Stabæks unggutter sablet ned Rosenborg i påskesolen

Årets påskeegg ble servert av Ola Brynhildsen og unge blaa uten respekt for seiersvante trøndere

Annonse:

Forhåpningsfulle Stabæk-supportere strømmet inn portene på Nadderud vel vitende om at dagens motstander er en av Norges tøffeste.

Stabæk har ikke vunnet mot Rosenborg på Nadderud på fem år. Trenden skulle snu takket være respektløse, unge Stabæk-spillere.

For Stabæk tok ikke ledelsen fordi de angrep kampen ærefryktig - tvert imot.

De gikk hardt ut, ofret mer i duellene enn den regjerende seriemesteren og kriget inn sin første scoring etter en halvtime spilt. Emil Bohinen stod i enden av en rekke dueller og fikk æren av å smelle inn sitt første Eliteserie-mål for Stabæk. 

Vi var i himmelen, men kom raskt ned på jorda. Rosenborg var effektive, utlignet like før pause og minnet oss på at dette er virkeligheten.

Det er vanskelig å slå Rosenborg. Det er vanskelig bare å lede mot Rosenborg. Den kunsten skulle imidlertid Stabæk beherske etter et kvarters pauseprat med trener Henning Berg.

Stabæk var gode hele den andre omgangen. Likevel må det andre adjektiv til for å beskrive Ola Brynhildsens kunststykke. Han sendte Stabæk opp i ledelsen igjen på minst ordinære vis.

Unge, lokale Ola (med oldefar på tribunen for anledningen) maktet å sende en suggererende euforisk følelse over drøye 4000 Stabæk-tilhengere på Nadderud med én enkelt handling.

Ola steg høyt til værs og brassesparket ballen inn via krysstverrliggeren. Desibelnivået på Nadderud stod proporsjonalt til nivået på scoringen. De var muligens vitne til årets mål i Eliteserien. Det varte kun et øyeblikk, men hvor mange treningstimer som ligger bak kunststykket, er umulig å si.

Og sultne Stabæk-gutter var ikke ferdig der heller. Man fullfører jobben når Norges fotballstolthet er i kne. Respekten begrenset seg til fair play-reglementet denne kvelden.

Dermed fosset Stabæk uredde framover gang på gang, og fikk betalt. Unge Tobias Børkeeiet spilte til en ledig Franck Boli som på perfekt vis smalt inn Stabæks tredje. Rosenborg kom aldri tilbake. Marcus Sandberg var tryggheten selv i mål, Vadim Demidov var for tøff mot Rosenborgs storspillere i duellene og Stabæks unge var for uredde og respektløse.

For unge var de, og det er imponerende. Men ikke minst var de ordentlige Stabæk-gutter; 7/11 spillere som startet kampen mot Rosenborg var egenutviklede, blant de syv finner vi alle de tre målscorerne. For sånn opererer Stabæk - vi gir tillit til våre egne. Og i dag fikk betalt.

God påske, alle blaa! På vegne av Stabæk Fotball vil undertegende beklage for å ha servert påskens deiligste øyeblikk nesten en uke før påskeaften.

Et Bodø/Glimt proppfullt av selvtillit kommer til Nadderud 28. april. Her må vi stille opp i hopetall. En billett, to, tre? Du får kjøpt det du trenger her.

57402287_1223240301182093_5751857676392857600_n
Den blaa viljen sørget for at Stabæk seiret mot Rosenborg

Kampfakta

Stabæk-Rosenborg 3-1

Nadderud Stadion, Eliteserien runde 3

Mål:

1-0 Bohinen 29'

1-1 Reginiussen 42'

2-1  Brynhildsen 56'

3-1 Boli 67'

Stabæk

Marcus Sandberg - Ronald Hernández, Vadim Demidov, Andreas Hanche-Olsen, Madis Vihmann - Luc Kassi (Kristoffer Askildsen), Tobias Børkeeiet - Hugo Vetlesen, Emil Bohinen (Nikolaj Kirk), Ola Brynhildsen - Franck Boli

Benken:

Simen Lillevik Kjellevold, Nikolaj Hammelsvang Kirk, Steinar Strømnes, Kristoffer Askildsen, Daniel Braaten, Jie Sun og Youness Mokhtar.

Annonse fra Eliteserien: