Stabæks snuoperasjon punkterte Odd

Med blaa innsatsvilje kriget Stabæk seg til tre poeng, snudde den vonde trenden laget har vært inne i og seiret over Odd hjemme på Nadderud.

Annonse:

Stabæk åpnet bra.

De Blaa styrte mye av spillet og var, som i de tidligere kampene, mer enn kapable til å skape scoringssjanser, men ikke til å putte den ballen i mål.

I andre omgang kom imidlertid scoringene.

Som i de tidligere kampene scoret motstanderen først. Odd holdt en ball i livet og fikk slått inn til Torgeir Børven som sendte Odd i ledelsen. De Blaa måtte opp og fram.

Skulle vi tro trenden vi har vært inne i, med tre 0-1-tap på rad, var det over og ut nå.

De Blaa skapte nok en gang mer enn nok sjanser til å score. Både Franck Boli og Hugo Vetlesen hadde muligheter til å sette ballen i mål, og når Ohi endelig gjorde det, ble det annullert for offside. Frustrasjonen var å ta og føle på på Nadderud. Nå måtte trenden snu, og den kanskje mest frustrerte av alle etter sjansesløsingen, var fast bestemt på at den neste skulle sitte.

Den satte han. Den satte han!

Ohi Omoijuanfo scoret på Nadderud som så mange ganger før. Dagens beste Stabæk-spiller; Ronald Hernandez, tok ned en ball på akrobatisk vis, la et strøkent innlegg på hodet til Ohi og kunne sekundet etter motta hyllest fra de blaa hordene på tribunene. Det var 1-1 på Nadderud med 20 minutter igjen å spille. De Blaa var heltente.

Og nå kunne ingenting stoppe Stabæk.

Daniel Granli sendte en strålende gjennombruddspasning i retning Tonny Brochmann. Tonny ble taklet til jorden, fikk tildelt det soleklare straffesparket, og satte selv ballen i mål fra elleve meter.

I dag kom de etterlengtede scoringene, den etterlengtede seieren og de etterlengtede tre poengene. Ledet av en Toni Ordinas i ekstase, kunne den blaa familien endelig slippe jubelen løs igjen. Seire er deilige - alltid, uansett – men dette smakte spesielt godt.

GÅ IKKE GLIPP AV NESTE HJEMMEKAMP, MOT BODØ/GLIMT 10. juni. KJØP BILLETT HER.

 

Kampfakta

Stabæk-Odd 0-1

0-1   Torgeir Børven (55)

1-1 Ohi Omoijuanfo (70)

2-1 Tonny Brochmann (85)

Nadderud Stadion, 3381 tilskuere, Eliteserien runde 11

Stabæk (4-3-3):

Sayouba - Ronald Hernandez, Vadim Demidov, Daniel Granli, Jeppe Moe - Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet; Tonny Brochmann - Franck Boli (Oscar Aga), Ola Brynhildsen, Ohi Omoijuanfo

Benken:

Simen Lillevik Kjellevold, Steinar Strømnes, John Hou Sæter, Andreas Hanche-Olsen, Emil Bohinen, Oscar Aga, Xin Zhou

Gule kort: Tobias Børkeeiet (Stabæk), Vegard Bergan, Martin Broberg, Elbasan Rashani, Bilal Njie (Odd)

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 21.05.2018
Skrevet av: Sebastian Hassfjell / Foto: Kristian Bjerke