Slik var Stabæk - Molde

Stabak.no fulgte Stabæk-Molde med blaa øyne. Les deg gjennom kampen, minutt for minutt, her!

1. minutt: Vi starter med ballen. Tilbake til Mesík, så langt mot Azemi. Han er i offside.

1. minutt: Pignatel stopper Ohi. Molde kommer senere til et skudd som Sandberg kontrollerer over.

2. minutt: Utspill fra Moldes keeper, rett i beina på Ottesen rundt midtstreken. Får ikke kontroll på ballen.

3. minutt: Vi har fått innkast på 20 meter. Ottesen med ballen på høyre.

3. minutt: Duell på femmeteren. Ut til Haugen som brenner til fra 20 meter, men det er mange folk foran mål, og skuddet stoppes.

4. minutt: Vi etablerer spill. Bolly kommer rundt på høyre, men innlegget heades ut. Bra tendenser!

4. minutt: Bolly ligger nede og holder seg til låret. Etter litt pleie er han oppe igjen.

5. minutt: Brynhildsen spiller fra Ulland Andersen som får lagt inn. Ohi er umarkert på 6 meter, men skyter over.

6. minutt: Lang cross mot Bolly. Litt upresist mottak, men får kontroll på ballen. Angrepet må imidlertid startes på nytt.

7. minutt: Vi holder i ballen, før Mesík slår en presis cross til Ottesen. Prøver å finne Bolly, men blir ikke noe ut av det.

7. minutt: Så er det Haugen som ligger dypt og slår en lang ball mot Moe på motsatt side. Får ikke noe ut av det heller

8. minutt: Kostadinov, Haugen og Pignatel kombinerer fint, og vi klarer å spille oss ut av en trang posisjon.

8. minutt: Brynhildsen spilles gjennom. Pignatel presser han nok til at skuddet ikke blir farlig.

9. minutt: Molde spiller fra Breivik i mellomrommet. Skuddet er løst og over.

10. minutt: Utspill fra Sandberg. Azemi stusser, men ingen fanger andreballen.

10. minutt: Moe og Wernersson samarbeider bra, og vi kommer til et nytt innlegg.

10 minutter er spilt, og det er vi som styrer kampen. Holder på ballen når vi vil, og mye bra vendinger mellom sidene. Foreløpig ingen store sjanser.

11. minutt: Pignatel plukker lett ned en lang ball fra Molde. Vi holder i ballen.

12. minutt: Etter at vi har hatt ballen i laget i lang tid, går et oppspill fra Mesík til en Molde-spiller.

12. minutt: Ottesen med stygg feilpasning ned ved hjørneflagget vårt. Molde fanger. Wangberg, Mesík og Kostadinov er illsinte i presset og får ryddet unna. Mannsverk kommer til skudd fra 18 meter, men Sandberg har kontroll og holder fast.

13. minutt: Wernersson motter et langt oppspill og kommer til skudd fra samme posisjon som Molde akkurat avsluttet. Blåser den over, men bra forsøk!

14. minutt: Molde finner seg plass i mellomrommet igjen. Ulland Andersen drar av én mann, men Moe stjeler ballen og triller inn til Sandberg.

15. minutt: Vi presser høyt med mange mann. Ottesen og Bolly får tak i ballen. Bolly mot linja, men innlegget blir blokkert. Ut til corner.

15. minutt: Moe står med ballen.

16. minutt: Molde vinner duellen på bakerste stolpe, og stusser ut til innkast for oss helt nede ved hjørneflagget. Nå er det Ottesen som skal sende ballen inn i feltet.

16. minutt: Det heades ut, men bare til Moe. Han slår inn igjen. Wangberg vinner duellen, og Bolly står umarkert på 16 meter, litt skrådd. Ballen skrur ikke nok og går utenfor.

17. minutt: Ohi spiller fri Brynhildsen som kommer til linja. Innlegget er ufarlig, men Mesík klarer på uforklarlig vis å sette ballen i eget mål. Dette trengte vi ikke!

18. minutt: Det er fortsatt 75 minutter igjen å spille, og frem til målet har vi vært det beste laget. Nå må gutta fortsette å stå opp!

19. minutt: Vi holder i ballen, mens Molde venter med presset.

20. minutt: Mesík spiller gjennom Azemi som får med seg ballen. Det blåses av for hands før ballen settes i mål. Ser ut som en riktig avgjørelse fra dommer.

20. minutt: På motsatt side kommer Ohi til skudd fra skrått hold. Sandberg med kontroll.

21. minutt: Kasteropene gjaller mellom hovedtribunen og Stabæk Support. Publikum har i hvert fall ikke gitt opp.

21. minutt: Risa stopper Azemi på vei gjennom og får gult kort.

22. minutt: Moe slår inn, men igjen klareres det.

22. minutt: Azemi vinner en lang ball. Ned til Haugen som kommer rettvent med ball i beina. Ut til Wernersson som slår inn. Ottesen vinner på bakerste og legger inn, men ikke til noen av våre.

23. minutt: Vi fortsetter å ha ballen i laget. Lenge siden vi har hatt ballen så mye som vi har hatt i denne kampen!

23. minutt: Ulland Andersen har satt seg ned på Nadderud-gresset og får behandling.

24. minutt: Ulland Andersen går av, og ser ut som det blir et tidlig bytte for Molde.

25. minutt: Når spillet er i gang igjen, fortsetter vi å kontrollere spillet. Etter hvert spilles det langt og høyt mot Moe, som taper duellen. Molde keeper Linde blir veldig irritert på dommer og snakker på seg et gult kort.

27. minutt: Mens Molde spiller videre med Ulland Andersen på sidelinjen, går Ellingsen ned etter et mislykket taklingsforsøk. Det så ut som en vond vridning!

27. minutt: Molde spiller ut ballen, og rekker å bytte inn Zekhnini for Ulland Andersen.

29. minutt: Ellingsen går av banen, og Molde-legen signaliserer til benken av de kan vente med evt. å bytte han ut.

29. minutt: Vi spiller ballen tilbake til Molde. De fortsetter med ti mann mens de prøver å finne ut om Ellingsen kan spille videre.

30. minutt: Stabæk Support fortsetter å holde trykket oppe, mens Zekhnini går i offside på en langball.

31. minutt: Moe løper seg fri på kanten. Inn mot Azemi. Molde header rett opp, Azemi vinner neste duell og header via en Molde-spiller og ut.

31. minutt: Corneren fra Moe treffer Azemi som header mot bakerste. Ballen daler ned like utenfor. Nesten!

32. minutt: Azemi jobber defensivt også. Lager frispark når han holder Mannsverk litt inn på Moldes halvdel.

32. minutt: Pignatel presses til å gi innkast på ca. 15 meter.

33. minutt: Etter litt tilfeldigheter og litt kombinasjoner får de slått lavt inn foran mål. Denne gangen klarerer Mesík bedre.

33. minutt: Pignatel prøver en Zidane som bakerste mann ute ved sidelinjen. Det gikk ikke etter planen, Men Pignatel får senere rettet opp balltapet.

34. minutt: Frispark til Azemi midt på vår halvdel.

34. minutt: Molde presser høyere, og Sandberg tvinges til å slå langt. Molde vinner og setter i gang et angrep. Brynhildsen skyter ufarlig rett på Sandberg fra 20 meter.

34. minutt: Azemi løper seg fri fra Risa, som svarer med å rive han ned. Det er et nytt gult kort på Risa, og med to gule kort er det rett i dusjen! Nå får vi en times tid med 10 mann!

35. minutt: Vi slår frisparket inn, men de klarerer.

36. minutt: Nytt innlegg. Pignatel header mot mål, men det blir for løst.

37. minutt: Ottesen viser Ohi hvem som er sjef på Nadderud.

37. minutt: Breivik prøver å rive ned Bolly som er på full fart fremover. Klarer det ikke på første forsøk, men på andre. Så spiller han vekk ballen. Får bare ett gult kort, selv om det var tre situasjoner som hver for seg kunne fortjent kort.

38. minutt: Azemi får en ball i bakrom, men kommer bak forsvareren og klarer bare å lage et frispark.

39. minutt: Linde tar seg god tid. Han har allerede gult kort..

39. minutt: Nå er det vi som vinner duellene på midten, men det blåses mot Kostadinov. Så slår Molde langt, og Pignatel går i duell med Brynhildsen. Det ender med gult kort for albuebruk.

40. minutt: De prøver en innøvd variant, med Ottesen følger godt med.

41. minutt: Moe spiller mot Wernersson. Sinyan vinner ballen, men Wernersson gir ikke opp og vinner tilbake. Vi styrer kampen.

41. minutt Zekhnini river ned Moe ute ved linja. Frispark fra god posisjon.

42. minutt: Wangberg er høyest på ballen, men får ikke nok kraft. Linde plukker lett.

42. minutt: Kostadinov vinner ballen. Spiller med Moe og går på løp. Får ballen tilbake. Så stopper det litt opp, men vi holder i ballen.

43. minutt: Full kontroll i de bakre rekker. Haugen er dypt som playmaker.

43. minutt: Wernersson starter i bakrom, og Pignatel slår en nydelig langball. Dessverre rekker ikke Wernersson frem.

44. minutt: Molde får så vidt låne ballen.

44. minutt: Ottesen er fri i feltet. Kommer til innlegg fra kortlinja. Ballen er fri rett foran mål. Wernersson stuper frem, men får ikke trykket den inn.

45. minutt: Et innlegg blokkeres og inn til keeper.

45. minutt: Haugen spiller gjennom Bolly, men Bolly gikk i møte i stedet. Inn til Linde igjen.

46. minutt: Wangberg vinner to dueller på rappen.

46. minutt: Molde slår bare langt uten håp. Venter på pause nå, Molde-spillerne.

47. minutt: Haugen fint til Ottesen, som prøver å skru et innlegg mot Azemi. Ender ikke der den var tenkt, og Molde-keeperen får ballen rett i henda.

47. minutt: Langt i bakrom fra Molde. Ohi starter, men det gjør Sandberg også. Da stopper Ohi, for den går inn til keeper.

48. minutt: Moe til nytt innlegg fra rett ved hjørneflagget, men er såpass presset at det ikke blir spesielt bra.

48. minutt: Og like etter er det på høyresiden, der Ottesen fortsetter å løpe som en helt. Ballen blir skjermet ut til innspark.

49. minutt: Lang og upresist fra Molde, inn til Sandberg.

Etter nøyaktig 49 minutter blåser dommeren av. Første omgang har, til tross for resultatet, vært en stor opptur! Fredrik Haugen synes vi har vært bedre enn Molde, og er klar for å trykke til i andre omgang! Kjønø maner til tålmodighet, og er klar for å gå for seier hvis vi først får målet vi fortjener. Statistikken viser 66% ballbesittelse for Stabæk i første omgang.

46. minutt: Bolly blir igjen i garderoben med en vond skulder. Normann Hansen går inn på høyrekanten.

46. minutt: Molde starter med en upresis langpasning. Vi tar imot og spiller raskt langt mot Normann Hansen.

47. minutt. Mesík og Kostadinov spiller litt seg imellom. Tar med Haugen som spiller ut på høyresiden. Etter hvert får Molde klarert.

48. minutt: Omgangen starter slik forrige sluttet. Det er vi som styrer showet på Nadderud.

48. minutt: Langt til Ottesen som løper gjennom på høyre. Slår innlegget på hel volley. Moe prøver på like hel volley fra 10 meter, men er langt unna å treffe mål.

49. minutt: Ballen går rett tilbake til oss.

49. minutt: Like raskt tilbake til Molde. Azemi og Normann Hansen presser helt inn i sekstenmeteren deres.

49. minutt: Wangberg blir stoppet på vei gjennom. Brynhildsen snapper ballen og spiller Ohi alene gjennom. Ohi legger ballen i lengste hjørnet fra ca. 15 meter. Dette var en nedtur! Wangberg prater på seg et gult kort, mens han prøver å forklare dommeren at det kan blåses frispark når ballfører heller styrer unna enn å bli meid ned.

51. minutt: Ellingsen må byttes ut. Han tar seg god tid på vei ut av banen.

52. minutt: Vi fortsetter å trykke på med en gang vi vinner ballen.

53. minutt: Wangberg bryter et oppspill, ut til innkast.

54. minutt: Vi spiller ball 30-40 meter fra målet til Molde.

55. minutt: Kostadinov fyrer fra 25 meter, langt over.

56. minutt: Molde har ballen litt. Presser Sandberg til et upresist utspill som Ohi vinner. Etter hver kommer et innlegg som Sandberg fanger og setter raskt i gang. Vi vinner et innkast høyt oppe på banen.

56. minutt. Mesík får stå upresset på 35 meter og slå pasninger.

56. minutt: Pignatel vinner ballen, til Normann Hansen. Han setter full fart inn i straffefeltet. Blir stoppet, men ballen rett til Wernersson. Skyter rett i hånden til en Molde-spiller. Den kommer fort, men er det lov å ha hånden så langt ut fra kroppen uten å måtte ta konsekvensen av det? Den minnet litt om da Moe fikk straffe mot for noen kamper siden.

58. minutt: Molde kontrer, og er en periode 3 mot 2. Brynhildsen venter for lenge, og når Zekhnini spilles opp er Mesík der og blokkerer skuddet.

59. minutt: Det er det tid for toppscoreren vår! Edvardsen kommer inn for Moe. Da blir det Wernersson ned som vingback, og Edvardsen inni den offensive rollen.

59. minutt: Wernersson starter backjobben med å rydde opp nede ved egen kortlinje. Haugen vinner etter hvert ballen til Normann Hansen som setter fart fremover, og slipper ut til Ottesen på høyre. Innlegget blir stoppet.

59. minutt: Haugen plukker opp andre ballen. Til Ottesen. Til Normann Hansen. Igjen kommer Sinyan imellom og får gitt til corner.

60. minutt: Corneren heades ut. Ottesen plukker opp returen, men spiller ballen ut over sidelinjen i et mislykket pasningsforsøk.

60. minutt: Wangberg stopper Brynhildsen kontant.

61. minutt: Ny kontring fra Molde. Brynhildsen drar med seg ballen inn i straffefeltet, men skyter utenfor.

62. minutt: Haugen med god ball ut til Ottesen. Innlegget blir headet unna.

63. minutt: Wernersson lager frispark når han stopper Zekhnini. Molde slår bort ballen igjen, og igjen starter i bakfra mot etablert forsvar. Vi har ikke klart å knekke den koden ennå.

64. minutt: Ottesen til Normann Hansen. Det blir et nytt innleggsforsøk som blir klarert ut til innkast. Molde presser midt på egen halvdel nå.

65. minutt: Edvardsen i aksjon innenfor sekstenmeter. Blir tatt to ganger, men det blir ikke straffe.

66. minutt: Molde kontrer. Zekhnini finter Mesík i bakken. Slår til Ohi som ikke får skutt. Ohi klarer imidlertid å dra med seg ballen, og klarer å legge igjen beinet sånn at Wernersson takler mannen i stedet for ballen. Plutselig er det Molde som har fått straffe i stedet!

67. minutt: Ohi gjør seg klar. Vi har sett han bomme på Nadderud før.

67. minutt: Stopper litt i tilløpet, og Sandberg blir fintet i bakken. Ballen settes kontrollert over Sandberg og i tverrliggeren. Tilbake til Ohi, som tar returen selv. Mesík klarerer til corner, men dommer blåser korrekt av Ohi for å ha tatt første touch på ballen etter sitt eget straffespark. Det ser ut som han må forklare reglene for Ohi. Det skal sies at ingen av Eurosports kommentatorer heller virker å vite om den regelen.

68. minutt: Azemi blokkerer et oppspill, og Edvardsen starter. På vei ut av feltet blir han meid ned bakfra. Hvorfor er ikke det straffe? Derimot får vi av en eller annen grunn corner etter at en fallende Edvardsen toucher ballen ut.

69. minutt: Kjønø går all in. Kirkevold inn for Pignatel.

69. minutt: Vi får ikke noe ut av corneren.

69. minutt: Vi pumper inn, Molde klarerer, Kostadinov vinner returen. Dette har vi sett før.

69. minutt: Mesík med innlegg om Kirkevold plukker opp. Skyter fra 10 meter, og ballen triller like utenfor. Azemi er centimeter fra å skli den inn på bakerste.

70. minutt: Det ser ut som Haugen har lagt seg litt dypere som playmaker, nå når vi har tatt ut en stopper.

71. minutt: Kjønø jager gutta oppover.

71. minutt: Mesík spiller Edvardsen som er på et lynraskt løp. Innlegget treffer Normann Hansen. Ballen får dessverre en snau halvmeter utenfor.

72. minutt: En feilpasning, og da kommer Molde to mot to når vi står så høyt. Brynhildsen skyter langt over.

73. minutt: Wangberg vinner to dueller på rad. Det er tynt i rekkene bakover, alt kastes fremover.

74. minutt: Innlegg fra Ottesen. Kirkevold kommer først på ballen, men avslutningen er ikke god.

74. minutt: Wangberg er ca. fem ganger sterkere enn Ohi, som bare setter seg ned i duellen.

75. minutt: Det begynner å haste. Innlegg fra Haugen treffer Edvardsen i feltet, men han er for presset til å få kontroll på ballen.

75. minutt: Brynhildsen bryter, men ballen rett ut til innkast.

76. minutt: Wernersson og Edvardsen presser helt oppe ved hjørneflagget. Ballen spilles bare langt til våre forsvarere som starter på nytt.

77. minutt: Normann Hansen veksler mellom kontroll og ikke-kontroll på ballen. Løper den til slutt ut over linjen.

77. minutt: Kirkevold vinner ballen til Normann Hansen. Innlegget blir høyt og løst, og da er det ikke vanskelig for keeper å slå Edvardsen i lufta.

78. minutt: Wernersson til linja, og meies ned av Zekhnini. Der var nok Molde-spilleren først på ballen, så det blir bare corner.

79. minutt: Nå er det Haugen og Kostadinov som er våre to bakerste. Stopperne er oppe i feltet.

80. minutt: Ottesen blir stoppet på høyresiden, og ballen ut til utspill.

80. minutt: Selv når Molde får ballen blir Wangberg liggende igjen som en tredje spiss nå.

81. minutt: Kirkevold får skutt fra 16 meter, men rett i blokken.

81. minutt. Inn i feltet, og fra Normann Hansen i en Molde spiller og ut.

Nå melder Eurosport om 72,5% ballbesittelse for oss.

82. minutt: Wangberg vinner en duell, og Edvardsen snapper ballen og kommer gjennom. Spiller på tvers langs femmeteren, men vi kommer ikke først på den.

82. minutt: Molde kontrer. Ohi legger seg ned når Mesík kommer i nærheten. Denne gangen gidder han ikke en gang protestere på at det ikke blir straffe.

83. minutt: Lang ball, og Ohi vender bort Mesík. Etter litt spill slår Ohi gjennom til Brynhildsen. Han får til et bra skudd, men der viser Sandberg klasse, og holder ballen fast.

84. minutt: Molde kommer to mot en. Denne gangen er det Zekhnini som er ballfører. Når Mesík til slutt må ut og støte på han, står Ohi umarkert på straffemerket. Denne gangen treffer han i mål. 0-3 og nå er det nok kjørt. Vi gamblet, og tapte.

85. minutt: Igjen har vi innkast høyt på banen.

85. minutt: Mesík blir tatt stygt, men får av en eller annen grunn ikke frispark. Vi fortsetter å spille ballen, men etter å ha holdt i ballen et lite halvminutt spiller vi den ut når Mesík fortsatt ikke har kommet seg på bena.

87. minutt: Mesík er på beina igjen.

88. minutt: Normann Hansen og Ottesen kombinerer på høyre. Ballen ender etter hvert til Wernersson som skyter fra 20 meter. Ikke nok trykk, og Linde fanger sikkert.

88. minutt: Edvardsen spiller gjennom Kirkevold. Han sklir på vei inn i feltet, så ikke noe ut av det.

89. minutt: Ny Molde-kontring. Breivik får gå og gå, før Wangberg til slutt bestemmer seg for å gripe inn. Ballen inn til Sandberg.

89. minutt: Edvardsen gjennom på venstrekanten. Slår lav tilbake til Normann Hansen, men skuddet fra 15 meter blir blokkert. Igjen.

90. minutt: Molde har et frispark midt på vår halvdel, men blir ikke noe ut av det.

91. minutt: Etter å ha blitt revet i over lengre tid, får Edvardsen frispark.

92. minutt: Langt opp på Kirkevold. Han kommer ikke til skudd, så blir et innlegg. Det heades ut, Ottesen er først og skyter fra 20 meter. Det ble også blokkert.

92. minutt: Edvartsen skyter fra 25 meter. Rett på Linde.

93. minutt: Kostadinov går ut. Solbakken inn. Det har vært mye jobbing på Kostadinov i dag.

93. minutt: Zekhnini ligger nede etter en duell mot Wernersson.

94. minutt: Molde kontrer igjen. Brynhildsen kommer til skudd, som går via Ottesen og til corner.

Det var det. Det er slutt på Nadderud, og vi har tapt mot den nye serielederen. Det er sjeldent man taper 0-3 og sitter med følelsen av at man skulle ha vunnet.

Publisert: 23.10.2021, oppdatert: 25.10.2021
Skrevet av: Odd Nordahl