Storseier for Stabæk 2 mot topplaget Os

Det ble hele seks scoringer til de blaa hjemme mot Os. Andreas Victorio ordnet hat-trick, og nyervervelsen Ogunkoya (bildet) satte inn sitt første mål i sin første kamp i blaa drakt.

Annonse:

Os tok ledelsen etter knapt to minutter etter en feil i feltet til Stabæk på corner. Os slo en kort corner, og fra hjørnet av 16-meteren slo Os-spilleren Plätzer et innlegg inn foran mål. Amir Jama og Ulla gikk i samme duell om ballen, som endte i en uheldig heading av Jama som gikk i bue over Ulla og i mål.

Utligning

Stabæk la seg ikke bakpå etter scoringen, og viste stor vilje i gjenvinning av ballen, og det bidro til flere brudd inne hos Os. Og det høye presset skulle også resultere i utligning for de blaa. Vår nysignering Paul Ogunkoya snappet opp pasningsforsøket til Os-spiller Torke Hjertnes på 16-meteren og spilte ballen direkte til målmaskinen Andreas Victorio. Sistnevnte fintet av Hjertnes og avsluttet fra svært spiss vinkel, men skuddet var godt nok til å gå via målvakt Færøvik og i mål.

Det var ingenting som tilsa at det var seks plasser mellom lagene på tabellen i førsteomgangen (Os lå på andreplass på tabellen før kampstart). Andrelaget var flinke til å ta overgangene, og spillerne viste stor bevegelse og innsats som Os ikke klarte å henge med på. Dermed åpnet det seg rom både på kontringene og i etablert angrepsspill. Og det skulle gi ledelse til Stabæk 2:

Ledelse

Amin Hammich presset Lunde og vant ballen sentralt på midten, og satte igang umiddelbar kontring, og våre helter var såpass målivrige at vi hadde et øyeblikk seks(!) mot tre på overgangen. Hammich slo ballen til Andreas Victorio, og sistnevnte la igjen til Philip Schie som førte ballen oppover på banen før han slo diagonalt ut til Joachim Nysveen. Og fra høyrehjørnet av 5-meteren skjøt Nysveen ballen på innsiden av motsatt stolpe.

3-1

Os prøvde gjennomgående i førsteomgangen å spille seg ut av det høye presset til Stabæk 2, men det bidro bare til at de blaa fikk fanget ballen gang på gang langt inne på gjestenes banehalvdel. Os-forsvarer Lunde slo en vanskelig ball til målvakt Færøvik, og sistnevnte fikk dermed ikke god treff på klareringen. Ballen ble fanget av Amin Hammich som slo ballen direkte til Andreas Victorio som hadde helt åpen trasé mot mål. Victorio viste fram nok en gang avslutningsferdighetene sine da han fikk lurt inn ballen bak Os-målvakten fra 12 meter.

Det skulle også vært 4-1 etter 43 minutter da Wendt tredde igjennom en utsøkt pasning til målgarantisten Victorio i bakrom, men assistentdommer dømte dessverre for offside. En forsvarer på motsatt side opphevet offsiden, men det gikk så fort til tider i kampen at det var utfordrende for mange å henge med på hva Stabæk 2 holdt på med.

Os skapte store muligheter i starten av andreomgangen og etter 55 minutter leverte vår målvakt Ulla TV-redning da han klarerte et hardt skudd til corner.

Hat-trick

På utspill fra Færøvik vant Piggy ballen i duellen på midtstreken med en perfekt timet takling. Og taklingen var såpass presis at det ble en gjennombruddspasning til goalgetter Victorio. Sistnevnte fikk dratt av en Os-forsvarer, og fra høyre side satte han ballen på innsiden av motsatt stolpe. Hat-trick av Andreas i oppgjøret, og hans sjette mål for sesongen som gjør ham til toppscorer for Stabæk 2. Seim-Monsen lå øverst på listen med fem mål før dagens kamp.

Debut-mål

På sin første kamp i blaa trøye skulle Paul Ogunkoya også få sin første scoring. Fra midtbanestreken slo Piggy en høy ball opp til Ogunkoya på 16-meteren. Målvakt Færøyvik kom ut i duellen, men vår nyervervelse hadde ingen problemer med å vende av sisteskansen, og fra høyre satte han ballen i mål. For et effektivt mål!

6-1

Amir Jama tredde igjennom en nydelig ball til Thor Lange på løp oppover på venstresiden. Lange vant duellen med forsvarer innenfor 16-meteren, og slo 45-graderspasning til unggutten Edgar Ophsahl. Sistnevnte la ballen til rette og skjøt ballen høyt i mål via tverrliggeren. Hans første mål for Stabæk 2!

Målene:
0-1 Selvmål (2 min)
1-1 Andreas Victorio, assist Ogunkoya (15 min)
2-1 Joachim Nysveen, assist Schie (21 min)
3-1 Andreas Victorio, assist Hammich (28 min)
4-1 Andreas Victorio, assist Pignatel (65 min)
5-1 Paul Ogunkoya, assist Pignatel (78 min)
6-1 Edgar Opsahl, assist Lange (87 min)

Laget fra start:
Marius Ulla
Amir Jama
Olav Veum
Nicolas Pignatel (kaptein)
Thor Lange
Amin Hammich
William Wendt
Philip Schie
Andreas Victorio
Joachim Nysveen
Paul Ogunkoya

Innbyttere:
Leander Gunnerød, Karsten Ekorness, Haakon Ludvigsen og Edgar Opsahl.

Bytter:
Karsten Ekorness inn for Schie (66 min)
Edgar Opsahl inn for Ogunkoya (79 min)
Haakon Ludvigsen inn for Hammich (87 min)

Annonse fra Obos-ligaen: