Stein vant lokal kåring: Kjemper om å bli årets fotballfrivillig nasjonalt

Etter å ha fått flest stemmer i den lokale avstemningen går Stein Johansen videre til den nasjonale finalen i Årets Fotballfrivillig-kampanjen. Han sikrer i tillegg 10.000 kroner i premiepenger til Stabæks Gatelag.

Annonse:

– Det er veldig kult. De pengene kommer godt med, sier Stein.

Nå er han videre til den nasjonale avstemningen. Der kjemper han mot 19 øvrige kandidater, hvor til slutt en jury vil kåre en vinner blant de tre med flest stemmer.

Vinneren av den nasjonale konkurransen stikker av med et personlig gavekort på 15.000 kroner i tillegg til 50.000 kroner til klubben.

«Stein er frivillig rundt gatelaget til Stabæk og har vært det i sju år. Stein har vært i klubben lenge og da han ble pensjonist ønsket han å gi av seg selv til noen som ikke er like heldige som mange andre. Han er med på alt gateslaget gjør: Treninger, kamper, sosialt og fagsamlinger», heter det blant annet i nominasjonen. 

LES MER OG STEM PÅ STEIN HER

Avstemningen varer frem til 16.november kl 2359.

Stor oppmerksomhet

Kampanjen Årets fotballfrivillig har fått stor oppmerksomhet og skapt masse engasjement. 500 nominerte fra hele landet er gjennom lokale avstemninger de siste ukene blitt til 20 finalister, og om to uker vet vi hvem den endelige vinneren blir.

– Kampanjen har fått en oppslutning vi bare kunne drømme om! Engasjementet viser jo med all mulig tydelighet at de frivillige i fotballen betyr enormt mye og at deres innsats blir satt stor pris på, sier Eddie Chr Thomas i OBOS. 

Løfte frem frivilligheten

Gjennom kampanjen vil OBOS og Norsk Toppfotball (NTF) løfte frem frivilligheten og hva den betyr for norsk fotball. 

– Både toppfotballen og breddefotballen er helt avhengige av den fantastiske innsatsen de frivillige legger ned. Kampanjen skal hedre og anerkjenne de som allerede er frivillige i fotballen, og samtidig rekruttere nye til frivillig arbeid. Bakteppet her er blant annet nedgangen i antall frivillige mange aktører både innen idrett og kultur har opplevd etter pandemien, sier Thomas. 

– Norsk Toppfotball er stolte av å ta del i kampanjen «Årets Fotballfrivillig». Takk til OBOS for initiativet som går foran og viser hvor avgjørende de frivillige er. Dette er også en feiring av alle som bærer et så stort hjerte for idretten. Vi håper kampanjen vil bidra til å rekruttere flere frivillige, slik at vi sammen kan gjøre fotballen bedre, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

20 kandidater gjenstår

– Det er 20 fantastiske finalister som også viser den store bredden i det frivillige arbeidet: alt fra å skape liv og røre på tribunen under kampene, til å sørge for kiosksalget fungerer som det skal og at spillerne kan ta på seg rene drakter. Vi håper mange nå går inn på Fotballfrivillig.no og stemmer på sin favoritt, avslutter Thomas.

Annonse fra Eliteserien: