«Stabæk-sjansen» gir lokal ungdom en aktiv hverdag

Som kommunens største integreringsarena har vi i Stabæk Fotball en viktig samfunnsrolle. Nå er vi glade for å kunne presentere Stabæk-sjansen, som skal gi ungdom i kommunen en aktiv og inkluderende hverdag.

Annonse:

– Stabæk-sjansen er et nytt tiltak hvor vi jobber forebyggende for ungdom i Bærum og sørger for at de får en aktiv og trygg hverdag hvor de opplever mestring og blir kjent med nye mennesker.

Det sier leder for Stabæk-sjansen Ole Marius Pentzen.

Sammen med Bærum kommune søkte vi i fjor om midler fra statsforvalteren til å iverksette Stabæk-sjansen. Pentzen ble ansatt i høst og har jobbet iherdig sammen med Gatelagssjef Espen Lindmark for å få Stabæk-sjansen opp på beina.

Nå er vi godt igang med en gruppe ungdom fra 13-17 år fra en lokal skole, som på samles på Nadderud én gang i uka. Elevene blir hentet på skolen før vi møtes i våre lokaler hvor de får mat og utstyr. Vi deler samlingene i to. Først en “mat og prat”-del, før vi fortsetter med fysisk aktivitet. 

Det kan være alt fra fotball til svømming eller styrketrening. Tilbakemeldingene så langt er meget lovende.

– Det er fantastisk å være igang. Det har vært kjempegøy og utrolig givende for meg også. Ungdommen som kommer til Nadderud er kjempepositive og hyggelige. Vi har også fått tilbakemeldinger fra foreldre som forteller hvor bra dette er for deres barn. Så det gjør inntrykk, sier Pentzen.

På sikt er målet å øke antall samlinger og utvide tilbudet med flere grupper.

– Vi har kapasitet på tirsdager og torsdager og ser nå på mulighetene til å starte opp med en eldre gruppe (17-24 år), fortsetter Pentzen.

Til tross for at det finnes mange kommunale tilbud som holder på med både inkludering og forebyggende arbeid tror Pentzen at Stabæk-sjansen har en unik mulighet gjennom Stabæk Fotballs fasiliteter og nettverk.

– Det vi fokuserer på, som alle instanser liker veldig godt, er at vi driver med fysisk aktivitet. Da har vi en klar fordel i mulighetene som ligger i nærområdet med Nadderud Stadion, Nadderudhallen, skateparken, tennisbaner og treningssenter blant annet. Det vil også bli veldig bra med Nye Nadderud Idrettspark, sier Pentzen.

Lurer du på noe om prosjektet, eller har forslag til ungdom som kan være aktuelle for Stabæk-sjansen?

Kontakt:

Ole Marius Pentzen, 920 27 958

Annonse fra Obos-ligaen: