Stort og smått - alltid blaatt!

Nyheter fra Nadderud for oss som aldri får nok.

Annonse:

Det skjer mye i en fotballklubb som Stabæk – på elitelagene med spillere ut og inn, på akademiene, i breddefotballen og på gatelaget, med sesongkortsalg, nye sponsorer, arenautvikling, kick-off, dokumentarfilm, storskjerm på Nadderud og treningskamper over en lav sko.

Alt er av interesse for oss som er blaa, så her er en oversikt over det som skjer akkurat nå, fra dem som er ansvarlige for hvert område. Siden det er første gang blir det ganske omfattende. Hvis dette slår an, blir det kanskje en ukentlig eller månedlig greie - og da sikkert kortere. Håper dette er interessant nok for deg til at du leser alt. Da er du virkelig oppdatert!

Inge André Olsen: Noen forsterkninger inn. Noe skadede snart i gang igjen. Gode treninger med høy intensitet.

Vi jobber med å hente 2-3 spille før stallen spikres endelig – en forsvarsspiller og to mer offensive. Vi har lagt inn bud på to av dem, men er ikke helt i mål ennå. Vi har flere kandidater i de posisjonene vi ønsker å forsterke.

Yassine El Ghanassy har vært tilbake på Nadderud og trent med oss noen dager, men har nå dratt hjem igjen. Filip Valencic og Ola Brynhildsen sto over mot HamKam, men begge er skadefrie nå. Matthew Rusike opererte korsbåndet sist høst og er ikke spilleklar ennå, men kneet er blitt rekordraskt bedre og han imponerer alle med sitt ekstreme fokus.

Janne Jönsson er godt fornøyd med spillergruppa han rår over, og melder om gode treninger med høy intensitet. 

87064248_1472878559543657_6315820451822043136_n
Foto: NTB Scanpix

Espen Lindmark: Seks strake seire for Gatelaget i januar og februar!

Gatelaget har en fin stamme med spillere i gang med sesongoppkjøringen. 8-10 mann på trening hver mandag og onsdag. Spillerne hentes med buss på Rykkinn, Kolsås, Dønski, Sandvika, Høvik og Stabekk og får frokost før trening. Noen av nøkkelspillerne jobber ved siden av og det er jo det egentlige poenget. Hver gang vi «mister» en spiller til jobb i en bedrift, er det full jubel!

Gatelaget har spilt seks kamper i LSK-hallen i januar og februar og vunnet alle - mot Asker, Godset, Nesodden, Lørenskog, Fredrikstad og Moss. Målet for sesongen er å vinne en Fair Play-pokal ved å oppføre oss ordentlig som enkeltspillere og lag. Seriestart borte mot sterke Notodden 1. april. Sportslig er målet medalje. Vi ble nummer to bak Sandefjord i 12-klubbserien i fjor.

Per Inge Jacobsen: - Strålende sesongoppkjøring så langt for damelaget!

I skrivende stund står damelaget med fem seiere på seks treningskamper og 15-3 i målforskjell. Høydepunktet kom i forrige kamp da toppseriefavoritten, Vålerenga, ble slått fullt fortjent 1-0 på Tobbebanen.

Godt over 50% av A-lagsstallen er egenprodusert gjennom vårt akademi. Damelaget fortsetter i 2020 med en solid ungdomsprofil. Gjennomsnittsalderen har gått ned fra 22,6 til 21,8 år.

4. juli går Norges «mest lokale lokalderby» av stabelen når Øvrevoll/Hosle kommer til Nadderud Stadion. Sett av datoen og kom på en historisk kamp!

Ingrid Hjelmseth har gått inn i trenerteamet med ansvar for keeperne. V i har tre av dem på ulike landslag: Sunniva Skoglund er J19 landslagskeeper, Margaux Batt Lægreid spiller for J18-landslaget, mens Selma Panengstuen vokter buret på J17-landslaget. 22 av spillerne i Stabæks A-tropp har representert landslag på enten A- eller U-nivå!

Til sist et fun fact; Stabæk kvinner har bare en utenlandsk spiller i troppen, det er Zara Jönsson. Hun er datter til herrelagstrener Jan Jönsson og den eneste spilleren i A-troppen med Stabæk som moderklubb!

87270858_190942878784982_4883706410614915072_n
Foto: Kristian Bjerke

Stephen Ravnaas: Akademiet har et laserstrålefokus mot 2023!

Vi vet hvor vi skal og vi vet hva som skal til, drevet av vår overgripende, sportslige ambisjon: 11 egenutviklede Stabækspillere i Europacup mot Ajax i 2023.

For at vi skal lykkes, må følgende prinsipper være i fokus hele veien:

 • Rekruttere, tilrettelegge og utvikle framtidens spillere til det høyeste internasjonale nivået.
 • Måle oss mot de beste.
 • Vår sannhet er at vi har tro på mennesket, spilleren, lederen, treneren, klubben.
 • Vår hemmelighet er at vi tenker annerledes.  
 • Vi er Stabæk, vi er samlet, vi har ingen begrensninger, vi har skapt en drøm for mange, nå skal vi gjøre den nye drømmen til en realitet.
 • Alt til sin tid: Stabæk – Ajax 4-3.

Alltid. Uansett 

Oddbjørn Vistnes: Snart 50.000 registrerte fans på sosiale medier!

Per i dag har Stabæk Fotball 28.000 følgere på Facebook, 11.000 på Instagram og 8.000 på Twitter.

I 2019 hadde vi 201.000 brukere på stabak.no, 40.000 flere enn året før. I år skal vi øke alt sammen kraftig. Derfor har vi ansatt David André Lunde for å jobbe som videojournalist. Video virker best og fenger mest. Vi lover deg mye mer videoinnhold i år!

I tillegg kommer Ellen Rønning inn i medieavdelingen og får en viktig rolle som skrivende journalist på hjemmesiden. Med hennes sterke penn får vi en god miks mellom levende bilder og engasjerende artikler - om alt fra samfunnsansvaret klubben tar til partnernyheter.

Målet er å levere engasjerende innhold med livesendinger før og etter kampene i Eliteserien. Vi skal også følge herrelaget tett under treningsleiren i Marbella i begynnelsen av mars.

Nytt av året er en egen Stabæk-podcast som skal på lufta før seriestart. Og vi er i full gang med tidenes norske fotballdokumentar, der vi følger Stabæk kamp for kamp i Jubileumssesongen 2020 og krydrer med dypdykk i Stabæks eventyrlige historie som Annerledeslaget. Produksjonsselskapet Toothfairy i Sandvika er i full gang og vi styrer mot premiere før jul i en fullsatt Sandvika kino med blaa løper, fem Oscar-nominasjoner, verdens lengste rulletekst av co-produsenter og flere seere enn Flåklypa Grand Prix.

Lene Engebretsen: Breddefotballen doblet på tre år – og flere strømmer til.

Etter kriseårene 2012, 2013 og 2014 lå breddefotballen i Stabæk med brukket rygg. Barna som skulle spilt i blaatt, spilte i rødt og grønt og gult. Det var vondt å se på! Men i 2016 bestemte vi oss for å satse igjen og takket være enorm innsats fra det frivillige Stabæk – støttet av klubbledelsen på Brakka – begynte vi gjenoppbyggingen. Nå har snart 700 aktive i barne- og breddefotballen.

I 2017 valgte vi å utvikle bredden litt mer profesjonelt – med kvalifiserte trenere, orden i det administrative og gode baner å spille på (Nadderud kunstgress, Tobbebanen og Frembanen). Og bredde er mer enn «barn». Vi har lag i alle aldersgrupper fra 5 år til seniorspillerne på Stabæks tredjelag som hører til i bredden.

I dag har Stabæk 35 lag i seriespill og favner 20 ulike årganger. De unge får tilbud om å delta på treninger med profesjonelle trenere når de blir litt eldre. Mange spillere i breddefotballen (nær 50% i enkelte kull) spiller også for Stabæk Akademiet og Utviklingsgruppene. Bredden er jevnlig maskoter på Eliteseriekamper. Stor stas for spillere og ikke minst foreldre på tribunen!

Kjetil Ekeli: Et fullsatt Nadderud i 2020!

Det overordnede målet ved alt vi driver med er å skape glede, fellesskap og patriotisme. Vi vil bety mer for fler! Derfor er økning i publikummere og fans et overordnet mål for oss.

I fjor solgte vi tilsammen snaue 2000 sesongkort. Tirsdag denne uka (18.2.) hadde vi solgt 1.296, som er 61 færre enn i fjor på samme tid. På feltet til Stabæk Support er det også en liten nedgang, fra 55 i fjor til 45 i år på denne tiden. I fjor var det ved sesongstart 201 solgte på SS-feltet.

Men «færre enn i fjor» går selvsagt ikke. Vi mobiliserer for fullt frem mot seriestart, med stands og trøkk på hjemmesider og i sosiale medier.

Her trenger vi hjelp - fra deg. Få med deg en nabo, en kollega eller venn så fyller vi Nadderud til første kamp mot Odd. Vi skal skaffe dere gode plasser ved siden av hverandre. Det er til og med «gullseter» igjen på de midtre feltene!

Dette er ikke mest for pengas skyld, dem får vi først og fremst gjennom spillersalg. Dette er for å bety mere, for flere. Dette er vitsen med hele greia.

Nedtellingen til nye Nadderud Arena i 2023 er i gang. Folk som har hatt sesongkort før, får selvsagt velge plasser på arenaen først.

Vi blir et topplag som kommer til å trekke fullt hus i flere enkeltkamper i år. Derfor sesongkort – nå!!

PS: Stabæk trenger flere bankende blaa hjerter til å bidra under arrangementene – både som verter på kampdag og når vi møter folket ute på stands. Har du lyst på 15 minutes of world fame, er det til og med ledig jobb som speaker! Ta kontakt med Kjetil Ekeli på [email protected]

Anne-Birgitte Svae-Kvifte: Storskjerm og nye sponsorer!

Storskjerm på Nadderud er årets nyhet når det gjelder eksponering av sponsorer og live-dekning av Jannes siste peptalk i garderoben. (Fitim Azemi har lovet «masse hud», så her gjelder det å få med seg både prematch, pauseprat og dusjing etter kampen).

Vi har fått en ny Platinum-partner, nemlig energiselskapet Ustekveikja fra Hol i Hallingdal. De vil ha eksponering, opplevelser, kundepleie og nye strømkunder. På noen dager i januar byttet 40 Stabækfans til Ustekveikja, så bytt du også! Du får alt ordnet ved å ringe 32 08 70 00. Hver kunde som bytter gir cashback til Stabæk – ikke bare én gang, men hvert år fremover.

Ellers er rådgivningsselskapet Insenti blitt ny hovedpartner, og vi har mange andre – både små og store – i pipeline. Kjenner du noen som burde være med i et inspirerende miljø av partnere som deler opplevelser og gjør business med hverandre? Gi oss et tips, så følger vi opp!

Arne Vannebo: Vår nye arena skal bli verdens første «Bærekraftverk»!

De viktigste retningslinjene for «Nye Nadderud stadion» er nå definert i et tett samarbeid mellom Kommunen og Stabæk Fotball. Det skal bli en unik arena hva gjelder energi, materialvalg, teknologi og atmosfære. Arenaen skal produsere mer energi enn den bruker! Den blir ikke landets største, men vi har ambisjoner om at bygge den vakreste og mest fremtidsrettede. Og kanskje viktigst; den med best atmosfære i form av akustikk, atmosfære og kompakt trøkk - det publikum ønsker seg aller mest når de går på kamp.

Her er noen fakta:

 • Arena planlegges ferdig til sommeren 2023. Det blir et intimt, flott stadion med plass til 8.0000 - 8.500 tilskuere.
 • Den nye stadion skal bli et Bærekraftverk med grønne, miljømessige og gode løsninger ift klimaavtrykk.
 • Nye Nadderud stadion skal bygges mens vi fortsatt spiller på den gode, gamle. Det er viktig for å sikre at vi ikke ender opp i Fredrikstad i 2021 og 2022, men ser et nytt stadion reise seg mens vi i banker RBK femti meter unna.
 • Det blir næringsarealer på langsiden ut mot Gml. Ringeriksvei, 4-6.000 kvm. Her planlegger vi å sette vårt blaa stempel på arealene, vi ønsker oss et samlingssted for Bærums befolkning 24/7.
 • Med ny arena vil en grunnpilar komme på plass slik at Stabæk får enda bedre muligheter til å etablere oss som en ledende og annerledes klubb i fotball-Norge.
 • Vi har stor kompetanse i egne rekker når det gjelder bygging og drift av eiendom og skal bli en god partner for kommunen i prosjektet.
 • Vi kommer ikke til å «outsource» for mye til folk som ikke vet at Christian Holter hadde drakt nummer 16.

Formann Espen Moe: Inside fra styrerommet.

I Stabæk har vi alltid (siden vi etablerte et aksjeselskap som første klubb i Norge i 1996) hatt felles styremøter mellom klubb og AS. Det har gjort at vi har stått sammen, der andre har opplevd konflikter. Stabæks beste alltid har vært og er pri 1. Samtidig har vi etablert utvalg som fokuserer på gjennomføring av det vi beslutter oss for.

Bare siden jeg kom inn i 2013 har vi vært på konkursens rand to-tre ganger. Hver gang har vi kommet oss igjennom (ikke minst ved folkets hjelp) og nå er vi i grønn sone på alt. Det er en utrolig god følelse og gir oss frihet til å satse – både på storskjerm, spillere, organisasjon og arena. Varelageret vårt (altså spillerne) stiger i verdi år for år og vi kan være på vei mot noe virkelig stort.

Jeg gleder meg til sesongen både for damer og herrer, akademi og breddelag. Og for Gatelaget, der vi faktisk endrer menneskers liv. Det gir fotballen en større mening.

Vi sees på Nadderud!

Annonse fra Eliteserien: