Stabæk og Grorud inngår samarbeid: - Vi skal gjøre dette til noe spesielt

Likhetene er mange mellom Stabæk og Grorud, og nå er en samarbeidsavtale mellom klubbene på plass.

Annonse:

Stabæk og Grorud har utviklet et nært forhold de siste årene. Klubbene har en gjensidig respekt og beundring for hverandre, og idéer og tankesett er sammenfallende. Den store fellesnevneren er satsingen på unge spillere. Den gode relasjonen har resultert i en rekke overganger begge veier. I 2019 kom Oliver Edvardsen til Stabæk etter storspill i Grorud-drakten. Før fjorårssesongen dro Oscar Aga motsatt vei og ble umiddelbart en hit hos de gule og blå. Men det stoppet ikke der, for i vinter ble Groruds suksesstrener Eirik Kjønø hentet til Stabæk som ny assistenttrener. 

Mini-Stabæk
Sportssjef Torgeir Bjarmann forteller at Stabæk og Grorud over tid har hatt et godt forhold og at det i forbindelse med Kjønøs overgang, ble aktuelt med en mer formalisert avtale. 

- Det er mange årsaker til at vi inngår dette samarbeidet. Grorud er et "mini-Stabæk" med tanke på filosofi, akademiet og hvordan klubben blir drevet. De ønsker som oss å satse på unge spillere og var en foregangsfigur i fjor med det yngste laget i OBOS-ligaen. Det samme som vi ønsker i Eliteserien. Vi ser mange synergier.  

F.v: Torgeir Bjarmann, Richard Pedersen, Eirik Kjønø og Torgeir Helgen
F.v: Torgeir Bjarmann, Richard Pedersen, Eirik Kjønø og Torgeir Helgen

Bjarmann skryter videre av Groruds trener- og analyseapparat og at dette er områder hvor Stabæk kan lære av Oslo-klubben. 
- Vi har nok også en del vi kan lære bort, så dette har vi et godt håp om at skal bli positivt for begge klubber. 

Den nye samarbeidsavtalen innebærer et tett samarbeid mellom akademiene og A-lagene, hvor hospitering og kompetanseutveksling står sentralt. Som en del av avtalen skal Stabæk også være med å finansiere en spillerutvikler hos Obosliga-klubben. I tillegg skal det også spilles treningskamper mellom A-lagene foran hver sesong. 

Eirik Kjønø har kommet godt i gang på Stabæk-feltet
Eirik Kjønø har kommet godt i gang på Stabæk-feltet

- Vi ser veldig mange muligheter i dette samarbeidet. Så kommer vi sikkert til å bruke litt tid på å få satt alt ting på plass, men avtalen er ikke mer komplisert enn at den bør være mulig å følge.

- I tillegg har vi en Grorud-amabassadør internt i Kjønø, som gjør at linken vil være enda sterkere enn den tidligere ville ha vært. 

- Skal gjøre dette til noe spesielt
"Grorud-ambassadøren" selv sier han er veldig glad for at avtalen nå formelt er på plass.  
- Det er noe vi pratet om før jeg kom og det var en del av forutsetningen for at jeg kom hit. Jeg tror det definitivt er vinn-vinn for begge klubber.

Oscar Aga dro fra Stabæk til Grorud og nyter stor suksess på østkanten. 
Oscar Aga dro fra Stabæk til Grorud og nyter stor suksess på østkanten. 

Kjønø tror på en tett dialog mellom både akademiene og A-lagene, hvor det utveksles kunnskap. 
- Analysebiten for eksempel. Der ligger Grorud mange hakk foran, sier KJønø. 

Den tidligere Grorud-treneren forteller videre at det kan bli aktuelt at de største talentene hos Grorud kan trene på et høyere nivå hos Stabæk, for så å dra tilbake som bedre spillere. 

- Vi skal gjøre dette til noe spesielt. Det finnes nok av samarbeidsavtaler. Denne avtalen må være noe ekstra og det føler jeg virkelig at den er, avslutter han.

Se intervju med Torgeir Bjarmann og Eirik Kjønø:

Annonse fra Obos-ligaen: