375220862_606415878234827_2627352384924307217_n

Storseier for rekruttlaget

På splitter nytt kunstgress skulle det bli en målrik affære for de blaa hjemme mot Gneist i 3. divisjon. Oskar Spiten-Nysæter (bildet), Keegan Jelacic og Andreas Victorio scoret målene i 5-0-seieren.

Annonse:

Det kunne fort ha vært ledelse til Gneist tidlig i kampen da gjestene slo en diagonal pasning i bakrom til Jesus Quinones på Stabæks venstreside. Siste fikk fyrt av fra skrå vinkel, og ballen strøk nesten lengste stolpe. På bakre kom en annen Gneist-spiller i full fart, men heldigvis nådde han ikke ballen. Thor Lange var tydelig frustrert over det som foregikk sentralt på banen av Stabæk etter angrepet.

Gneist-spiller Holst ble byttet ut etter ni minutter av kampen etter et ublidt møte med reklameskiltet bak Stabæk-målet.

1-0 Victorio

Andrelaget tok ledelsen 16 minutter ut i kampen på en kontring. Nykommer Jelacic brøt en pasning fra Gneist inne på Stabæks banehalvdel og satte igang et kontringsløp ned venstresiden. Andreas Victorio ble med på løpet og fikk ballen fra Jelacic bak forsvaret til Gneist. Victorio tok seg tid fra 16 meter og curlet inn en nydelig scoring på innsiden av høyre stolpe.

2-0 Spiten-Nysæter

Stabæk fulgte opp scoringen med flere gode muligheter mot gjestenes mål. Og uttellingen av det offensive spillet kom etter 38 minutter da Spiten-Nysæter brøt en Gneist-pasning og la igjen til Jelacic dypt inne på Stabæks banehalvdel. Sistnevnte satte i gang et sugent kontringsløp og spilte fram Joachim Nysveen på venstre side. Sistnevnte la igjen til Thor Lange som slo en chip inn i feltet på førstetouch, og på bakre stolpe var Oskar Spiten-Nysæter på plass på rett sted til rett tid og headet inn 2-0-målet til Stabæk.

375221112_1006963670491419_5452291480105510175_n.jpg

3-0 Spiten-Nysæter

Sjansene bød seg for de blaa, og Victorio burde nok ha satt inn sitt andre mål i kampen på en stor sjanse like etter scoringen til "Spitfire", men det tok likevel ikke lang tid før det var en ny ball i målet til Gneist. Filip Hornburg snappet opp en løs ball, og fra halvveis inne på egen banehalvdel slo han en lang ball opp til Spiten-Nysæter, som denne gangen lå på venstresiden. Med to raske touch med høyrefoten fintet han ut Isak Asheim og dro av ytterligere en Gneist-spiller før han fyrt av fra 16 meter – et skrudd skudd som strøk innsiden av lengste stolpe. Nydelig prestasjon av Stabæks stortalent Oskar Spiten-Nysæter!

Lagene gikk til pause på stillingen 3-0 til de blaa.

På frispark var Gneist svært nære en redusering etter 53 minutter. Fra høyre ble frisparket slått mot innbytter Sondre Sæverås som fikk headet fra ca. 7 meter ved motsatt stolpe. Ballen gikk rett over tverrliggeren til Stabæk. Olderheim svarte med en kontring noen minutter senere da han fosset ned sentralt på banen. Han gled forbi det meste av Gneist-forsvarere, men skuddet fra rundt 20 meter gikk dessverre til side for mål.

4-0 Straffemål Jelacic

Like etter ble Spiten-Nysæter taklet stygt, men Stabæk fikk fordel. Og innenfor 16-meteren ble Keegan Jelacic lagt i bakken, et soleklart straffespark! Jelacic tok straffen, og plasserte den høyt oppe i høyre vinkel. Utsøkt scoring fra Keegan Jelacic.

375207137_688812726629456_2525299272333593942_n.jpg
Strafffemål av Jelacic. Foto: Joakim Miøen

Innbytter Filip Schie hadde en stor sjanse da han ble spilt fram av Thor Lange. Han fikk ikke full kontroll i skuddøyeblikket fra ca. 18 meter så ballen endte på feil side av høyre stolpe.

5-0 Jelacic

På corner til Gneist skulle det bli scoring til de blaa. På kontring spilte Hammich ballen fram til Spiten-Nysæter på venstresiden. Sistnevnte førte ballen innover på banen og prøvde å slå en stikker til William Wendt, men en blokkering fra Gneist-forsvarer ledet ballen til Jelacic. Vår nykommer utnyttet muligheten fra 14 meter og satte inn hans andre mål i kampen, Stabæks femte for anledningen.

Oskar Spiten-Nysæter gikk for hattrick da han fyrte av fra kanten av 16-meteren rett før 90 minutter var spilt, men dessverre gikk skuddet i tverrliggeren og ut.

Stabæk produserte et stort antall sjanser mot Gneist i oppgjøret, og tok en fullt fortjent seier i oppgjøret. Vi fikk også endret litt på den negative målforskjellen på tabellen.

Lange: – God dag på jobben for veldig mange!

– Det var morsomt å få spille 4-3-3. Vi hadde flere alternativer å spille på, og en fin, dynamisk midtbane. Det var mange av ungguttene som gjorde en god kamp, og framtiden til Stabæk ser lyst ut til tross for at førsteelleveren til A-laget ikke består av så mange unge, lokale spillere per nå, fortalte Thor Lange til stabak.no etter kampslutt.

Lange har hatt en lengre periode med skadeavbrekk, men merker at formen begynner å sitte:
– Jeg har fått to ganger 90 minutter i det siste, som har vært utrolig godt for formen. Det var også godt å kjenne på det å få målpoeng igjen. Men alt i alt var det en god dag på jobben for veldig mange, avsluttet Lange til stabak.no.

Målene:
1-0 Andreas Victorio, assist Keegan Jelacic (16 min)
2-0 Oskar Spiten-Nysæter, assist Thor Lange (38 min)
3-0 Oskar Spiten-Nysæter, assist Filip Hornburg (41 min)
4-0 Keegan Jelacic (66 min)
5-0 Keegan Jelacic (74 min)

Laget fra start:
Ole Comtet
Fillip Riise
Filip Hornburg
Olav Veum
Thor Lange
Amin Hammich (K)
Sebastian Olderheim
Keegan Jelacic
Joachim Nysveen
Andreas Victorio
Oskar Spiten-Nysæter

Innbyttere:
Nicholas Mathiesen, Sixten Mathisen, Philip Schie, William Wendt, Amir Jama og Edgar Opsahl.

Bytter:
Philip Schie inn for Hornburg (61 min)
Amir Jama inn for Joachim Nysveen (61 min)
William Wendt inn for Andreas Victorio (72 min)
Sixten Mathisen inn for Hammich (87 min)

Annonse fra Obos-ligaen: