Spillere og trenere tar lønskutt

Spillere og trenere på Stabæks Eliteserie-lag er blitt enige med klubbledelsen om en lønnsreduksjon på 20 prosent i mai.

Annonse:


Den økonomiske situasjonen for Eliteserie-klubber, inkludert Stabæk, er fortsatt usikker. Hva som bortfaller av inntekter og hva vi får kompensert, tar tid å få klarhet i. 

- Fortsatt utfordrende

I Stabæk har 33 ansatte vært helt og delvis permittert under coronakrisen. Nå bidrar også spillerne og trenerne på klubbens Eliteserie-lag til å justere kostnadsbildet. De er enige med klubbledelsen om en lønnsreduksjon på 20 prosent. 

DAGLIG LEDER: Jon Tunold
DAGLIG LEDER: Jon Tunold

- Det er fantastisk at de er med på dugnaden. Utfordringene ligger der selv om vi kan begynne å spille kamper. Det gjelder publikum, mediepenger og hvilke tiltakspakker man får av staten. 

- Vi har hatt en god dialog med spillergruppa, og det er klart at de og trenerne tar 20 prosent lønnsreduksjon nå i mai. Det setter vi stor pris på. Det er viktig at de bidrar som alle andre, sier Tunold til Stabak.no. 

Fornøyd med håndteringen

Spillerne har vist stor forståelse for situasjonen.

- Stabæk har håndtert dette veldig bra overfor oss spillere. Vi har ikke vært permittert eller noe som helst, så at vi går med på et lønnskutt, er helt naturlig. Vi ønsker å bidra til dugnaden, sier Andreas Hanche-Olsen. 

- Spillerutvalget har vært i diskusjoner med ledelsen, så har vi tatt en runde innad i laget. Det har generelt vært en god forståelse hos alle for situasjonen og beslutningen, sier Stabæk-kapteinen. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: