Stabæk nøytraliserte gulljagende trøndere

En sterk keeperdebutant, et oppofrende forsvar, krigerske tenåringer på midtbanen og en offensiv duo i fyr og flammer nøytraliserte et gulljagende Rosenborg

Annonse:

Stabæk entret Lerkendal-gresset med en god førsteomgang i vente.

Rett skal være rett - Rosenborg hadde kontroll de ti første minuttene. Her var imidlertid et ekstremalpunkt nådd. De Blaa kom gradvis mer med i en omgang som kommer til å bli husket som jevnspilt, og for to enorme målsjanser - begge signert Stabæk og Franck Boli.

En meget god Stabæk-omgang til tross - 0-0 og uavgjort til pause. Vi tillot oss å kjenne på skuffelsen.

Og underdogen fra Bærum lot ikke Rosenborg få diktere starten av nok en omgang - de Blaa gikk hardt ut av startblokkene etter sidebyttet, og etter ett minutt var Franck Boli for tredje gang alene med Rosenborg-keeperen, som nok en gang reddet forsøket.

Franck Boli hadde fått èn, to og tre - på det fjerde skulle det skje:

Moussa Njie utfordret, ydmyket og passerte Rosenborgs høyreside, før han han tredde ballen videre. Målscoreren måtte hete Franck Boli. 1-0 smakte godt, og ikke minst; fortjent.

Men dette Stabæk-lagets ubestridte akilleshæl er dødball imot. Rosenborgs frispark var godt, og en retur landet hos Marius Lundemo som fikk en altfor enkel jobb. 1-1 på Lerkendal.

Og deretter forble kampen av den jevnspilte sorten. Flere sjanser på tampen til tross - 1-1 og uavgjort.

Stabæk-spillerne forlot Lerkendal-gresset med ett poeng, vel vitende om at en solid keeperdebutant i form av Marcus Sandberg, et oppofrende forsvar, en krigersk midtbane (som avsluttet kampen med en snittalder på 19 år), og en offensiv duo i fyr og flammer, er mer enn gode nok til å tukte gulljagende trøndere. Skuffelsen var til å ta og føle på.

Kampfakta

Rosenborg-Stabæk 1-1

Eliteserien runde 18

Lerkendal Stadion, 14046 tilskuere

0-1 Boli (53)

1-1 Lundemo (59)

Stabæk (4-4-2):

Marcus Sandberg -  Ronald Hernandez, Vadim Demidov, Daniel Granli, Jeppe Moe - John Hou Sæter, Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen, Moussa Njie (Ola Brynhildsen) - Ohi Omoijuanfo, Franck Boli

Benken:

Mande Sayouba, Ola Brynhildsen, Steinar Strømnes, Morten Renå Olsen, Andreas Hanche-Olsen, Emil Bohinen, Filip Valencic

Annonse fra Eliteserien: