Stabæk og Bakenga hjelper barn i ekstrem fattigdom: – Kunne like gjerne vært meg

Mushaga Bakenga var som ung på flukt fra krig i DR Kongo i flere år. Nå driver han og familien en skole i hjemlandet for å få barn i humanitær krise ut av fattigdom. Men de har sårt behov for flere klasserom.

Annonse:

Sammen med Bakenga skal vi i Stabæk Fotball hjelpe til å samle inn penger til å bygge ut skolen med to nye klasserom. Det koster 100.000 kroner per, altså 200.000 kroner totalt.

Vi håper vi kan vise hvor mye fotballfamilien kan bety om vi står sammen. Derfor har vi sammen med Bakenga og familiens stiftelse startet en Spleis. 

Vil du gi et bidrag? Sjekk ut Spleisen her

– De har det veldig ille og det er mange barn som er foreldreløse på grunn av krigen. Det er så vanskelig å komme seg ut av, men utdanning er nøkkelen. Målet er at alle barna som går der kan skape et liv for seg selv, sier Bakenga.

– Jeg tenker ofte "hvorfor meg?". Jeg kunne like gjerne vært et av de barna. Jeg så heldig som er i posisjon til å hjelpe og vil bruke det til noe godt. 

Se videoen hvor Bakenga forteller om prosjektet:

Utdanning er en av de viktigste forutsetningene for en bedre fremtid, derfor startet familien «College Namugunga» i byen Nyangezi øst i DR Kongo. Skolen huser nå over 1000 elever, men har et sterkt behov for mer plass.

Stabæk Fotball deler drømmer

Stabæk Fotballs omfattende samfunnsansvar «Del Drømmen» handler blant annet om å gi noe tilbake til mennesker som trenger det. Derfor skal Stabæk Fotball og Mushaga Bakenga også dele drømmen om utdanning med barn som lever i en del av verden hvor de ikke har hatt like flaks som oss.

Pengene går uavkortet til skolen gjennom Bakenga-familiens stiftelse Jabez Verden.

Alt om stiftelsen finner du på nettsiden: https://jabezverden.com

Har du spørsmål om Spleisen eller lyst til å bidra på andre måter? Kontakt Joakim Miøen på [email protected] eller 92800852.

Annonse fra Obos-ligaen: