Stabæk avgjorde NM-kampen i første ekstraomgang

Det stod 1-1 etter 90 minutter, men laget trengte bare 5 minutter av første ekstraomgang til å avgjøre NM-kampen borte mot Notodden.

Som forventet startet Stabæk som det dominerende laget på banen, men sjansene uteble frem til halvtimen var spilt. Da skulle Notoddens målvakt Matias Finnestrand gi en gavepakke til Stabæk ved å holde på ballen for lenge. På det indirekte frisparket vippet Thor Lange ballen forsiktig fra ca. 15 meter, og Nicolai Næss klinte til med et skudd som sniddet kunstgresset, under Notoddens mur og i mål. Det ryktes at det luktet svidd gummi ute på banen etter scoringen!

Næss sitt skudd som ga Stabæk ledelse i kampen, etter assist fra Lange. (Foto: Joakim Miøen)

Målet skulle bidra til å åpne kampen siden Notodden gikk over til en mer offensiv taktikk. Vertene hadde et skuddforsøk kort tid etter scoringen, men det ble bare med forsøket da ballen trillet inn til vår målvakt Marius Ulla.

Andreomgangens første sjanse skulle gå til Notodden. Et hardt skudd fra spiss vinkel som Ulla fikk styrt unna. Og Notodden skulle også være de første til å score i andreomgangen. Vertenes toppscorer i fjor, Melvin Frithzell, putta ballen i mål bak Marius Ulla etter 65 minutter, og begge lag var like langt i dette NM-oppgjøret. Og det skulle være stillingen til 90 minutter også, og vi fikk servert mer fotball gjennom ekstraomganger.

Stabæk trengte bare 40 sekunder av første ekstraomgang før de tok ledelsen 2-1! Oliver Edvardsen vartet opp med et nydelig innlegg fra høyre som Gift styrte i mål med perfekt stupheading! Og like etter ble det også straffe til Stabæk! Kristoffer Normann Hansen plasserte ballen i mål og Stabæk ledet nå 3-1!

Andre ekstraomgang åpnet med en-touch-angrep av Stabæk, med fem involverte, gikk så raskt at undertegnede ikke rakk å få med hvem alle var, men det endte med skudd fra fem meter av Krogstad som ble klarert til corner.

Olav Veum fikk et ublidt møte med vår egen Kasper Pedersen. Såpass at det ble en blodig affære. Etter lengre stopp klarte Veum å gå på egne ben av banen. Veum selv melder at alt står bra til!

Kampen endte til slutt 3-1 til Stabæk, og laget har tatt et nytt steg i NM-cupen.