt inn på Branns halvdel.

53. minutt: Det fikk vi ikke noe ut av, men Brann klarer heller ikke å få noe flyt på kontringen. De må snu og spiller bakover. Nå er det Brann-spillerne som er mål for pipingen.

54. minutt: Vi spiller oss fint ut bakfra, før Ottesen spiller gjennom Bolly. Han setter på turboen, men en Brann-spiller får klarert i siste liten. I etterkant meies Bolly ned, og han ligger nede og holder seg til skulderen.

56. minutt: Bolly på sidelinjen når Ottesen kaster langt inn i feltet. Ikke noe resultat av det, men Bolly kommer inn på banen igjen.

56. minutt: Taylor får gå og gå. Spiller gjennom Simba, men Ottesen er raskt ut og er bare en meter unna når Simba skyter. I kasse på Sandberg og til corner.

57. minutt: Vi klarer corneren, men Haugen lager etter hvert frispark mellom sekstenmeteren og sidelinjen.

58. minutt: Frisparket slås høyt over hele feltet og ut til utspill. Dette begynner å bli vanlig nå: Brann får raskt kontroll på utspillet fra Sandberg.

58. minutt: Men vi vinner igjen, og klarer å holde litt i ballen. Så slår Sandberg langt, og Brann tar over ballen.

59. minutt: TV-kameraene finner en kampklar Edvardsen som gjør seg klar til å komme inn. Bolly virker skadet, så det kommende byttet gir ikke høye odds.

60. minutt. Sandberg starter for en gangs skyld kort. Resultatet er at vi mister ballen i farlig posisjon. Vi henger litt i tauene nå.

61. minutt: Haugen spiller gjennom Azemi. Han blir stoppet ute ved sidelinjen, og får heller ikke innkast. Brann kontrer, men Wangberg viser Heggebo at han har spilt toppfotball siden Heggebo var en guttunge.

63. minutt: Spede forsøk fra Brann, men hver gang ballen kommer langt nok frem, er det våre forsvarere som er sterkest.

64. minutt: De forsøker å spille gjennom Skaanes, men Sandberg er først på ballen.

64. minutt: Moe spiller opp på Azemi. Han får kontroll på ballen, men plutselig er det slutt på banen og ut til innkast for Brann.

65. minutt. Da er det tid for Edvardsen! To måneder etter forrige kamp er toppscoreren vår tilbake! Vi bytter også ut Wernersson, og setter inn Podstawski. Går Edvardsen rett inn i Bollys kantrolle, og Kostadinov ut på den andre kanten, men Podstawski inn sentralt?

66. minutt: Brann gjør også to bytter. Asker-gutten Sakor kommer inn til seriedebut for Brann.

66. minutt: Skaanes starter på egen halvdel og løper rett frem med ballen langs venstrekanten til Brann. Haugen henger på hele veien, og til slutt løper Skaanes ballen ut over kortlinjen.

67. minutt: Brann kommer til et innlegg. Ballen går over alle, og Moe plukker opp når ballen triller mot sidelinjen.

68. minutt: Vi får et frispark dypt på vår halvdel. Opp til Azemi, og igjen mister vi ballen lett.

68. minutt. Så er det vi som kontrer. Ballen dette til Edvardsen som løper litt med ballen før han stikker til Azemi. Azemi er i offside.

69. minutt: Brann trykker. Strand løper med ballen like utenfor straffefeltet, og blir truffet kontant av Wangberg. Frispark fra ca. 20 meter, rett foran mål.

70. minutt: Fem mann i mur, og Edvardsen liggende bak. Strand tar fart.

70. minutt: Rett i muren! Ut igjen til Strand som skyter på halv volley. Muren har gått i oppløsning, og ballen går bare en meter utenfor. Farlig!

71. minutt: Vi hadde ballen en stund, men igjen mangler vi alternativer når vi kommer mot midtbanen.

72. minutt: Som Edvardsen leker! Det blir ikke noe nå, men det ser jo ut som om han er dobbelt så rask som de rødkledde.

73. minutt: Misforståelser i Brann-angrepet, og ballen ut til innkast for Stabæk. Ottesen kaster inn, men Brann bryter.

74. minutt: Farlig innlegg fra Brann! Sandberg er rett den skal duppe ned i lengste, og slår ballen til corner. Den header Ottesen ut.

74. minutt: Så er det vi som kontrer. Azemi får kontroll, og prøver å stikke gjennom Haugen. Dessverre er keeper våken og kommer først på den.

75. minutt: Horn Myhre med ballen og et litt slapt innleggsforsøk. Via Mesik og ut til corner. Igjen er det Ottensen som klarerer.

76. minutt: I ettertrykket får Strand ballen og skyter fra sekstenmetersstreken. Løst og et par meter utenfor.

76. minutt: Da ble det til slutt gult kort på Sandberg for å ha tatt seg god tid med utspillene.

77. minutt: Nå løpes det mye i de fremste rekker. Haugen og Azemi er som jagende bikkjer og forstyrer Brann-spillerne.

78. minutt: Farlig frispark fra Brann. Heltne Nilsen rekker ikke helt frem, og ut til utspill fra Sandberg.

79. minutt: Moe og Kostadinov mister ballen. Kostadinov slenger seg inn i en takling, men treffer ikke annet enn en Brann-spiller. Et greit gult kort, der.

80. minutt: Farlige dueller i feltet. Moe og Pedersen vinner dueller, før vi til slutt får klarert langt inn på Branns halvdel

Bare ti minutter igjen nå. Frustrasjonen begynner å ta overhånd på tribunen.

81. minutt: Azemi spilles gjennom, men er i offside.

81. minutt: Haugen har ledet Stabæk til 1-0 mot Brann de 80 minuttene han holdt. Byttes ut til fordel for Solbakken.

81. minutt: Stikker mot Skaanes, men Sandberg har kontroll.

82. minutt: Helt over til motsatt keeper, og Brann starter et nytt angrep.

83. minutt: Det spilles mot ett mål nå. Heldigvis er det ikke så mye av spillet som skjer rett foran målet, det meste skjer mellom midtbanen og sekstenmeter

83. minutt: Simba skyter rett på Sandberg.

84. minutt: Mesik stjeler ballen fra Sakor, før han blir tatt av en annen Brann-spiller. Ikke frispark.

85. minutt: Edvardsen plukker opp ballen 20 meter fra eget mål, og får ikke gjort annet enn å lempe frem. Der er ingen av våre, så Brann starter på nytt.

86. minutt: Solbakken bryter, men Brann overtar. Så er det Moe som stopper dem, men Brann får innkastet.

86. minutt: Lang inn mot Sandberg, som står på streken og plukker ned ballen. Kostadinov har ligget nede en stund nå, og Sandberg banker ballen ut slik at vi får byttet. Kirkevold inn for Kostadinov.

87. minutt: Brann velger å ikke spille ballen tilbake…

88. minutt: Kirkevold i duell mot brannforsvaret fra start. Lager frispark.

88. minutt: Sakor kommer til skudd, men igjen blokkerer vi. Ut til Branns tiende corner.

89. minutt: Vi er først i alle duellene, og til slutt får Kirkevold klarert langt.

89. minutt: Brann får slått inn igjen. Wangberg vinner duellen med to brannspillere, men blir liggende nede. Han må vi få på beina igjen til sluttminuttene!

Vi passerer 90 minutter. Det legges til seks minutter.

91. minutt: Mesik klarerer høyt, innkast til Brann på ca 15 meter.

91. minutt: Nei nei nei. Brann utlikner. Wangberg klarerer, men ikke langt nok. Skaanes plukker opp ballen og får drømmetreff fra 15 meter, og curler ballen helt inne ved lengste stolpe.

93. minutt: Ottesen spiller gjennom Kirkevold på høyre. Innlegget blir veldig farlig, men vi får ikke avsluttet!

94. minutt: Kampen fortsetter som før utlikningen. Brann presser, vi klarerer desperat.

95. minutt: Moe klarer langt og skaffer oss noen sekunders pause mens Brann spiller på tvers med egen keeper. Kirkevold presser dem til å bruke tid.

96. minutt: 40 sekunder igjen, de lemper frem. Pedersen header ut.

96. minutt: 25 sekunder igjen, inn fra Simba.

96. minutt: 10 sekunder igjen, nytt innlegg som Wangberg header ut.

96. minutt: Vi passerer de seks minuttene, og ballen triller til Sandberg.

Kampen er slutt i Bergen. Selv med godt disiplinert forsvarsspill holdt det ikke helt inn. Vi ligger fortsatt ett poeng bak Brann. Fra andre kamper tar vi med oss at Haugesund feide over Mjøndalen, og nesten hele Mjøndalens forsprang i målforskjell ble nullet ut. Alt i alt må vi si oss fornøyd med resultatene denne runden.