Spisser formen både mentalt og fysisk i høstferien

På Frembanen terpes det formasjoner og smarte trekk denne uken, parallelt med mental trening og gode kostholdsråd. Utviklingsleder for Stabæks jenteakademi, Kim Andre Pedersen, er strålende fornøyd med både innsats og talent hos jentene som deltar på utviklingsskolen denne uken.

Annonse:

- Utviklingsskolen i høstferien er et ekstra tilbud til jenter mellom elleve og tretten år som vil gå i dybden på fotballfaget. Dette er et høyterskeltilbud til de jentene som virkelig vil videre som fotballspillere, sier Pedersen.

Det er første gang det arrangeres en slik utviklingsskole i regi av Stabæk, med støtte fra av klubbens samarbeidspartner Backe. 15 jenter deltar - de aller fleste fra Stabæk, men andre klubber er også representert, og ønskes hjertelig velkommen. 

- Vi er stolte over å kunne støtte Stabæk og deres idrettstilbud til barn og unge i lokalmiljøet. Dette er viktig for det fremtidige samfunnet vi sammen bygger opp. Vi er opptatt av å være synlige i de lokalsamfunnene vi er i og bidra til tilbudet om sunne aktiviteter for barn og unge

— Line Midtgaard, kommunikasjonsrådgiver i Backe

Teori og praksis

- Dette gjentar vi mer enn gjerne, jeg tror både spillere og vi trenere har det like gøy! Det å ha så god tid til hver enkelt spiller, slik at vi også kan snakke sammen om hvor viktig det utenom-sportslige er for resultatene på banen, det er litt luksus, sier Pedersen fornøyd.

Dagene på Frembanen består av to treningsøkter samt 90 minutter med teori.

- Både mental trening, kosthold og selvrefleksjon er tema vi snakker om. Vi blir godt kjent med spillerne, og det gjør at vi kan gi jentene en god, skriftlig individuell tilbakemelding på våre opplevelser av den enkelt som fotballspiller. Vi gir dem også tips til videreutvikling.

Kim Andre Pedersen setter stor pris på samarbeidspartner Backe, som legger til rette for dette, og håper å arrangere flere høyterskel-tilbud til ivrige fotballjenter.

Bidrag til lokalmiljøet

Backe er på sin side veldig fornøyde med å kunne bidra til Utviklingsskolen.

- Vi er stolte over å kunne støtte Stabæk og deres idrettstilbud til barn og unge i lokalmiljøet. Dette er viktig for det fremtidige samfunnet vi sammen bygger opp. Vi er opptatt av å være synlige i de lokalsamfunnene vi er i og bidra til tilbudet om sunne aktiviteter for barn og unge, sier kommunikasjonsrådgiver i Backe, Line Midtgaard.

Annonse fra Obos-ligaen: