Status fra sportssjefen: Vårsesongen, overgangsvinduet og det som venter

Vi tok en prat med sportssjef Thomas Finstad om vårsesongen, overgangsvinduet og høsten som kommer.

Annonse:

Etter at Finstad tok over som sportssjef etter forrige sesong har det vært et innholdsrikt halvår.

– Det har vært et veldig gøy og utfordrende halvår. Det var stor utskifting i vinter og mye av oppkjøringen gikk til å bygge en ny stall, sier sportssjefen.

Klubben hadde et uttalt mål om å forynge stallen kraftig, gi lokale unggutter flere sjanser og spille mer offensiv Stabæk-fotball.

Det har blant annet resultert i hele 11(!) tenåringer med offisielle kamper for A-laget denne våren.

– Vi har brukt mange unge spillere. Og det er ikke bare unge spillere på 20 år. Det er flere 16-åringer blant annet. Det er ekstremt imponerende. Vi har hatt flere av dem her noen år og har fulgt dem på akademiet, men at de har tatt nivået så fort på A-laget er veldig bra og utrolig artig, sier Finstad om vårt unge blaa mannskap.

Vårsesongen har bydd på utrolig høye topper, masse mål (begge veier) og samtidig noen dype daler. 

Likevel er vi på skuddhold. Med seier i hengekampen vil vi bare være to poeng bak tabelltoppen, med opprykk godt innenfor rekkevidde.

– Vi er på skuddhold. Vi har sett at toppnivået vårt er ekstremt høyt. Så har det vært litt for mange kamper hvor det ikke har fungert like bra defensivt. Og det handler om hele laget og hvordan vi forsvarer oss og beholder ledelser. Der har vi hatt litt å gå på, sier sportssjefen.

Han er dog sikker på at vi går en mer stabil høst i møte.

– Det er så mye potensial i dette laget som kanskje ikke har satt seg helt, men det kommer. Vi har flere på vei tilbake og vi får noen nye inn, så vi skal være godt skodd for høsten. I fotballen må man holde hodet kaldt både når det går bra og dårlig. Man skjønner selvfølgelig frustrasjonen når man gir fra seg en 4-0-ledelse. Både for supportere og oss internt. Men det har skjedd, og da må vi se fremover, sier Finstad.

Hør hele intervjuet med sportssjefen her:

Sommervinduet

Sommervinduet åpner 17. juli, og med så mye ungt og lovende i troppen kan det være greit med litt rutine inn. To solide karer har allerede ankommet Nadderud.

Jørgen Skjelvik fra Hosle har kommet hjem etter en innholdsrik karriere i utlandet. 32-åringen er spilleklar mot Raufoss 20. juli, og kan bli å se i treningskampen mot Sogndal på Nadderud 13. juli.

Det samme kan tidligere Sogndal-spiller Andreas Hoven. 26-åringen var høyt verdsatt i Sogndal og vi gleder oss nå til å se han i blått.

– Det er to rutinerte herremenn. Jørgen kjenner klubben godt fra før, men har vært i utlandet lenge. Nå ville han hjem, og da var Stabæk et naturlig førstevalg, noe vi er veldig glade for. Hoven har vært i Sogndal i fem år og er en meget stabil og god høyreback, som også kan bekle andre roller. Det er to solide spillere som vil fortsterke troppen vår, sier Finstad om nykommerne.

Er vi ferdig handlet da?

– Vi jobber på. Det er et vindu som snart åpner, så vi er nå i en fase hvor vi kartlegger om vi skal ha inn noe mer. Det er ikke avgjort enda, det avhenger litt av skadesituasjonen, men vi er hvert fall på jobb, sier Finstad.

Etter en uke ferie er spillerne tilbake på feltet tirsdag 2. juli. Det blir treningskamp på Nadderud mot Sogndal 13. juli, før OBOS-ligaen er tilbake når vi møter Raufoss borte 20. juli.

Vi ønsker alle blaa en fantastisk sommer og håper å se dere igjen på Nadderud etter ferien.

Annonse fra Obos-ligaen: