Stabæk er tilbake!

Etter et år i Obos-ligaen kan vi endelig se frem til eliteseriefotball på Nadderud igjen.

For en høstsesong det har vært for Stabæk etter Lars Bohinen tok over stafettpinnen som hovedtrener. Tiende kamp på rad uten tap ble sikret da Stabæk slo Mjøndalen på Nadderud stadion lørdag.

Gift var sist på ballen på de største mulighetene til Stabæk fra start. Etter 11 minutter fyrte han av fra skrå vinkel, like utenfor 16-meteren. Skuddet gikk rett på keeper som måtte gi retur. Og etter et kvarter traff Lange Gift perfekt på innlegg fra venstre, men headingen til sistnevnte gikk like utenfor stolpen. Vår superspiss hadde ny mulighet etter 21 minutter, for andre gang fra høyre, men denne gangen fikk keeper fanget ballen i klypene.

Noen mål ble det ikke i førsteomgangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Lars Bohinen valgte å gjøre to bytter i pausen, inn kom Wernersson og Metcalfe, ut gikk Krogstad og Ottesen.

Mjøndalens Sveen brukte absolutt alle mulige midlert for å stoppe Andresen da han forserte forbi det meste av Mjøndalen-spillere, og Stabæk fikk et veldig fortjent frispark. Nicolai Næss prøvde seg på direkte fra 25 meter på frisparket, men skuddforsøket strøk tverrliggeren.

1-0 Nicolai Næss

Etter 61 minutter kunne endelig jubelen slippes løs på Nadderud. Nicolai Næss skjøt fra godt utenfor 16-meteren, og ballen gikk gjennom alt og alle og i mål!

Næss gratuleres etter 1-0-scoringen foran hjemmepublikummet!

Nicolai Næss prøvde seg igjen etter en corner fra ca. samme sted etter 70 minutter, men denne gangen fikk skuddet en styring etter en blokkering fra en Mjøndalen-forsvarer, og keeper fikk dessverre kontroll på ballen.

Azemi fikk en kjempesjanse etter 81 minutter da ballen duppet ned bak ham etter en retur, men han fikk ikke treff på ballen i skuddforsøket.

2-0 Wernersson

Flere mål skulle det bli! Thor Lange kastet inn til Kaied fra venstresiden, og svensken spilte over til vår andre svenske, nemlig Victor Wernersson. Sistnevnte trakk innover, men gjorde en smart vending i skuddøyeblikket og fintet ut både Mjøndalen-forsvaret og keeper da han skjøt ballen i mål ned mot høyre stolpe. Elegant og effektivt angrep av Stabæk!

Flere mål ble det ikke og sluttresultatet ble 2-0. Endelig er vi tilbake i Eliteserien!