Slutter i Stabæk etter 22 år: - Det er veldig spesielt

Han har vært i Stabæk over halve livet sitt. I 2020 drar Inge André Olsen videre til Danmark og jobben som sportssjef i AaB.

Annonse:


I 22 år, først som kompromissløs forsvarsspiller og siden 2010 som sportssjef, har Inge André Olsen (41) tjent Stabæk. Han har vært en svært viktig brikke, både på og utenfor banen. Olsen og Stabæk er blitt synonymt med hverandre. Nå går klubblegenden inn i sine siste måneder som Stabæk-ansatt – i denne omgang. Fra 1. april blir danske Aalborg Olsens nye arbeidsgiver.

- Det er veldig spesielt. Jeg kom her 15. mars 1998 og ble med på et eventyr, sier Olsen til Stabak.no

- Jeg har hatt muligheten til å flytte på meg innenfor landets grenser tidligere, men jeg har hele tiden satt Stabæk ekstremt høyt. Klubben er en stor del av meg, og jeg føler jeg er en stor del av Stabæk. Derfor har det vært veldig tøffe prosesser hver gang, og hver gang har jeg falt ned på at jeg ønsker å være med å bygge noe her i Stabæk. Å vinne noe har stått sentralt for meg. Jeg har hatt en drøm om at Stabæk skal vinne gull igjen og spille på europeiske arenaer, sier Olsen.

- Stabæk er godt stilt

Og det er også Olsen helt overbevist om at Stabæk vil gjøre – innen kort tid.

- Stabæk er godt stilt. Identiteten og kulturen er godt ivaretatt, og en ny stadion er på gang.  Og hver gang jeg stikker fra denne klubben blir det jo gull, gliser Olsen, som var utlånt til Strømsgodset da Stabæk tok gull i 2008.

Karrieren i Stabæk har vært lang og innholdsrik, men kunne fort blitt adskillig kortere.

- 1998 var en helt fantastisk sesong hvor vi vant cupen og skulle ut i Europa året etter. Jeg kom til Stabæk for å ta et steg videre, og var nær ved å ende opp i Wimbledon og Premier League i 99. Men så brakk jeg beinet mot Lillestrøm og måtte operere. Det er mange tilfeldigheter i fotballen.

Glad for å slippe Stabæk-møte

Nå får han endelig muligheten utenfor Norge, slik han drømte om som spiller.

- Nå har det dukket opp en mulighet som gjør at jeg slipper å komme i en stor konflikt med å møte Stabæk i Eliteserien, noe som ville vært veldig vanskelig for meg. Jeg har fått en mulighet i Danmark. Jeg er hjemmekjær og det er ikke så langt å reise. Nå kan jeg bare kjøre ned og ta båten fra Hirtshals og over, smiler Olsen.

- Når jeg har vurdert hvor Stabæk er nå, og hva jeg ønsker selv i fremtiden, nemlig en mulighet utenfor landets grenser, så føles dette riktig. Det var det jeg drømte om som fotballspiller, men som jeg aldri fikk muligheten til.

- Etter mye frem og tilbake føler jeg at jeg må prøve dette. Det er konklusjonen jeg har falt ned på. Jeg fikk litt den samme følelsen som jeg har hatt i Stabæk, etter å ha møtt menneskene i AaB. Det er en «familiefølelse» der og mennesker som vil hverandre godt, sier Olsen.

Til de som er bekymret for hvordan det vil gå med Stabæk når han nå forlater klubben, har han følgende melding:

- Stabæk er viktigere enn enkeltpersoner, det har vi sett tidligere. Ingen er uerstattelige. Det kan bli en litt ny retning, noe som også kan være positivt, sier Olsen.


- Unner ham muligheten

I Stabæk er det noe blandede følelser på en dag som denne.

- Det er trist. Samtidig har Inge André fått en mulighet som vi unner ham. Han har gjort en fantastisk jobb her i over 20 år. Det er ingen tvil om at han har betydd mye for klubben. Det er to personer som har betydd ekstremt mye for klubben gjennom 25 år på toppnivå, det er Inge og Ingebrigt Steen Jensen. Det er mange andre også, men de to er av de viktigste, sier daglig leder Jon Tunold til hjemmesiden.

Men Tunold er tydelig på at han og klubben ser fremover, og mener tidspunktet Olsen forlater Stabæk på, ikke nødvendigvis er det verste.

- Nå har vi en stall bestående av mange spillere. Vi har vært nede i åtte spillere i januar tidligere, nå har vi 20-25 spillere inne. Det betyr at vi allerede nå har et lag som kan prestere neste år. Nå har vi også god økonomi, bedre enn vi har hatt på lenge. Det gjør at tidspunktet ikke er det verste. Men selvfølgelig er det ikke ønskelig at Inge skal slutte i Stabæk. Vi ønsker å takke han for innsatsen han har lagt ned, han har vært en viktig person for oss. Vi håper at han lykkes, men at han også kommer tilbake til Stabæk på et tidspunkt.

Hvem blir ny sportssjef?

Med Olsen på vei til Danmark, må Tunold starte jobben med å finne hans arvtager.

- Vi skal finne en person som passer klubben, som kan dra hans arbeid videre. Det er fort gjort å droppe kjente navn når man skal ha en ny sportssjef.  Det vi kommer til å gjøre, er å se hva slags profil som passer Stabæk. Så må vi se hvilke navn som passer med profilen. Vi har ikke hastverk. Inge skal være her noen måneder til, og vi skal bruke tiden til å finne riktig person, sier Tunold.

Eventuelle spørsmål rettes til daglig leder Jon Tunold.

Både Inge André Olsen og Tunold er på reise, men vil være tilgjengelige for pressen på telefon frem  til 10.30.

 

Annonse fra Eliteserien: