Stabæk påførte serielederen sitt første poengtap

Et oppofrende og hardtarbeidende Stabæk ga ikke opp da det så mørkt ut

Serieleder Bodø/Glimt, som hadde vunnet samtlige av sine ti første seriekamper, var laget Stabæk skulle bryne seg på i sin ellevte.

Glimt viste tidlig på Nadderud hvorfor det er akkurat de som troner på toppen av landets øverste divisjon, da de scoret to ganger før det var spilt 20 minutter.

Stabæk lot heldigvis ikke den tidlige kalddusjen gi dem kalde føtter, og troen på poeng mot serielederen var fortsatt synlig – og det sørget for en tidlig redusering.

Kun få minutter etter at motstanderne gikk opp til en tomålsledlese, reduserte Stabæk. Edvardsens glimrende innlegg fant veien til hodet til forsvarsspiller Mats Solheim, som nikket ballen elegant i mål.

Da det stod 1-2 i Glimts favør til pause, var det tydelig at Stabæk skulle til å ha en viktig pauseprat. Etter den var unnagjort, tok Stabæk opp jakten på ledende Glimt.

Og pausepraten hadde gjort sitt: Stabæk produserte flere scoringssjanser, og da timen var spilt utlignet De Blaa. Lumanza slo et godt innlegg, som Kornelius Normann Hansen ventet i enden av. Sistnevnte scoret fra spiss vinkel.

Bodø/Glimt ledet 2-0 før det var spilt 20 minutter, men et oppofrende og hardtarbeidende Stabæk ga ikke opp, og resultatet av den blaa innsatsen ble visualisert gjennom sifrene 2-2 på måltavla på Nadderud.

De sifrene stod også 30 minutter og flere scoringssjanser til begge lag senere, og dermed endte kampen uavgjort. Med det er det Stabæk som påfører serieleder Bodø/Glimt sitt første poengtap i Eliteserien 2020.

NTB_70wpglBb1c0
Janne på sidelinjen minutter før den viktige pausepraten. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix