Stabæk seiret fortjent i ny Nadderud-thriller

Debutant, målfest, utvisning, straffe, nedturer og ekstase - bataljen på Nadderud hadde alt

Et scenario hvor en Eliteserie-klubb signerer en 17-åring for å spille ham fra start for A-laget to dager senere er en absurditet det trengs en annerledesklubb til å gjennomføre.

Men så er det akkurat det Ranheim møtte i Bærum: annerledesklubben Stabæk med 17 år gamle, nysignerte Kristoffer Askildsen fra start på midtbanen.

Scenarioet er så søkt og sjeldent at en ikke vet hva en skal forvente. Nå vel: Unge Askildsen hadde god kontroll på det han foretok seg i sin debut. Han taklet som en mann, og gikk respektløst til verks mot Eliteserie-proffene.

Kontroll hadde også  Stabæk i store deler av bataljen mot Ranheim. Når dommeren blåser av er imidlertid ballbesittelse og kontroll historie, og det er mål som telles opp. Førsteomgangen var ikke sjanserik, men dramaet var likevel til å ta og føle på:
I det 25. minutt: Ranheims Ivar Furu fikk et fortjent gult kort

Det 33. minutt: Furu rev ned Ohi på en overgang. Fikk ikke kort, til store protester fra Nadderud-folket.

Det 34. minutt: Ranheim scoret; 1-0 til gjestene.Meget bittert, med situasjonen minuttet før friskt i minne

37. minutt: Ivar Furu rev ned Boli i feltet. Denne gangen kort: direkte rødt

38. minutt: Stabæk ble i samme situasjon tildelt straffe - den satte Franck Boli i mål, og med det fikk han æren av å sette inn Stabæks tusende mål i toppdivisjonen. På Nadderud hadde vi imidlertid mindre sifre å forholde oss til:

1-1 til pause.

Artikkelen fortsetter under bildet

42397027_264200957431137_8242514627297017856_n
DEBUTANTEN: Kristoffer Askildsen leverte en solid Eliteserie-debut

Og etter den 15 minutters hvilen gikk Stabæk hardt ut av startblokkene. Kontret, skapte sjanser og fikk ikke betalt. Ranheim kom på en av sjelden offensiv visitt inn på Stabæks halvdel, og scoret. To avslutninger, to mål. Ranheim var dødelig effektive.

Så de Blaa fortsatte å kjempe. Ranheim la seg bakpå og ventet på dommers sluttsignal. Det så mørkt ut - men så er det jo ikke over før det er over.

Og i det 82. minutt var det overhodet ikke over. Innbytter Hugo Vetlesen fant spissen de fleste Stabæk-spillerne finner når det virkelig gjelder om dagen: Franck Boli satte 2-2 kontant i mål.

Lag som snur kamper, står opp fra de døde, vender tilbake i førersetet etter å ha ligget under - det er ingen absurditet - det er bare helt vanvittig deilig. På Nadderud ikveld var det også fortjent. Stabæk kriget til seg et hjørnespark, og midtbanegeneral Aboubakar Keita ekspederte ballen i mål. Det stod 3-2 med tre minutter igjen å spille. Nadderud var i ekstase.

Stabæks 14 skudd mot Ranheims to, Stabæks sprudlende mannskap mot Ranheims defensivt orienterte, Stabæk som lå under, men kom tilbake to ganger - man blir husket for hvordan man fremstår i tider med motgang.

Med andre ord: vi lar denne kampen leve videre i langtidsminnet.

42474039_325666951323197_644560061531684864_n
EKSTASE: Deilige scener etter vi snudde det!

Stabæk (4-4-2):
Marcus Sandberg - Ronald Hernández, Daniel Granli, Vadim Demidov, Jeppe Moe - Filip Valencic (Emil Bohinen fra det 71.), Aboubakar Keita, Kristoffer Askildsen (Hugo Vetlesen fra det 71. minutt), Moussa Nije - Franck Boli, Ohi Omoijuanfo.