Smell mot Sandefjord

Lars Bohinens gutter tok med seg alle poengene fra Nadderud.

Det er bare en drøy måned siden sist Stabæk og Sandefjord møttes til dyst i Eliteserien. Da bla det tre poeng til de Blaa etter scoringer av Luc Kassi og Ohi Omoijuanfo.

På Nadderud er det imidlertid Lars Bohinens menn som tar initiativet i kampen - og etter 17 minutter glipper det. Gjestene angriper med fart og presisjon og vi klarer dessverre ikke å demme opp. Ballen ender til slutt opp hos Kastrati som overlister Sayouba.

Stabæk har mye ball i første omgang, men Sandefjord forsvarer seg godt. Ohi blir pakket godt inn av bortelaget - og har flere mann på seg både i og utenfor 16-meteren.

Når Stabæk må opp og frem åpner det seg rom andre veien, og etter 32 minutter holder vi på å bli straffet igjen. Sandefjord er millimetere fra å doble ledelsen når Morer skyter fra drøye 20 meter, men ballen spretter i tverrligger og ut.

Stabæk var ikke stort nærmere en utlikning i første omgang enn et akrobatisk forsøk fra Luc Kassi etter 36 minutters spill, og særlig farlig var vel heller ikke det.

Så kunne vi jo bare håpe at andre omgang ville bli en helt annen historie, men det tok tid før hjemmelaget våknet ordentlig til live.

Kampuret viser 69 minutter når Ahmed El Amrani går i bakken innenfor Sandefjords 16-meter og Stabæk får tildelt straffe. Ohi tar fart, setter ballen til høyre, men Sandefjords sisteskanse velger riktig side og redder forsøket.

I motsatt ende får Sandefjord frispark bare minutter senere. Joachim Solberg Olsen tar oppstilling noen meter til høyre for vår 16-meter. Den tidligere Mjøndalen-profilen bøyer like godt frisparket over muren og inn i Mande Sayoubas nærmeste hjørne.

Et vanskelig utgangspunkt hadde blitt enda verre, og nå måtte vi risikere fremover på banen. Etter 82 minutter skulle vi endelig knekke målkoden. En corner fra venstre blir slått inn mot Håkon Skogseid, som nokså umarkert får stange inn reduseringen for hjemmelaget.

De siste minuttene handler nesten alt om Stabæk. Ball etter ball blir slått inn i Sandefjord-feltet, men gjestene fortsetter den solide forsvarsjobben. Men det er ikke Stabæks kveld og helt på tampen setter Lars Bohinens mannskap spikeren i kista. Innbytter Facundo Rodriguez gjør ingen feil alene med Sayouba og fastsetter resultatet til 3-1.