Spiten-dobbel da vi snudde til seier

Sogndal tok tidlig ledelsen, men vi skulle sikre oss alle tre poengene etter Spiten-dobbel og matchvinnerscoring av Roberts!

Det var både jubel og lettelse da dommeren blåste av og vi sikret en etterlengtet 3-2-seier.

tekst

Det ble en sjokkåpning på Fosshaugane for oss. Vertene fikk et frispark som ble slått mot bakre stolpe. Ballen ble headet tilbake mot førstestolpe og der ventet Oliver Hintsa som headet ballen i mål. Sogndal tok ledelsen etter ett minutt.

Stabæk-utligning

Etter 14 minutter skulle vi endelig svare på tiltale. Olderheim stormet fremover med ballen og slo ut til høyre til Spiten. Sistnevnte dro av et par spillere og fyrte av. Skuddet ble blokkert, men returen satte han kontant i kassen til Sogndal. 1-1 og vi var like langt på Fosshaugane.

Målscorer Hintsa var nære på da han fikk avslutte fra fem meter. Oskar Borgthorsson førte innover i 16-meteren vår og fikk spilt frem til en presset Hintsa. Sistnevntes avslutning ble blokkert til corner av Rossbach.

Rossbach viste feberredning da Hintsa fyrte av fra seks meter alene med vår supermålvakt. Der var vi heldige som ikke lå under. Og like etter, knapt et minutt senere, hadde Rossbach en hånd på en avslutning fra Sogndal, og Pedersen fikk slengt seg på streken på en retur sekundet etter. Smått utrolig at vi klarte å hindre ledelse til Sogndal.

Spiten-dobbel

Ut av det blå skulle vi vinne en tversoverpasning fra Sogndal etter 32 minutter inne på vertenes banehalvdel. Spiten snappet ballen, fosset framover, og fra over 22 meter fyrte han av en suser som gikk helt ned i motsatt stolperot. Herlig scoring til de blaa på Fosshaugane.

Sogndal var ikke ferdig, og rett fra avspark endte det med et skudd i tverrliggeren bak Rossbach, og returen gikk heldigvis vekk fra mål.

Andresen førte innover og slo ballen til Olderheim på 16-metersbuen og sistnevnte fyrte av et skudd som Songdal-målvakten måtte gi retur på. Det ble ikke noe ut av den løse ballen.

Lagene gikk til pause på en 2-1-ledelse til oss. Sogndal føler seg nok litt snytt til pause, men vi var skarpest foran mål og hadde ledelsen før de siste 45 minuttene.

Bradley gjorde én endring i pausen. Av gikk Pedersen, og inn kom Øya på stopperplass.

Vi skapte en stor sjanse da Roberts fikk spilt gjennom til Walstad innenfor 16-meteren til Sogndal. Han vendte opp og fyrte av et skudd som gikk rett over tverrliggeren til vertene.

Sogndal-utligning

Etter 76 minutter skulle vertene utligne. Edmund Baidoo slo inn fra høyresiden mot femmeteren foran målet vårt. Der var Øya og fikk headet unna innlegget, men ballen havnet hos en helt ledig Martin Høyland på 16-meterstreken. Sistnevnte fyrte av på direkten, rett i mål. Dermed var vi igjen like langt.

Og rett etter kom Sjølstad alene mot Rossbach etter at Næss feilberegnet på en heading. Men heldigvis var vår sisteskanse tidlig ute og fikk avvæpnet situasjonen.

Like etter på et frispark til oss, slo Roberts inn mot feltet foran Sogndal-målet, men avslutningen fra Øya gikk på feil side av motsatt stolpe. Så skulle Sogndal svare umiddelbart med et litt heldig frispark fra 16-meterstreken. Frisparket ble curlet rundt muren og opp mot nærmeste kryss, men heldigvis gikk skuddet i tverrliggeren og ut. Trolig hadde nok Rossbach fått en hånd på ballen om den hadde gått i retning av innsiden.

Stabæk-ledelse

Så, etter 82 minutter hadde vi igjen snudd det! Olderheim la ballen ut på høyresiden til Hammy. Sistnevnte slo på direkten til Roberts på 16-meteren. Amerikaneren skjøt på direkten, et skudd som gikk hardt med skru ned i venstre stolperot og i mål! Dermed var vi i ledelsen igjen!

Sogndal ga ikke opp. Etter 86 minutter var det Rossbach igjen som var framme med en svært viktig redning. Flataker fyrte av fra ca. 12 meter, et skudd som gikk via Walstad, men Rossbach var snar og fikk fanget ballen som skiftet retning.

Det ble lagt til fem minutter, men ingen scoringer på overtiden gjorde at vi endelig fikk en seier på bortebane. Tre viktige poeng i jakten på opprykk til Eliteserien.