- Deilig å holde nullen

Etter et stygt tap for Sogndal på Fosshaugane på onsdag, slo Stabæk tilbake med en ny, sterk hjemmeseier i dag mot Odd. At Odd er tippet i toppen og Stabæk i bunnen av årets Eliteserie var det ikke lett å se ute på en humpete gressmatte.

Annonse:

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg var veldig fornøyd med å vinne i dag etter å ha tapt stygt for Sogndal midt i uken.  – Det var godt å komme tilbake med en langt bedre prestasjon enn vi leverte på Fosshaugane. Åpnet bra, men mistet litt av trykket, Vi har sjanser nok i første til å score, men det er jo ikke så viktig når vi vinner til slutt. Banen gjør at begge lag slår litt mer lange baller enn vi normalt gjør. Vi var forberedt på at Odd kom til å pumpe baller inn mot vår 16-meter, men synes vi demmer opp bra. Og ekstra deilig for en forsvarsspiller å holde nullen! Å vinne her hjemme er viktig for både oss og tilhengerne våre. I fjor vant vi vel nesten mer borte enn hjemme, så at vi nå er ubeseiret på eget gress, er veldig godt. Så får vi prøve å bygge opp dette som en bane det blir vanskelig å slå oss. Vi er et nytt sammensatt lag og et ungt lag, så det kommer nok til å svinge litt i prestasjonen våre. Nå blir det 8 dagers hvile, før vi møter Sarpsborg her hjemme rett over påske, sier Morten.


Toni Ordinas smilte bredt etter kampen, og var godt fornøyd med det laget hans leverte i dag; - Vi var gode i åpningsminuttene, men mistet initiativet litt, før vi avsluttet sterkt. I andre omgang skjer det litt mindre og kampen bølget litt frem og tilbake. Så scorer vi et uhyre viktig mål etter et langt utspill fra Sayoba som Brochmann setter til side for Odd-keeperen, og vi tar ledelsen. Som banen er i dag, er det ekstra viktig score det første målet. Det setter oss i førersete. Selv om Odd trykker på for en utligning, holder vi nullen og setter spikeren i kista med Luc Kassi`s 2-0 scoring. I fjor hadde vi problemer med å score mål, særlig her hjemme. Nå har vi vunnet to av to mulige hjemmekamper, og scoret fem mål. Det er ekstra gledelig, og har gitt oss en god start. Det gir oss selvtillit vi ikke hadde i fjor, og vi spiller med lavere skuldre. Nå har vi to seiere på tre kamper, og det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier Toni.


Dag Eilev Fagermo var svært skuffet over tapet.  – Vi slipper inn mål på et utspark, og vi lar Brochmann løpe rett gjennom. Men vi har sjanser nok til å score, så det er ikke bare forsvarsspillet som ikke fungerer i dag. Det andre målet kommer jo bare fordi vi trykker på forover. Vi har full kontroll i andre, og Stabæk skaper ingenting før vi lar utsparket sprette gjennom hele forsvaret. Akkurat nå er vi ikke noe topplag, når vi taper to av de tre første kampene. Dette blir en krige-kamp, der begge lag spiller kynisk og slår langt fordi banen er som den er. Det er jo ikke fotball, men vi får ta krigen.  I dag slipper vi inn et utspark, og da blir det vrient å vinne…


Om Odd har åpnet skuffende, har Stabæk levert en solid sesongåpning. Neste motstander er Sarpsborg, som så langt har vunnet tre av tre kamper. Da passer det bra at de kommer til Nadderud og får den statistikken ødelagt!


Påsken er blaa!

Annonse fra Obos-ligaen: