Til tross for to røde kort: Laget fra vest beseiret østkanten foran et nesten fullsatt Nadderud.

Lars Bohinen var stolt av spillerne sine etter å ha dratt seieren i land.

Hør fra sjefen her:

Hør fra Fredrik Krogstad her:

Se høydepunktene her:

Slik var kampen:

Vi åpnet lokaloppgjøret med en stor mulighet allerede etter to minutter da Høgh ble spilt fram i bakrom. Vålerenga fikk satt inn en takling i siste liten på vår danske spiss og hindret en stor målsjanse til Stabæk.

1-0

Stabæk hadde en duell nede til venstre på Vålerengas banehalvdel som endte med frispark da Skovgaard ble lagt i bakken. Frisparket skulle bli viktig for Stabæk. Næss fikk slått inn, og på bakre stolpe var Høgh på rett plass til rett tid og fikk satt inn 1-0 til de blaa!

Kvartertet spilt fant Næss Bakenga i bakrommet. Bakenga prøvde å tre inn en pasning fra veldig spiss vinkel, men det endte med et skudd som keeper blokkerte. To minutter senere hadde Vålerenga en stor sjanse da Bjørdal slo ballen i stolpen bak Petterson fra 16-meteren.

Høgh hadde ny god sjanse fra bakre stolpe da Krogstad slo en strøken ball fra venstre side. Høgh ble presset i avslutningsforsøket og det endte kun med utspill fra mål for gjestene fra Oslo.

2-0

Stabæk skulle sette inn flere mål før pausen mot Vålerenga. Høgh leverte et langt kast fra høyre side, som Kasper Pedersen stusset videre til Bakenga. Sistnevnte fikk ikke full kontroll på touchen og ballen havnet i beina til Pedersen. Dansken fikk heller ikke full kontroll, men leverte likevel en målgivende pasning til Bakenga. Vår nyervervelse for sesongen klinte ballen opp i nettaket til full jubel fra et folksomt Nadderud-publikum!

Vålerenga fikk fyrt av et skudd etter 41 minutter. Nok en gang fra 16-meteren, men heldigvis til side for mål. Mens vi skulle få en god mulighet like før pausen. Næss fyrte av på frispark fra 30 meter, hardt nok til at VIF-keeperen glapp ballen, men dessverre var ingen Stabæk-spillere nære nok til å snappe opp ballen.

Rødt kort

Andreomgangen startet ikke på beste måte for Stabæk. Krogstad var seint inn i en takling, og etter lengre VAR-sjekk hvor taklingen ble vist et tosifret antall ganger, ble det gule kortet omgjort til rødt, og det var fremdeles 40 minutter igjen å spille av andreomgangen.

Stabæk skulle kjempe en periode med enda en spiller på sidelinjen da Skovgaard ble sendt av banen med blodig leppe.

Stabæk-spillerne la ned en formidabel innsats foran eget mål og stoppet det meste av forsøkene til Vålerenga etter utvisningen. Østkantlaget fikk flere cornere, men ingen uttelling da kampuret bikket 75 minutter.

Straffe og nytt rødt kort

Første store sjanse til Vålerenga etter utvisningen kom først etter 78 minutter da Isak Pettersson leverte en klasseredning på skuddforsøket fra Oslo-laget på bakre stolpe. Det ble et veldig langt VAR-stopp, hvor dommeren måtte se reprisen tosifret ganger. Og det endte på verst tenkelig måte for oss: Straffe og rødt kort til Pachonik. Vår tyske nyervervelse kunne ikke forstå at det ble rødt kort. Vi endte dermed med dobbelt straff, og skulle spille resten av kampen med to mann mindre enn Oslo-laget.

Straffen satte Strandberg ned til venstre stolperot. Pettersson hadde retningen, men fikk ikke hindret straffescoring.

Vålerengas andre mulighet kom da klokken bikket 90 minutter, et innlegg som nådde Enga-spiller på bakre stolpe, men headingen hadde Isak Pettersson ingen problemer med å plukke.

Dommeren la til 8 minutter tilleggstid, og foran et energisk, stående publikum ble det jublet for full hals for alle klareringer, innkast og frispark til Stabæk. Alle ønsket å bidra for at Stabæk skulle få de fullt fortjente poengene mot Vålerenga.