Slik var Tromsø - Stabæk

Som vanlig fulgte stabak.no kampen med blaa øyne. Her kan du lese gjennom den, minutt for minutt.

Stabæk Support har stilt tallmessige på Alfheim i dag. Rett før kampstart meldes det om 7-8 minusgrader i Tromsø, og vind fra nord. Måtte spillet varme.

1. minutt: Tromsø starter med ballen. Vi legge presset omtrent på midtstreken.

2. minutt: Første forsøk fra Tromsø fører ikke til noe som helst.

2. minutt: Wernersson får en lang ball i bakrom. Vender, og kommer til skudd fra like ved siden av femmeteren. Kort hold, og ikke mye fart i skuddet. Det blir reddet lett.

3. minutt: Tromsø med ballen. Vi ligger litt lavere enn tidligere.

4. minutt: Yttergård Jensen kommer seg inn i feltet etter at Wangberg feilberegner. Pignatel ordner opp og ut til corner.

5. minutt: Solbakken stjeler en ball på midtbanen, men kontringen vår er halvhjertet og ender raskt med at bi blir brutt tilbake.

7. minutt: Tromsø får et enkelt frispark når Mikkelsen bråstopper og Haugen tar beina hans.

8. minutt: Frisparket slås inn fra ca. 25 meter. Psyché header løst inn til Sandberg.

10. minutt: Vi mister ballen når vi prøver å spille oss ut, men bryter etter hvert tilbake.

De første ti minuttene har ikke gitt mye underholdning. Wernersson løp med avslutning fra kort dårlig vinkel er kampens største sjanse til nå.

11. minutt: Tromsø avvinkes for offside når de prøver å spille gjennom Kitolano.

13. minutt: Vi presser veldig høyt, og keeper presses til å slå upresist ut. Podstawski plukker ned utspillet og vi etablerer litt press.

13. minutt: Solbakken prøver å løfte mot bakerste, men ballen blir litt for lang.

14. minutt: Kitolano prøver å spille gjennom Espejord. Han når ikke ballen, og var uansett i offside.

15. minutt: Mesík prøver å slå i bakrom, men der er det ingen av våre.

16. minutt: En lang klarering blir nesten et gjennomspill til Edvardsen, men ballen inn til keeper.

17. minutt: Presset vårt er litt lavere nå. Foreløpig er det full kontroll.

19. minutt: Tromsø fikk holde en del på ballen, men finner ingen åpninger. Når vi vinner tilbake, blir Ottesen avblåst når han prøver å komme seg forbi en Tromsø-spiller.

20. minutt: Tromsø kommer til et skudd som blir blokkert og går i en bue inn i feltet. Ottesen vet ikke hvem han har i ryggen og gir til corner.

21. minutt: Wangberg header ut.

21. minutt: Kitolano for ballen i bakrom og prøver å slå inn. Upresist.

22. minutt: Tendenser i et Tromsø-angrep. Espejord unngår frispark når han vinner en duell med Mesík, men innlegget blir klarert.

Halvspilt første omgang. Defensivt har det vært full kontroll. Det har nok gått på bekostning av det offensive. Vi har sett lite til Wernersson og Ottesen på kantene, og spissene våre har ikke klarte å skape noe alene.

24. minutt: Azemi vinner duellen etter utspark fra Sandberg. Til Haugen som blir tatt og får frispark midt på banen.

24. minutt: Nytt frispark midt på banen, denne gang til Podstawski.

25. minutt: Haugen, Ottesen og Edvardsen kombinerer på høyre. Innlegget blir ufarlig.

25. minutt: Edvardsen spilles fint gjennom og rekker ballen helt nede ved kortlinja, litt innenfor sekstenmeteren. Innlegget blir for nærme keeper.

27. minutt: Edvardsen løper seg smart fri, men kan ikke gå mot mål.

28. minutt: Mikkelsen skyter fra 25 meter. Ca. 25 meter over.

29. minutt: Nå presser vi høyt, men Tromsø spiller seg fri. Wernersson lager frispark på midtstreken.

30. minutt: Frispark til Tromsø midt på vår halvdel, ute på høyrekanten.

31. minutt: Frisparket blir småfarlig, med ballen fri rundt 16 meter. Avklares etter hvert til corner.

31. minutt: Corneren blir enda farligere. Sandberg bokser, med Kitolano plukker opp ballen på motsatt side. Nytt innlegg, og et par avslutningsforsøk. Kampens største sjanse, uten at det sier mye.

33. minutt: Farlig mulighet for sjanse til Tromsø! Espejord vinner en duell og legger tilbake til en medspiller på 30 meter. Sandberg har vært på vei ut, men det oppfatter ikke Tromsø-spilleren. Støttepasning i stedet for å lobbe i åpent mål.

34. minutt: Corner til Tromsø. Igjen får Kitolano ballen på bakerste, denne gangen på skuddhold. Han skyter mot nærmeste krysset, men der er Sandberg.

34. minutt: Først får ikke Solbakken frispark, men så bryter Podstawski. Til haugen, som slår inn. En Tromsø-spiller stusser ballen et par meter utenfor egen stolpe. Corner til Stabæk.

35. minutt: Tromsø vinner den første duellen, men så vinner Edvardsen (!) den andre hodeduellen. Press fra oss nå, etter noen gode Tromsø-minutter.

36. minutt: Veldig upresist fra Mesík, men det blir ikke farlig.

37. minutt: Det brytes begge veier nå. Azemi fører fremover. Til Mesík på venstrekanten, men innlegget blir ikke farlig.

38. minutt: Mesík vinner et langt oppspill.

39. minutt: Nå holder vi litt på ballen, spilles mellom de tre bak, Haugen og Podstawski.

40. minutt: Kitolano fører på en kontring. Prøver å vippe gjennom til Espejord, men den har vi kontroll på.

40. minutt: Azemi finter ut Psyché og skyter fra 20 meter. Blir blokkert.

43. minutt: Solbakken bryter. Til Haugen, som spiller rett til Ottesen og går på løp videre. Ottesen slår han fint gjennom. Haugen kommer til innlegg, men det blir blokkert til corner.

43. minutt: Kort variant fra Wernersson. Får ballen tilbake og kommer til innlegg fra litt farligere hold. Det heades ut.

44. minutt: Tromsø trekker seg 15 meter inn på egen halvdel nå.

45. minutt: Podstawski spiller ut til Ottesen som forsøker å legge inn. Blokkeres til innkast.

Omgangen blåses av i det klokken passerer 45 minutter. Ingen store sjanser til noen av lagene. Sikkert kjærkommen varme for alle nå, spesielt for Mesík som har spilt omgangen i kortermet.

Vi starter andre omgang med de samme spillerne. Kjønø etterlyser at vi holder litt mer i ballen.

46. minutt: Solbakken klarer nesten å bryte en farlig tversoverpasning.

48. minutt: Første antydning til noe i denne omgangen. Et innlegg fra Tromsø heades ut.

49. minutt: Nytt innlegg som heades ut. Så vinner Tromsø igjen, og Yttergård Jensen skyter over fra 20 meter.

50. minutt: Kitolano kommer seg fri midt på banen, ut på Tromsøs venstreside og nytt innlegg. Og ny klarering.

51. minutt: Vi klarer ikke å holde på ballen når vi før vinner den.

52. minutt: Lang innlegg som går helt inn til Sandberg. For dagen ikledd buff.

52. minutt: Azemi og Edvardsen vinner ballen sammen. Så skal Haugen spille gjennom Edvardsen langs linjen, men ballen ut til innkast.

53. minutt: Kitolano får mye plass i mellomrommet. Forsøket på å spille gjennom Espejord blir blokkert.

53. minutt: Edvardsen ligger nede etter en duell, men det ser ut til å gå bra.

54. minutt: Flott løp av Totland. Han når ballen før den går ut til utspill, og slår 45 grader ut. Der er Wangberg.

55. minutt: Et løst innlegg plukkes ned av Sandberg.

De første ti minuttene av omgangen har vært kampens svakeste fra vår side. Ingen store sjanser, men et relativt konstant press fra Tromsø.

56. minutt: Azemi bryter. Gjennomspillet til Edvardsen blir for upresist.

57. minutt: Snorrette forsvarslinjer i våre 5-3-2 nå.

58. minutt: Fine kombinasjoner fra Tromsø, men igjen får vi ryddet opp. Azemi jager på den lange klareringen og vinner et innkast.

59. minutt: Enda et langt innlegg som går inn til Sandberg.

59. minutt: Azemi legger igjen til Haugen, men nøler når han starter løpet. Dermed er han litt på etterskudd når stikkeren kommer fra Haugen. Psyché har kontroll.

60. minutt: Igjen er det småfarlig i feltet vårt. Kitolano spiller ut til Opsahl som skyter fra ca 18 meter.

62. minutt: Mikkelsen vender opp på midtbanen og løper rett frem. Skyter fra ca 20 meter, men der er Wangberg og blokkerer. Ballen i en farlig bue, men utenfor og til corner.

63. minutt: Ny variant fra Tromsø. Denne gangen går det lange innlegget over Sandberg og ut til utspill.

64. minutt: Edvardsen lå nede for litt siden. Nå går han ut, og Bolly kommer inn.

65. minutt: Haugen lager frispark i innleggsposisjon ute på kanten.

65. minutt: Kjempefarlig! Sandberg går ut, og i duell med to Tromsø-spillere er det ingen som når ballen. Den går videre og treffer stolpen.

66. minutt: Angrepet fortsetter med flere innlegg som desperat klareres.

66. minutt: Tromsø spiller ballen ut fordi Podstawski ligger nede. Han kommer seg opp igjen.

67. minutt: Mikkelsen på farten igjen. Blir felt av Mesík like utenfor sekstenmeteren. Et helt riktig gult kort, og dermed blir det uten Mesík mot Rosenborg.

68. minutt: De kommer til en farlig heading på frisparket, men en liten meter over.

Omgangen har vært enveiskjøring. Hvis vi ikke hever oss, kommer det til slutt et baklengsmål.

70. minutt: Sandberg ute og venter på et gjennomspill. Klarerer langt ut, men Tromsø vinner som vanlig duellen.

70. minutt: Når vi vinner ballen i eget forsvar blir det bare klareringer uten adresse.

71. minutt: Azemi kommer først på en klarering, og får et frispark. Endelig noen sekunder med pustepause.

73. minutt: Vi får en kontringsmulighet med Haugen som ballfører. Løpene sitter ikke, og Tromsø overtar.

74. minutt: Nye tendenser i feltet vårt. Ender med skudd fra hjørnet av sekstenmeteren. Sandberg holder lett.

75. minutt: Bolly vinner ballen like utenfor egen sekstenmeter og setter fart. Høy fart. Han blir til slutt revet ned av Totland som får et fortjent gult kort.

76. minutt: Endelig en god kontring! Azemi vinner ballen, og legger ned til Podstawski. Han spiller gjennom Wernersson som nesten lykkes med innlegget. Ut til corner.

77. minutt: Første forsøk ble mislykket, men ny corner ved Haugen.

Statistikken viser 13-2 i avslutninger til Tromsø, og nesten 70% ballbesittelse.

78. minutt: Innlegg mot Mikkelsen som forsøker å avslutte fra kort hold. Rett i armene på Sandberg.

80. minutt: Nå klarer vi å holde ballen i laget en stund, men så mister Bolly.

"Gi oss mål, Stabæk. Gi oss mål" runger over Alfheim. Nå skal vi nok være fornøyd om kampen ender helt målløs.

81. minutt: Solbakken og Podstawski ordner opp like utenfor eget felt.

81. minutt: Wangberg er litt borti Kitolano, som faller lett. Frispark til Tromsø rett foran mål, på ca. 20 meters hold. Wangberg er ikke spesielt fornøyd med balanseevnen til Kitolano der.

82. minutt: Yttergård Jensen skyter gjennom feltet mot lengste hjørne. Der ligger Sandberg og venter. Han holder ballen lett.

83. minutt: Nye innlegg. Mesík med en ukontrollert klarering som går ut til corner.

84. minutt: Innlegg som Mesík så vidt får et hode på. Ballen opp i luften, og Sandberg fanger den like før den går ut til en ny corner.

86. minutt: Solbakken med dagens lengste klarering.

87. minutt: Ondrášek vinner en duell på sekstenmeteren. Legger tilbake til Opsahl som skyter like utenfor fra 20 meter.

87. minutt: Azemi går ut uten å ha kommet til noen sjanser i dag. Normann Hansen kommer inn de siste minuttene.

88. minutt: Tromsø kontrer. Haugen og Solbakken er gode i returløpene.

89. minutt: Vi vinner ballen ved eget mål, og prøver å spille oss ut. Ender med innkast helt nede ved eget hjørneflagg.

90. minutt: Litt tilfeldigheter gjør at Normann Hansen får mulighet til å løpe med ballen, men løper seg rett inn i problemer.

91. minutt: Ottesen er helt oppe ved deres hjørneflagg og vinner et innkast.

91. minutt: Tromsø får frispark på midtbanen. Det er ett minutt igjen av tilleggstiden.

92. minutt: 50 sekunder igjen av tilleggstiden, og ballen inn til Sandberg.

92. minutt: Pignatel slår langt, men Tromsø vinner duellen. Et siste angrep nå.

92. minutt: Innlegget lander i nettaket, og da blåser dommeren av kampen.

Ufortjente poeng er også poeng. I dag styrte Tromsø kampen, men det ble aldri noen scoring og vi tar med oss et veldig viktig bortepoeng. I Mjøndalen har Sarpsborg vunnet 3-1, så runden så langt har vært god for oss!