Målrik seier i toppoppgjøret!

Stabæk leverte en strålende kamp mot Mjøndalen søndag ettermiddag!

Stabæk åpnet bra med høyt press og mye ball. Edvardsen slo til med et forsøk etter 3 minutter, men fikk ikke helt treff på ballen. Vi hadde også et innlegg fra Wernersson nådde akkurat ikke Geelmuyden, og et hardt innlegg fra Edwards gikk rett til corner. Da kampen nærmet seg 8 minutter var Krogstad framme med slegga, men ballen skrudde like utenfor stolpen. Næss testet skuddfoten få minutter etter, men dessverre gikk skuddet lite over tverrliggeren.

Stabækledelse

Kvarterert spilt og Stabæk tok ledelsen ved Fredrik Krogstad! Sturla Ottesen med innlegg inn til Gift Orban, og sistnevnte "dempet" ballen med fanget ned til Krogstad, og sistnevnte ble presset av to Mjøndalen-spillere, men han fikk likevel kriget ballen i mål. Få minutter etter skjøt Edvardsen fra ca. 20 meter, men rett i klypene på Mjøndalen-målvakten. For en god start det har vært av Stabæk!

Utligning

Og da alt virket veldig lovende for Stabæk skulle det bli årets femte baklengsmål for de blaa. Et hardt innlegg fra spiss vinkel, og Matias Moldskred fikk en touch på ballen i duell med Wangberg, nok til å utligne for vertene. Da hadde vi spilt i 19 minutter, og Stabæk hadde stort sett dominert kampen fram til da.

Ottesen-mål

Stabæk la seg ikke bakpå, og fortsatte det offensive spillet! Og det fikk uttelling etter 33 minutter da Ottesen fikk kriget inn 2-1 for Stabæk! Da hadde Edvardsen nettopp hatt et skudd som målvakten måtte gi retur på – rett opp i lufta. Gift touchet ballen med magen, og Ottesen fanget opp "pasningen og fikk skutt ballen i mål!

Mjøndalen slet mot raske Edvardsen og tekniske Gift, så det endte med flere frispark, og ikke minst nesten mål da Edvardsen løp opp ballførende Mjøndalen-målvakt. Fasiten til pause var likevel 2-1-ledelse til Stabæk, og det svært fortjent.

Krogstads mål nummer to

Andreomgangen åpnet med et Mjøndalen-lag kjørte hele laget opp i press, og da var det rom for Edvardsen! Lang ball opp som fant sistnevnte i bakrommet. Evdardsen fikk spilt en smart ball til Ottesen som igjen serverte Krogstad. Krogstad fintet ut forsvaret, og skjøt Stabæk opp i større ledelse, 3-1!

Redusering

Mjøndalen med sitt andre skudd for dagen skulle igjen gå i mål for vertene, og det etter 58 minutter. Meinhard Olsen fant en åpning mellom Pignatel og Ottesen, og fikk skutt fra skrå vinkel i mål det som skulle redusere stillingen til 3-2 favør Stabæk.

Stabæk fortsatte å produsere muligheter, og største sjansen hadde Pignatel etter Stabæks corner 20 minutter før slutt. I en mot en fikk han avsluttet via Mjøndalen-stopper og ut til nok en corner. Og den slo Ottesen nesten i mål fra avspark, kun en feberredning av Mjøndalen-målvakten hindret nok et mål til Stabæk.

Lange-pasning og Edvardsen-mål

Kampen døde litt ut siste del av andre omgang, men fem minutter før full tid hadde Azemi en svært god sjanse da han skjøt fra ca. 18 meter. Dessverre gikk skuddet over mål. Likevel skulle det bli mål. Like etter kom Lange ned venstresiden. Fra spiss vinkel fikk han slått en pasning rett inn til en ledig Oliver Edvardsen. Sistnevnte hadde ingen problemer med å styre ballen i mål. 4-2! Herlig! Og det var etter 87 minutter! Mye utropstegn her, men så fortjent var det.

To minutter inn i overtiden trodde Mjøndalen at de hadde redusert til 4-3, men målet ble avblåst for en korrekt offside. Dermed endte det med en solid 4-2-seier til Stabæk!

– Vi har ikke så mye å klage på i dag. Vi er dritt lei av å spille 0-0-kamper, så det var godt for laget, og meg, å få flere mål i seriekamp igjen. Dessverre holder vi ikke nullen bakover, men positivt med seier og mål etter to kamper med 0-0, fortalte dobbeltmålscorer Fredrik Krogstad til Discovery+.

Neste kamp er hjemme på Nadderud mot Stjørdals Blink torsdag kl. 18! Kjøp din billett i dag!